Expositie Van Gogh Malaga

Home / Malaga blog / Van Gogh expositie in Málaga – Dompel je onder in het werk van de meester

 

In de haven van Málaga kun je tot 9 juni een bijzondere expositie van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh zien. Bijzonder, omdat dit zeker geen alledaagse tentoonstelling is met alleen kunst aan de muur. We namen een kijkje.

Bekijk de video hieronder

Van Gogh Alive in Málaga

Volgens de media heeft ‘Van Gogh Alive’ in ruim 40 steden wereldwijd de bezoekersrecords verbroken. Tot 9 juni is het de beurt aan Málaga.

Ondanks dat het zondag was, konden we zonder wachtrij direct naar binnen. Nog geen bezoekersrecords op deze dag. Grote kans dat het tijdstip van 15.00 uur hiermee te maken had. Spanjaarden zitten dan liever met familie aan hun zondagslunch.

Expositie Van Gogh Malaga

De expositieruimte is opgedeeld in 2 delen. Bij binnenkomst van ruimte 1 krijg je een beeld van het leven van Van Gogh. Er staat ook een kartonnen 1 op 1 versie van zijn slaapkamer in Arles, Frankrijk (bekend van het schilderij De Slaapkamer). Deze ruimte is slechts een opmaat naar de multimedia ruimte.

Loungen in de wereld van Van Gogh

Expositie Van Gogh Alive

In ruimte 2 loop je niet langs schilderijen. Je hoeft alleen een plek te kiezen en het werk van Van Gogh trekt vanzelf aan je voorbij. Er staan bankjes, maar voor wie liever wil ‘loungen’ zijn er zitzakken.

Metershoge projecties wisselen elkaar op het tempo van bijpassende muziek af. In ongeveer een half uur tijd zie je ruim 3.000 beelden met het werk van Van Gogh. Niet alleen statische beelden. Sommige schilderijen komen aan de hand van animaties tot leven.

Het is een 360 graden ervaring, dus waar je gaat zitten of liggen maakt niet uit. Zelfs op de vloer zie je projecties.

Expositie Van Gogh, een aanrader?

Expositie Van Gogh Malaga

Persoonlijk vinden we deze expositie een aanrader voor een breed publiek. Het is leuk om op deze manier met kunst in aanraking te komen. Daarom ook zeker geschikt voor kinderen. En natuurlijk is deze expositie de moeite waard als het werk van Van Gogh je aanspreekt.

We waren deze keer met ouder gezelschap. Daarvoor was deze opzet even wennen. Uiteindelijk viel het geheel, mede door de herkenbare werken en de muziek, wel in de smaak.

Van Gogh Alive in Málaga bezoeken

Wil je deze expositie bezoeken? Je kunt ‘Van Gogh Alive’ vinden in het deel van de haven dat richting de cruiseterminal loopt. Dit is aan het einde van Muelle Uno, net voorbij de vuurtoren op het terrein van Cruz Roja (ter hoogte van het strand).

Openingstijden

Dinsdag tot en met donderdag van 10.00 – 21.00 uur.

Vrijdag tot en met zondag + feestdagen van 10.00 – 22.00 uur

Entree

Volwassenen €12,- (weekend €14,-)
Studenten en 65+ €10,- (weekend €12,-)
Kinderen €9,- (4 – 15 jaar)

Voor families zijn er speciale pakketprijzen, zie VanGogh.es

Tickets bestellen

Voor ons bezoek hebben we geen tickets besteld. Dit bleek ook niet nodig. Wil je op een bepaalde tijd de expositie bezoeken, dan is het wellicht beter om wel vooraf je ticket te bestellen. Dit kan via de officiële website VanGogh.es

Meer Málaga tips van Gerard en Jacqueline?

reisgids malaga hotspots

Bestel nu je reisgids

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *