Malaga korte vakantie of stedentrip

Home / Malaga blog / Málaga populair als korte vakantie.

 

Veel mensen kiezen dit jaar voor een korte vakantie binnen Europa. De stad Málaga is hiervoor uitermate geschikt en dit blijft zeker niet onopgemerkt.

Málaga in de top 5 populairste bestemmingen

malaga-reisgids-3

Volgens een artikel van het AD laten de eerste kwartaalcijfers van Vliegtickets.nl een duidelijke groei zien van het aantal vliegtickets naar Europese bestemmingen. Het aantal is zelfs 3 keer zo hard gestegen dan tickets naar intercontinentale bestemmingen.

De top 5 met populairste bestemmingen bestaat uit enkel Europese steden. Málaga schiet met een derde plaats de lijst binnen. Achter Londen en Barcelona, maar nog voor Rome en Lissabon.

Málaga als citytrip én dagtrip

Reisgids Malaga stadswandeling

Uiteraard vliegen veel vakantiegangers die naar Andalusië gaan op Málaga. Anders dan in het verleden bezoeken steeds meer mensen nu ook de stad zelf en niet meer alleen het vliegveld. Bij een verblijf in Andalusië staat een dagtrip naar Málaga steeds vaker op de ‘to do lijst’. Een dagje naar Málaga is wat ons betref absoluut een aanrader!

Citytrip Málaga

Als citytrip maakt de stad helemaal een flinke groei door. Niet voor niks, want Málaga centrum heeft alles in huis voor een korte vakantie. Grote kans op mooi weer, een compact historisch centrum, musea en volop mooie bezienswaardigheden. Een extra kers op de taart zijn de stranden in Málaga, die op loop- of fietsafstand van het centrum liggen.

Overweeg je een stedentrip of een dagtrip naar Málaga? Bekijk onze 10 Málaga must-sees en ontdek wat er allemaal nog meer te doen is.

 

Bron: AD.nl
 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *