Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Zomer in Málaga, wat te doen?

 

Zomer in Malaga - Biznaga

Beleef Málaga in de zomer!

Een zomer in Málaga is niet alleen zon, zee en strand.
Málaga bruist in de zomer nóg meer dan anders!

In de zomermaanden zijn er in de stad verschillende evenementen en activiteiten. Een leuke bijkomstigheid wanneer je in Málaga of in de directe omgeving op vakantie bent.

 

Noche de San Juan in MalagaNoche de San Juan

Nacht van 23 juni op 24 juni 2013

De zomer begint met Noche de San Juan. Tijdens deze nacht luiden de Malagueños de zomer in op het strand. Vuurstapels worden gebruikt om briefjes met wensen in te gooien of om over heen te springen. Dat laatste zou goed zijn om je lichaam te zuiveren. Om de schoonheid te behouden duiken mensen om 00:00 uur de zee in. Ondertussen ontstaan er ‘moragas’ op het strand. Een spontaan feestje met familie of vrienden rondom de barbecue.

 

Openlucht bioscoop MalagaCine Abierto Verano

28 juni tm 15 augustus 2013

In de zomer is het vaak tot diep in de nacht nog heerlijk om buiten te zijn. Tijdens deze zwoele zomeravonden zijn er openlucht bioscopen op verschillende locaties in de stad en aan het strand. Vooral de (gratis) films op het strand zijn populair. Hier kun je lekker op je handdoek liggen en genieten van een leuke film. Neem zelf wat hapjes en drankjes mee en meng je gezellig tussen de Malagueños op het strand. Download hier het programma (pdf)

 

winkelen MalagaRebajas de Verano

1 juli tm 31 augustus 2013

Gek op winkelen? Tijdens de ‘rebajas’ in Málaga kan de korting behoorlijk oplopen. In winkelcentrum Larios Centro of het warenhuis El Corte Ingles kun je overdag in een koele omgeving winkelen. Malagueños winkelen liever tijdens de zwoele zomeravond. Ondanks zonwerende doeken boven de winkelstraten kan het overdag behoorlijk warm zijn. Tussen twee en vijf zijn veel winkels gesloten.

 

Processies voor vissers Malaga

Virgen del Carmen

16 juli & 20 juli 2013

Virgen del Carmen is de beschermheilige van de zeelieden. De maagden van de Oostelijke wijken Pedregalejo en El Palo ontmoeten elkaar rond 22:30 uur met bootjes op open zee. De vele lichtjes en de beelden op het water zijn prachtig om vanaf de boulevard te aanschouwen. Op zondag (21 juli) is de processie vanuit de wijk Perchel naar de haven. Bij La Malagueta (strand) is er die middag een ritueel met duikers die hun beschermheilige opduiken uit zee. Voor exacte tijden zie: www.cofradesmalaga.com

 

Feria de MalagaFeria de Málaga

17 – 24 augustus

Voor een feestje ben je half augustus in Málaga op de juiste plaats. In de middag moet je in het historisch centrum zijn. Muziek, eten, drinken en heel veel mensen zorgen voor een geweldige sfeer in de binnenstad. ’s Avonds gaat het feest aan de rand van de stad verder tot in de vroege ochtend. Er is een grote kermis met daarnaast een tijdelijk dorp van tenten waar je kunt eten en drinken. Feria de Málaga duurt ruim een week en is geweldig om mee te maken.

 

Ben je op vakantie in Málaga en wil je weten of er leuke evenementen of activiteiten zijn? Kijk dan ook eens op Malakao.es

 

Lees ook ‘Wat te doen in Málaga?

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken