Home / Malaga blog / Anne-Loes en Hans over de provincie Málaga

 

Anne-Loes en Hans Schellekens wonen in de prachtige streek Axarquía ten oosten van Málaga stad. Ze zijn de trotse eigenaren van Bed & Breakfast Casa Agradable.

Midden in de bergen van de Axarquía leggen ze hun gasten al meer dan zeven jaar in de watten. Met uitzicht op drie karakteristieke witte dorpjes, het natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama en de Middellandse Zee een prima uitvalsbasis om Andalusië te verkennen.

Aan de hand van onze vragen geven Anne-Loes en Hans aan waarom óók de omgeving van Málaga stad de moeite waard is.

 

Waarom hebben jullie voor de provincie Málaga en Andalusië gekozen?

Met name de rust en de authenticiteit van de streek in combinatie met de vriendelijke bevolking heeft ons doen besluiten ons hier te vestigen. Maar ook de nabijheid van Málaga was en is belangrijk voor ons.

 

Wat maakt de omgeving van jullie accommodatie zo aantrekkelijk?

De prachtige natuur om ons heen, de stilte en met name het uitzicht wordt door onze gasten erg gewaardeerd.

Malaga omgeving en provincie

Verder is Arenas een leuk ouderwets dorpje waar je nog samen met de lokale bevolking op het terras zit voor een hapje en een drankje.

Het strand en het natuurpark met vele wandelmogelijkheden zijn binnen het half uur bereikbaar en ook de mooie kustplaatsen en koningssteden van Andalusië worden vanuit onze B&B druk bezocht. Dat maakt onze B&B dus een perfecte uitvalbasis voor een heerlijke dag uit in Andalusië.

 

Wat is volgens jullie leuk om te doen in de provincie Málaga?

De natuurparken van de provincie Málaga bieden volop variatie en nodige actieve vakantiegangers zeker uit voor een bezoek. Is het niet in de vorm van een stevige wandeling of mountainbike tocht, dan toch gewoon door een van de vele autoroutes langs de authentieke witte dorpjes te volgen.

Zo begint in Arenas bijvoorbeeld de Mudejarroute, die je meeneemt langs prachtige witte dorpjes in de Axarquía met continu uitzicht op de Sierra de Tejeda.

 

Welke periode(s) van het jaar vinden jullie fijn of juist leuk?

In principe is er voor elke periode wel wat te zeggen. Het voorjaar is heerlijk voor wandelaars en is extra mooi, doordat alles in bloei staat. De zomer is weer fantastisch vanwege de temperatuur en natuurlijk alle feesten en feria’s die er dan plaatsvinden.

Het najaar is weer meer geschikt voor de actieve vakantieganger, maar heeft toch die heerlijke temperaturen, om regelmatig eens een rustdagje op het strand in te lassen.

 

Gaan jullie ook weleens naar Málaga stad?

Het is van Casa Agradable naar het centrum van Málaga maar 45 minuten rijden dus we gaan zo vaak we maar kunnen naar Málaga. Voor ons beperkt zich dat vaak tot de wintermaanden, omdat we in het voorjaar, zomer en het najaar natuurlijk volop in het seizoen zitten. We missen dus nog wel eens de mooie evenementen in de stad maar kunnen in de winter evengoed genieten van de gezelligheid en het knusse karakter van de stad.

 

Wat zijn jullie tips voor mensen die naar Málaga en omgeving gaan?

Malaga omgeving en provincie

Teveel om op te noemen, maar mocht je in de week voor Pasen (Semana Santa) in Málaga of omgeving zijn, bezoek en beleef dan vooral de processies. Zeer indrukwekkend, zeker in de stad zelf, maar ook in de dorpen van de Axarquía waar de processies uiteraard een stuk kleiner zijn, maar intens worden beleefd door de dorpelingen.

Bezoek de website van Bed & Breakfast Casa Agradable

Of lees hier meer over de B&B van Anne-Loes en Hans

 

 
 

One Comment

  1. seifried g.l says:

    Ik vindt het ferry good

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *