Home / Malaga blog / Opening Centre Pompidou Málaga in 2015

 

centre-pompidou-malaga

Het bekende Le Centre Pompidou uit Parijs gaat in 2015 een eerste centrum (dependance) buiten Frankrijk openen. De keuze is daarbij gevallen op de Zuid Spaanse stad Málaga.

De gemeenteraad van Málaga heeft inmiddels goedkeuring gegeven aan de vestiging van het prestigieuze instituut in Málaga centrum. De eerste 5 jaar gaat de gemeente een financiële bijdrage leveren aan dit nieuwe museum.

Als locatie heeft men het vrijstaande gedeelte in de hoek van Muelle Uno in beeld, ter hoogte van de glazen kubus in de haven van Málaga. Het geheel krijgt daarmee een oppervlakte van ruim 6.000m2.

 

Centre Pompidou Málaga, vaste en wisselende collectie

Het is de bedoeling dat het Centre Pompidou Málaga een vaste collectie gaat tonen van 70 werken. Daarnaast wil men jaarlijks een wisselende expositie laten zien.

Sinds mei 2013 is Le Centre Pompidou bezig met plannen om meer centrums binnen- en buiten Frankrijk te gaan openen. Er waren ook mogelijkheden op andere continenten maar de voorkeur ging uit naar een centrum in Europa. Binnen Europa heeft men gekozen voor Málaga. De gemeente Málaga verwacht een grote aantrekkingskracht op de stad met de komst van Centre Pompidou Málaga.

Málaga heeft op dit moment al ruim 25 verschillende musea

 

Update

Inmiddels is Centre Pompidou Málaga geopend. Kijk hier voor meer bezoekinformatie over Centre Pompidou Málaga

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *