Feria Malaga 2019 wanneer?

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Wanneer is de Feria van Málaga in 2019?

 

De Feria van Málaga 2019 vindt plaats van donderdag 15 augustus tot en met zaterdag 24 augustus.

Dé feestweek van het jaar in Málaga

Traditioneel gezien is de feria van Málaga het grootste feest van de stad. Dit is niet zomaar een feest. Ruim een week lang staat de stad echt op z’n kop. Officieel begint de feria op donderdag 15 augustus, maar het gaat al los vanaf woensdagavond. Een groot vuurwerk en optredens op het strand van La Malagueta vormen de opmaat naar het feest van het jaar.

De feria in Málaga een keer meemaken?

Lijkt het je leuk om deze feestweek in Málaga mee te maken? Wees er dan op tijd bij. De prijzen van overnachtingen liggen in deze week hoger en hotels in Málaga centrum zijn snel volgeboekt.

Overnachten in de omgeving van Málaga? Goed idee 🙂

Misschien wil je niet continue is de feestsfeer verblijven. Overweeg dan één van de leuke accommodaties buiten Málaga.

Naast fijne hotels en vakantiehuizen zijn er veel B&B’s van Belgische- en Nederlandse eigenaren in de omgeving van Málaga te vinden. Stuk voor stuk met een prachtige ligging in het Andalusische achterland van de stad Málaga.

Wat zijn de hoogtepunten van de feria?

Wanneer je de feria in Málaga voor het eerst meemaakt kijk je je ogen uit. Zoveel feestende mensen in de stad, de sfeer en de omvang. Het valt niet te vergelijken met een ander feest.

Feria Malaga 2019 wanneer

De feria bestaat in grote lijnen uit een dagdeel (in het centrum) en een avond-/nachtdeel (feriaterrein) buiten het centrum.

Een paar van onze favorieten tijdens de feria van Málaga:

  • het vuurwerk is dit jaar op woensdagavond op het strand van La Malagueta
  • de zogenaamde ‘Romeria’ op de eerste dag (zaterdagochtend), een rijtoer met paarden en koetsen door het centrum van Málaga
  • een bezoek aan het feriaterrein buiten de stad met aan het einde van de middag paarden en koetsen, veel traditionele kleding en de gezellige ‘casetas’ (tenten) met muziek eten en drinken.

Is het programma van de feria in Málaga al bekend?

Het definitieve programma van de feria in Málaga is meestal eind juli of begin augustus bekend. Omdat het een traditioneel feest is komen veel programma onderdelen jaarlijks terug. Zodra het feriaprogramma bekend is delen we dit uiteraard op deze website en op onze Facebookpagina

Informatieve special over Feria de Málaga

Ieder jaar brengt Beleef Málaga een special uit over feria de Málaga (pdf). Hierin lees je alles over de feria, zoals de tradities, het programma en allerlei praktische informatie. Deze special komt in augustus 2019 uit.

 

Meer weten over Feria de Málaga?

Op onze pagina over Feria de Málaga lees je meer informatie over de feria.

De officiële pagina van de gemeente Málaga over de feria kun je hier vinden (Spaans).

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken