Koffie in Malaga
 

© photos: Gerard van de Werken

Helaas is Café Central definitief gesloten

Karakteristiek café in Málaga

Dit is wat je noemt een een echt karakteristiek café in het historisch centrum. Al ruim 100 jaar gevestigd aan Plaza de la Constitución en bekend bij alle Malagueños. Vooral de manier van een koffie bestellen in Málaga blijft voor altijd verbonden met Café Central.

Ondanks het toerisme en de moderne tijd wil het café de tradities niet verloren laten gaan. Het terras op het plein is weliswaar met z’n tijd meegegaan, maar binnen proef je de sfeer van weleer.

 

Koffie in Málaga

Binnen kom je dan ook vooral Malagueños tegen, buiten zitten vooral toeristen en Spanjaarden die willen roken. Wil je gewoon even een koffie drinken, neem dan plaats aan de bar. Kijk achter in de bar even op het bord om de gewenste koffie te bestellen. De oud eigenaar bedacht een makkelijk systeem met 9 namen om verschillende verhoudingen van melk en koffie aan te duiden. Daarvoor had iedere een eigen manier van bestellen. Koffie met een beetje melk, wat meer melk etc.

Koffie Malaga - cafe central

Binnen schenkt men de koffie nog traditioneel in een glas. Buiten (meer toeristen) bestaat de kans dat je, zoals wij het kennen, een kopje met een oortje krijgt. Over het algemeen zit er ook een klein verschil in prijs voor je koffie buiten of binnen.

Tip: Bestel bij je koffie churros en dompel deze enigszins vette deegstaven in de koffie of chocolademelk. Churros eten wij overigens ook graag bij Casa Aranda. Daar zijn ze wat dikker en luchtiger.

Openingstijden: MA-ZO 08.00 – 00.00
Adres: Plaza de la Constitucíon
Website: Cafe Central Málaga

Lees ook over de schoenenpoetser voor Café Central

 
 

One Comment

  1. Ik kom hier al meer dan 20 jaar, eerst met mijn ouders in de jonge jaren. Hier proef je Spanje! Me encanta todavia Espana.

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *