Ontdek Malaga reisgids

Home / Malaga blog / 5 leuke manieren om Malaga te ontdekken

 

Er zijn vele mogelijkheden om het mooiste van Málaga te ontdekken. Of je nu alleen bent of met een gezelschap, er is altijd een leuke optie om de stad te verkennen. Hieronder laten we 5 (Nederlandstalige) manieren zien om Málaga beter te leren kennen.

 

Lekker dwalen door het oude centrum

Reisgids Malaga

Misschien voor de hand liggend, maar veel mensen lopen (te) snel van punt naar punt. Terwijl het oude centrum van Málaga zich juist prima leent om even rustig op de bonnefooi doorheen te dwalen. Ga mee in het ritme van de stad, volg de straten en kijk gewoon waar je uitkomt. Zeker wanneer je wat langer in Málaga verblijft is dit een echte aanrader. Een heerlijke manier om deze stad echt te beleven.

Toch een aantal hoogtepunten zien? Kijk dan voor de zekerheid naar wat je niet mag missen in Málaga.

 

Rondleiding op de fiets

Fietsen Malaga

Wil je eerst een goede indruk en daarna zelf op pad? Een rondleiding op de fiets door Málaga is dan een slimme optie. Tijdens deze fietstocht zie je in korte tijd veel van de stad. Vooral handig aan het begin van je stedentrip, maar ook een goede start tijdens een dagje Málaga. Een rondleiding in Málaga op de fiets is dagelijks mogelijk en duurt ongeveer 3 uur. Deze tour is altijd met een Nederlandstalige gids.

 

Stadswandeling in je eigen tempo

Plattegrond Malaga reisgids

Wil je liever niet met een gids op pad en de stad in je eigen tempo ontdekken? Volg dan de stadswandeling uit onze Málaga reisgids. Met de duidelijke en uitneembare stadsplattegrond kun je Málaga prima zelf verkennen. Zo kom je op plaatsen die je normaal gesproken niet zomaar zou vinden. Daarnaast heb je meteen een overzicht bij de hand met bezienswaardigheden, musea en (tapas)restaurants. Eigenlijk alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek aan Málaga.

De reisgids is te koop als los exemplaar, maar is ook te downloaden om te gebruiken op je smartphone of tablet.

 

Málaga vanaf een Segway, net even anders

Malaga segway tours met gids

Zonder al teveel inspanning toch een groot deel van Málaga zien? Dan is een Segway tour door Málaga misschien iets voor jou. Zonder al teveel moeite rol je al staande op twee wielen door de straten van Málaga. Er is zelfs een (Nederlandstalige) tour waarbij je de Gibralfaroberg ‘op rolt’. Het scheelt je een behoorlijke klim naar boven.

 

Málaga rondleiding (wandeling) met Nederlandstalige privé gids

Fietsen Malaga - Fietstour Malaga

Wel op pad met een gids, maar bij voorkeur met je eigen gezelschap? Ook dat is mogelijk. Met een Nederlandstalige privé gids kun je vooraf je wensen afstemmen. Bijvoorbeeld de duur/ lengte van de route, maar ook een stop onderweg voor een hapje of drankje. Ook erg handig voor (bedrijfs)groepen en families die graag met een eigen groep Málaga willen ontdekken. Meer over een rondleiding door Málaga met privé gids.

 

Extra tip! Op pad met een huurfiets

Fietsverhuur Malaga - fietsen

Een huurfiets maakt het makkelijk om andere delen van Málaga te verkennen. Zo zie je meer dan alleen het centrum. De boulevards aan zowel de west- als de oostkant van de haven, lenen zich uitermate goed om lekker te fietsen. Fiets in oostelijke richting langs het authentieke Baños del Carmen richting de visserwijken Pedregalejo en El Palo. Hier tref je een gezellige boulevard met leuke terrasjes en veel visrestaurantjes.

De route is makkelijk en kun je prima op eigen gelegenheid doen. Een fiets huren in Málaga kan nabij Plaza de la Marina.

 

Meer opties?

In Málaga zijn verschillende rondleidingen mogelijk, maar deze zijn meestal niet in het Nederlands mogelijk. Daarnaast kun je een rondtour maken per koets of met een tourbus. Een nadeel hiervan is dat je dan niet in het oude centrum komt (autovrij). Uiteraard kun je hier later wel zelf doorheen wandelen.

 

 
 

2 Comments

 1. Jef Loontjens says:

  Wij zijn er (weer!) 2e helft september. Is dan iets te beleven dat niet in de boekjes staat?
  Ons hotel ligt in prachtige wijk Soho waar onverwachts wel eens iets te beleven valt, zo is onze ervaring.

   
  • Hallo Jef,
   Wat een mooi vooruitzicht 😉 Uiteraard is er in september ook van alles te beleven in Málaga. Op onze blog plaatsen we aan het begin van iedere maand onze maandtips. Ook op onze Facebook pagina delen we regelmatig actuele tips.

   Alvast veel plezier!
   Groetjes uit Málaga
   Gerard en Jacqueline

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *