Home / Malaga blog / Eten / Poké Bowl in Málaga, Ohana Poke & More

 

Afgelopen week liepen we rond lunchtijd achter de boulevard in de visserswijk El Palo. Omdat we zin hadden in een salade kwamen we uit bij Ohana Poké & More. In Málaga het adres om een poké bowl (salade) uit te proberen en dat hebben we gedaan.

Poké bowl?

Misschien denk je poké bowl… wat is dat? Het klinkt ook niet echt Spaans.
Dat klopt. Het is een traditioneel Hawaiiaans gerecht, overgewaaid naar Europa. Een poké bowl is een salade die met name bestaat uit ingrediënten die je kent van sushi. De traditionele variant is gevuld met verse blokjes gemarineerde vis (vaak tonijn in sojasaus) en andere lichte verse ingrediënten zoals groente en soms ook fruit.

Ohana Poké & More in de wijk El Palo

We waren benieuwd naar poké bowls van Ohana Poké & more. Je hebt er in ieder geval behoorlijk veel keuze. Voor iedere smaak staat er wel een smaakvolle variant op de kaart. Wij zijn voor de de poké bowl ‘Kauai’ gegaan. Gevuld met sushi rijst, zalm, tonijn, mango, gember, soja en geroosterde sesam. Over de smaak waren we het snel over eens, wat ons betreft een aanrader. Poké bowls staan bekend om hun veelzijdigheid aan smaak en dat was bij deze ‘bowl’ zeker het geval.

Poké bowl in Malaga

Voor een normale poké bowl betaal je € 8,90, terwijl een grote bowl voor €11,90 op de kaart staat. De normale bowl was voor ons ruim voldoende.

Naast een aantal standaard varianten kun je hier ook zelf de ingrediënten van je poké bowl uitkiezen. Zo stel je naar wens je eigen bowl naar samen.

… & More
De toevoeging ‘& More’ geeft al aan dat je hier meer dan alleen poké bowls kunt bestellen. Op de kaart staan ook salades, hamburgers en gezonde sapjes.

We hebben de salade ‘Alabama’ uitgeprobeerd en ook deze viel in de smaak. Een rijk gevulde salade met kip, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat, peer, pistache nootjes en een honing/mosterd dressing. Voor de prijs van € 8,90 een behoorlijk grote en goed vullende salade.
Ook salades kun je eventueel zelf naar wens samenstellen.

Salade Malaga

Sfeer restaurant

De Hawaiiaanse invloeden vind je terug in de uitstraling van Ohana Poké & More. Hip en relaxed met houten stoelen waarvan een aantal een fris turquoise kleur hebben. Houten bestek en eetstokjes maken het helemaal af. Bijna alles voelt hier natuurlijk aan. Al vallen de doorzichtige plastic bowls en bakken voor de salades hierdoor wel een beetje uit de toon. Volgens de website is het wel allemaal 100% recyclebaar materiaal.

Een terras met uitzicht op zee zou het compleet maken, maar helaas ligt het restaurant met terras aan een doorgaande weg. Met goed gezelschap heb je dit bijna niet in de gaten.

De bediening was tijdens ons bezoek snel en vriendelijk. Kortom we komen hier graag nog eens terug.

Poké bowl laten bezorgen

Heb je geen zin om uit eten te gaan en wil je thuis (voor de inwoners van Málaga) of op je vakantieverblijf iets gezonds eten? Het is bij Ohana Poké & More ook mogelijk om je eten af te halen of te laten bezorgen op je (vakantie)adres.

Waar vind je Ohana Poké & More?

Ohana Poké & More ligt buiten het centrum van Malaga in de wijk El Palo, per fiets of bus (3 en 11) goed bereikbaar. Aan de eerste autoweg direct achter het strand. Leuk om te combineren met een dagje fietsen naar Pedregalejo en El Palo. Bezoek ook eens de versmarkt in El Palo (open tot 14.00 uur).

Adres
Avenida Salvador Allende 21, Malaga
Voor afhalen/ bezorgen bel +34 951 081 393
Website

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *