Malaga winter stedentrip

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / 5x waarom Málaga in de winter zo fijn is

 

Stel je voor in de winter… blauwe luchten, een aangename temparatuur en een gezellige stad. Het zijn zomaar een paar voorbeelden waarom een uitstapje naar Málaga (en omgeving) zo fijn kan zijn tijdens dit jaargetijde. Hieronder geven we 5 redenen waarom Málaga een ideale citytrip is tijdens de wintermaanden.

 

1. Zonnige stedentrip in de winter

Malaga winter stedentrip

100% garantie op goed weer is lastig, maar met gemiddeld ruim 300 zonnige dagen per jaar is de kans wel groot. In ieder geval groter de wintermaanden in Nederland en België.

Málaga kent over het algemeen zeer milde winters. Een jas is misschien nodig, maar in de zon is de temperatuur vaak al snel aangenaam. In de winter kan het zomaar gebeuren dat je jas uitgaat en dat je met korte mouwen op een terras zit. Kortom, een uitstapje naar Málaga doet de echt koude winter voor even vergeten.

 

2. Voordelige vliegtickets en accommodaties

Feestdagen uitgezonderd, zijn tickets naar Málaga in de winterperiode veelal voordeliger dan tijdens andere seizoenen. In minder dan 3 uur sta je op Málaga airport en kan je zonnige stedentrip beginnen!

Accommodaties hanteren veelal prijzen voor het laagseizoen en er zijn regelmatig winteraanbiedingen. Je kunt ervoor kiezen om een hotel in het centrum te boeken, maar er zijn ook gezellige b&b’s in de omgeving van Málaga.

 

3. Meer ruimte om optimaal te genieten

Pompidou museum Malaga

Tijdens de wintermaanden is het in Málaga een stuk rustiger dat tijdens de zomermaanden. Maar Málaga is na de zomer zeker geen spookstad. De Malagueños laten hun stad het hele jaar bruisen, want er is altijd iets te doen! Het maakt de stad misschien zelfs nóg leuker! Musea zijn minder druk en ook de stranden zijn natuurlijk een stuk rustiger. Alle ruimte voor een uitgebreid museumbezoek of een strandwandeling!

 

4. Sfeervolle (feest)dagen en activiteiten

Malaga kerst - winter stedentrip

Is kerst in een mild klimaat leuk? We kunnen alleen maar zeggen, bezoek Málaga en proef de sfeer! De stad zal je zeker niet teleurstellen. Vanaf eind november (24 november 2016) gaat de kerstverlichting aan. In Spanje staat Málaga bekend als één van de meest sfeervolle steden tijdens de feestdagen. Met een kerstmarkt, winkels in kerstsfeer en sfeervolle winkelstraten is kerstshoppen in Málaga zeker geen gek idee.

Driekoningen

De feestdagen duren in Spanje tot en met Drie Koningen (6 januari 2017). Een mooie traditie om mee te maken. Op de dag voor Driekoningen kun je een mooie optocht in het centrum van de stad meemaken.

Carnaval

In eigen land ontloop je carnaval misschien, maar in Málaga is het net even anders. Het carnaval van Málaga (vanaf 18 februari) is elegant kent prachtige parades.

 

5. Perfecte tijd voor een actieve vakantie

Malaga fietsen winter

De milde winter van Málaga is uitermate geschikt om lekker actief te zijn. Aangename temperaturen zonder de hitte die we kennen van de zomermaanden.

Een stevige wandeling langs de stranden of een fietsritje naar de visserswijken ten Oosten van de stad, het is allemaal mogelijk. Niet alleen Málaga stad, maar ook de omgeving heeft veel te bieden. Ontdek de schitterende natuurgebieden zoals El Torcal en Montes de Málaga. En wil je toch even proeven van de wintersport? Op een kleine 2 uur rijden van Málaga kun je skiën in de Sierra Nevada.

Wil je weten wat Málaga nog meer heeft te bieden? Lees ook op vakantie naar Málaga

Tip! Bestel hier je Beleef Málaga reisgids. Boordevol tips en grote stadsplattegrond

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken