Home / Malaga blog / Slinger via Calle Granada door historisch Málaga

 

Malaga Calle Granada

De straat calle Granada voert je al slingerend door het historisch centrum van Málaga.

De straat is ongeveer 500 meter lang en verbind de belangrijkste pleinen Plaza de la Constitución en Plaza de la Merced met elkaar. Het grillige verloop van de straat zou ontstaan zijn door de bedding van kleine riviertjes die hier ooit hebben gestroomd. Het smalste deel van de straat is typisch voor de stedenbouwkunde in de Moorse tijd.

Na de naam calle Real is de straat omgedoopt tot calle Granada. Een verwijzing naar de oude route of weg richting Granada.

Winkels, tapasbars en de bekendste bodega bar

Vanaf Plaza de la Constitucion gezien is het eerste gedeelte een verlengstuk van winkelstraat calle Larios. Behalve winkels zijn er veel ijssalons gevestigd. Op de hoeken van de straat proberen straatverkopers je te verleiden met de typische amandelen uit de streek Málaga. Deze zijn zeker niet onaardig.

Na een afbuiging naar rechts kruist de straat met calle la Caldereria om vervolgens op het kleine Plaza del Siglo uit te komen. Vanaf dit pleintje gaat calle Granada linksaf verder.

In het tweede gedeelte van de straat zijn links en rechts een aantal tapas restaurants gevestigd, waar je buiten aan de typische bartonnen heerlijk van tapas en een drankje kunt genieten. Afwisselend zitten er tussen de restaurants en barretjes vooral leuke kleine boetiekjes, delicatessenwinkels en kunst ateliers. Het laatste gedeelte wordt steeds smaller. De bekendste tapas en bodega bar van Málaga, El Pimpi, heeft hier zijn entree zitten. De sfeer in deze bar is uniek en het is altijd leuk om even binnen te lopen.

Santiago kerk en oude apotheek

Even verderop staat de kerk van Parroquia de Santiago. Deze kerk is door de katholieke koningen gebouwd. Het is de kerk waar Picasso is gedoopt. Het marmeren doopvont staat direct rechts bij de ingang. Vanaf de kerk komt het einde van de straat in zicht. Op de hoek met Plaza de la Merced is de oudste apotheek van Málaga gevestigd, Antigua Farmacia Mamely (sinds 1739).

Calle Granda is een straat waar je vrijwel altijd een keer doorheen komt tijdens een bezoek aan Málaga. Vergeet niet om af en toe eens naar boven te kijken. Er zijn mooie gevels in deze straat te vinden. Schiet ook eens een zijstraat in. Bijvoorbeeld Calle San Augustin met leuke teterias (theehuisjes) en het Picasso museum.

 

Verkoop van amandelen in Calle Granada – Málaga

Malaga Calle Granada

Malaga Calle Granada

Malaga Calle Granada

Malaga Calle Granada

Gezellige smalle straat in Málaga met links El Pimpi

Malaga Calle Granada

Malaga Calle Granada

De kerk met het doopvont van Picasso

Malaga Calle Granada

De oudste apotheek van Málaga met op de achtergrond Plaza de la Merced