Trein op station Málaga

Home / Malaga blog / Trein vliegveld Málaga, makkelijk naar het centrum

 

Na aankomst op het vliegveld van Málaga kun je in slechts 12 minuten in het centrum van Málaga staan.

In plaats van een taxi of een bus (lijn A) vanaf het vliegveld, nemen wij vrijwel altijd de trein.

Een ideale optie om snel te kunnen genieten van je vakantie in Málaga.

Trein vliegveld Málaga - Malaga centro Alameda

Makkelijk en snel

Goedkoopste optie
De trein is de snelste en goedkoopste optie om in het centrum van Málaga te komen (in vergelijking met taxi of bus). Een enkele reis vanaf het vliegveld kost je ongeveer € 1,75

 

Dichtbij
Het station ligt direct tegenover de aankomsthal van het vliegveld. Na vertrek vanaf het vliegveld sta je met lijn C1 in 12 minuten op het station Málaga Centro Alameda. Dit is het laatste station van lijn C1, dichtbij het historisch centrum.

 

Trein vliegveld Málaga - centro Alameda

Zie voor de locatie van het station onze beschrijving: Trein Málaga airport (PDF)

 

Beschrijving trein vliegveld Málaga naar centrum

We hebben een handige beschrijving gemaakt voor een makkelijk begin van je vakantie in Málaga

Download hier de beschrijving met plattegrond, print deze uit op A4 en reis zonder problemen naar hartje Málaga.

 

 
 

65 Reacties

 1. Beste mensen van Beleef Malaga,
  29 maart komen we aan op Airport Malaga en hebben een bus geboekt vanaf ESTACION DE AUTOBUSES, PASEO DE LOS TILOS, s/n naar Granada. Nu moeten we daar nog komen vanaf het vliegveld. Wat raad je ons aan: de bus of de trein? En klopt het dat de eerder aangeraden trein (hierboven) ondergronds gaat? Want ik zie geen rail lopen bij Malaga Centro Alameda (of kijk ik niet goed). We vinden het niet erg als we een stukje door de stad moeten lopen als dat handiger is. Alvast heel erg bedankt voor je antwoord!.

   
  • Beste Carolina,

   Deze trein gaat inderdaad deel ondergronds. Voor het betreffende busstation moet je uitstappen bij het voorlaatste station (Maria Zambrano). Dus niet het laatste station wat echt in het centrum ligt. Maria Zambrano is het ‘centraal’ station van Málaga. Hiernaast ligt het bewuste busstation.
   Goede reis naar Granada!
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    
 2. Karin Voorintholt says:

  Wij komen 24 april rond 13 uur in Malaga. Wij willen graag direct doorreizen naar Sevilla. Kun je aangeven welke trein we dan kunnen nemen rekening houdend met koffers ophalen etc.
  Moet je vooraf kaartje reserveren voor de trein of kun je die ook op het station kopen?
  Zo ja, zijn hiervoor loketten of automaten

   
  • Hallo Karin,

   Neem vanaf het vliegveld trein C1 richting Malaga centro en stap uit bij het voorlaatste station (Maria Zambrano). Vanaf hier gaan er treinen naar het binnenland, waaronder Sevilla.
   Je kunt online (op deze site), maar ook ter plaatse een ticket kopen. Ter plaatse zijn automaten én loketten. Vul bij online, achter ‘destination’ Sevilla in. Je ziet dan 3 stations. Voor de hoge snelheidstrein kies je Sevilla – Santa Justa.
   Veel plezier!
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    
 3. Ann Devos says:

  dag,
  wij logeren in de paasweek in Marbella en zouden graag naar Malaga gaan om de processies mee te beleven. Ik las dat we best kunnen parkeren nabij een winkelcentrum Plaza Mayor. Is het treinstation dan dichtbij? Welke lijn moeten we dan nemen naar het historisch centrum van Malaga? Is dit ’s avonds ook een optie (geraken we dan terug met de trein)? Dank Ann

   
  • Beste Ann,
   Semana Santa in Málaga is echt een belevenis, dus zeker de moeite waard om dit te bezoeken.
   Vanaf Plaza Mayor neem je lijn C1 naar Málaga Centro en stap je uit bij het laatste station (Centro Alameda). Je staat dan vrijwel direct aan de grote weg waar alle processies langs komen. Zie ook deze beschrijving. De treinen rijden tot naar middernacht (C1 richting Fuengirola). Zeer waarschijnlijk tijdens deze week zelfs extra.
   Veel plezier in Málaga!
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    
 4. Bedankt voor jullie snelle reactie. Is met de trein praktischer, sneller dan met de bus? Of stopt deze wel rechtstreeks op vliegveld? We willen namelijk op de dag dat we terugvliegen (vanaf Malaga) ook die dag pas vanaf Sevilla de trein/bus terug naar Malaga pakken.We vliegen om 16.00 uur terug.

   
 5. Vraagje: Kun je met de trein vanaf Sevilla rechtstreeks naar Malaga Airport?

   
  • Hallo Miranda,

   De trein van Sevilla naar Málaga komt aan op het grote station van Málaga (Maria Zambrano). Vanaf hier neem je de lokale trein (Cercanias, lijn C1) naar Málaga airport. Je doet hier ongeveer 10 minuten over en de trein gaat iedere 20 minuten. Veel plezier!
   Groetjes Gerard en Jacqueline!

    
 6. Vraag: kun je met de fiets de trein in van vliegveld malaga naar centrum malaga. Kun je fietsticket en voor onszelf een ticket aan loket kopen op AirPort?

   
  • Hola Hans en Ed,
   Je kunt in de trein van het vliegveld naar het centrum (C1) gewoon je fiets meenemen. Per persoon één fiets. Er is een speciaal deel in de trein voor gereserveerd. Alleen hier mag je de fiets meenemen. Dit is aangegeven op de deuren, maar ook te herkennen aan de lage instap. Veel plezier in Málaga!
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    
 7. Wij gaan naar hotel Eurostars Astoria. In de beschrijving staat dat treinstation MalagaCiudad daar dicht bij is. Maar ik kan dit station nergens terug vinden. Weet jij welke lijn wij moeten nemen vanaf het vliegveld en of dit station ook klopt ?

   
 8. Heel erg bedankt voor de duidelijke informatie!

   
 9. Annalie Douma says:

  Welke trein kan ik het beste nemen van Malaga airport naar Benalmadena?

   
 10. Wie weet hoe laat de trein gaat vanaf Fuengirola naar vliegveld in Malaga s’morgens eerste trein???
  Ik heb het dan over volgende maand

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *