Malaga leuk en gezellig - reisgids

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga, stad met een lach – Een stad om vrolijk van te worden!

 

Met enige regelmaat komt Málaga voor in allerlei lijstjes. Veelal op het gebied van toerisme. Deze keer duikt de stad op in een vrolijk onderzoek en weet zelfs als beste te scoren.

Málaga is een vrolijke stad 🙂

Volgens een Deens onderzoek is Málaga dé stad waar je het meest een glimlach op straat ziet. Onder 21 steden, verdeeld over vier continenten, scoort Málaga het hoogste cijfer waar het gaat om lachende mensen op straat.

De onderzoekers hebben onopvallend mensen bekeken in de straten van verschillende steden. Iedere passant werd steeds 5 seconden in beeld genomen. Was er in deze korte tijd een glimlach te zien, dan werd dit genoteerd.

Meer glimlachen dan in New York en Amsterdam

Van de steden waar onderzoek is gedaan had New York met de laagste score. Slechts 1,4% van de mensen op straat lieten een glimlach zien. In Amsterdam lag dit gemiddelde met 4,4% al iets hoger en de Spaanse stad Madrid kwam uit op 9,5%. Maar het hoogste percentage glimlachen (13,9%) zie je toch echt in de straten van Málaga.

Goed om te weten. Het gaat hierbij om lokale bevolking. Toeristen zijn zoveel mogelijk uitgesloten van het onderzoek.

Samen op straat

Het onderzoek is uitgevoerd door het Happiness research institute in Kopenhagen. Directeur Meik Wiking beschrijft het in zijn boek Lykke (geluk in het Deens). Dit boek staat vol met verhalen en tips over de gelukkigste plekken op onze planeet.

Eén van de redenen dat Málaga het zo goed doet, zou zijn dat mensen hier veel vaker samen over straat lopen. Tijdens een gezellig gesprek op straat glimlach je zeer waarschijnlijk vaker, dan wanneer je alleen bent. In New York zie je bijvoorbeeld veel meer individuen op straat.

Ervaar de vrolijkheid van de Malagueños

Wie in Málaga is geweest of er woont zal het kunnen beamen. Het is gezellig op straat en Malagueños hebben vaak een lach op het gezicht. Je kunt het goed zien op calle Marques de Larios, dé winkelstraat van de stad. Even rond kijken en je ziet inderdaad veel vrolijke mensen.

Gezellig Malaga - reisgids Malaga

Op de strandboulevard en in de gezellige haven is het niet veel anders. Mensen lopen hier niet geordend aan de linker- of aan de rechterkant. Met familie of vrienden gebruik je het liefst de volle breedte van de boulevard. Dat praat een stuk makkelijker en het is veel gezelliger dan 2 aan 2 achter elkaar. Vooral in het weekend is het één en al gezelligheid langs het strand. Leg je als fietser hier bij neer en heb vooral geen haast 😉

We hadden zelf al zo’n vermoeden, maar dit onderzoek is een leuke bevestiging. Van Málaga kun je eigenlijk alleen maar vrolijk worden.

Is iedereen dan vrolijk in Málaga? Haha, nee hoor. In Málaga kom je vast en zeker ook mensen tegen die niet (kunnen) lachen of een keer wat minder vrolijk zijn.

Tover ook een glimlach op je gezicht in Málaga, bezoek deze 10 Málaga must-sees

 

Hier zie je de complete lijst met steden uit het onderzoek

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken