Trein Malaga Caminito del Rey

Home / Malaga blog / Trein van Málaga naar Caminito del Rey – Treinverbinding Koningspad

 

Met de trein vanuit Málaga naar Caminito del Rey

De frequentie van de treinverbinding van Málaga naar wandelpad Caminito de del Rey is verhoogd. Hierdoor is het op werkdagen veel makkelijker om het wandelpad bij El Chorro per trein te bereiken. En een terugkeer op dezelfde dag is door de inzet van extra treinen ook makkelijker.

Meer treinen van en naar Caminito del Rey (Koningspad)

Vanaf 20 maart 2023 stoppen 5 treinen vanuit Málaga bij het station van El Chorro. Vanaf dit station is het wandelpad / Koningspad goed bereikbaar. Vanuit El Chorro gaat er 6 keer per dag een trein terug naar Málaga. De treintijden zijn zo goed mogelijk afgestemd op de duur van een wandeling. Een treinretour van Málaga naar Caminito del Rey kost ongeveer  € 10,-. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar op het station bij de ticketautomaat.

Lees verder onder afbeelding 

Malaga reigids

 

Van Málaga centrum naar het wandelpad bij El Chorro

Tot maart 2023 kon je in Málaga alleen opstappen op treinstation Málaga Maria Zambrano. Dit treinstation ligt aan de rand van het centrum. Je stapt hier op de middellange afstandstrein (media distancia) van Málaga naar Sevilla met een stop bij het station van El Chorro.

Trein rechtstreeks vanuit Málaga centrum

Trein Malaga centrum

Vanaf 20 maart 2023 kun je naast de bestaande verbinding ook direct vanuit Málaga centrum een trein nemen naar Caminito del Rey. De bestaande treinlijn C2 richting Alora is verlengd tot het station van El Chorro (Álora-El Chorro/Caminito del Rey).

Deze trein vertrekt vanuit het station Málaga Centro Alameda, het treinstation in Málaga centrum. Dit is ook het station met een treinverbinding van en naar Málaga Airport (trein C1). Je treinkaartje koop je op het station bij de ticketautomaat.

 

Aankomst- en vertrektijden trein Malaga naar Caminito del Rey

De definitieve tijden zijn op dit moment nog niet definitief. Wel is duidelijk dat er in beide richtingen minstens één extra trein vertrekt in de ochtend. Met aankomsten om 9.37 uur en 10.30 uur (inclusief de nieuwe en reeds bestaande media distancia trein).

In de middag komen er verschillende retourmogelijkheden tussen 16.42 uur en 21.07 uur. Zo heb je vanaf 20 maart 2023 voldoende tijd om de wandeltocht te volbrengen en op dezelfde dag terug te keren naar Málaga.

De reistijd per trein is iets minder dan 50 minuten.

Als alle treintijden bekend zijn actualiseren we deze pagina

 

Caminito del Rey Malaga - ervaring

 

Hoe reizen vanuit Málaga naar Caminito de Rey?

Naast de trein zijn er ook andere opties om vanuit Málaga naar Caminito del Rey te reizen. De andere opties zijn:

  • Privé transfer Caminito del Rey
    Wil je rechtstreeks van je vakantieadres naar Caminito del Rey reizen? Zonder vast te zitten aan treintijden? Dan is een privé transfer naar Caminito del Rey zeker het overwegen waard. De prijs ligt weliswaar hoger dan een treinticket, maar je  reist dan wel extra comfortabel. Met een privé transfer sta je gelijk op de goede plek. Ook ideaal als je met een groep op pad gaat.
    Meer informatie privé transfer Caminito del Rey >>>

 

  • Met een huurauto naar Caminito del Rey
    Wil je niet vast zitten aan vertrektijden en wil je behalve het wandelpad meer van de mooie omgeving verkennen? Dan is een huurauto zeker het overwegen waard. In minder dan een uur rijden sta je bij het bezoekerscentrum van het wandelpad. Na de wandeling is het zeker een aanrader om meer van de provincie Málaga te ontdekken.
    Ontdek meer over het huren van een auto in Málaga >>>

 

Bereikbaarheid Caminito del Rey

Met de komst van extra treinverbindingen is de bereikbaarheid van Caminito del Rey sterk verbeterd. Wanneer je per trein reist heb je nu meer speling en weet je zeker dat je op dezelfde dag nog terug naar Málaga kan.

Wil je de wandeling maken? Dan is het belangrijk om vooraf je ticket voor Caminito del Rey te reserveren. Per tijdslot mogen slechts een beperkt aantal wandelaars het pad betreden. Aan de hand van je ticket kun je vervolgens bepalen welke trein je het beste kan nemen.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *