Home / Malaga blog / Eten / Opening Gastronomische markt Málaga – Mercado Merced

 

markt-malaga-gastronomisch

 

Naast de opening van drie nieuwe musea in Málaga, staat voor 2015 ook de opening van een gastronomische markt op de planing.

 

Renovatie oude markt Merced

Mercado de la Merced is één van de vele markthallen in Málaga. Deze markt, vlakbij Teatro Cervantes, is minder bekend dan Mercado de Atarazanas. De bedoeling is dat dit in september 2015 gaat veranderen. Als gastronomische markt gaat het met de nodige aanpassingen verder onder de naam Mercado Merced.

De bestaande markthal schuin achter Plaza de la Merced wordt op dit moment gerenoveerd en gemoderniseerd. Behalve het uiterlijk zal ook het concept van de huidige markt veranderen.

 

Eten en drinken op de markt

Het concept van Mercado Merced zal vergelijkbaar zijn met de bekende markt Mercado de San Miguel in Madrid. Een echte gastronomische tempel voor mensen die van eten en drinken houden.

Naast de normale verkoop van verse producten worden ook gerechten en hapjes bereid. Met een lekker wijntje erbij een waar culinaire feest. Een unieke locatie waar je straks perfect de smaak van Málaga kunt proeven.

 

markt-malaga-madrid

 

De stad Málaga en de wijk Barrio Picasso hebben met deze markt een mooie vernieuwing in het vooruitzicht. Wederom een goede reden voor een vakantie of stedentrip naar Málaga!

Volgende de laatste berichten gaat Mercdo Merced 25 september open.

 

 
 

4 Reacties

 1. Esther J. says:

  Mercado de San Miguel in Madrid is superrr ben er geweest, volgende week ben ik paar dagen in Malaga ik dacht daar ook zoiets wel aan te treffen 🙂 zo te horen zal er vast op genoeg plekjes heerlijk te happen zijn 🙂

   
 2. frans arts says:

  dat lijkt mij een uitstekend plan, hou wel van dat soort dingen, een leuke markt met hapjes, heel goed plan. Trouwens ik was in september in de grote markt, daar stonden de barretjes in de markt ook goed vol.

   
  • Het lijkt ons ook fantastisch! De barretjes bij Mercado Atarazanas zijn ook niet verkeerd. Kortom allemaal lekker! Ze zijn goed bezig in Málaga.

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *