Eten en drinken in Malaga

Home / Malaga blog / Gastronomisch festival Málaga – 24 tm 27 mei 2018

 

Op Plaza de la Marina vindt komend weekend het gastronomisch festival van Málaga plaats. Dit jaar is de streek Euskadi/Baskenland te gast, waardoor je veel gerechten uit deze Spaanse regio kunt verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Baskische pintxos.  

Activiteiten Festival gastronómica de Málaga

Plaza de la Marina is tijdens deze dagen een waar food paradijs. Internationale gerenommeerde chef-koks en chef-koks uit Málaga en omgeving zijn hierbij aanwezig. Ze doen mee aan activiteiten tijdens het festival. Een aantal activiteiten zijn workshops, proeverijen, ‘show cooking’, masterclasses en wedstrijden voor Kitchen en Master Chef junior.

Verschillende restaurants en producten hebben op deze dagen een eigen stand op Plaza de la Marina.

Dans en muziek

Natuurlijk gaat het om eten deze dagen, maar je kunt ook optredens zien met ondermeer dans en muziek uit het Baskenland.

Speciaal bier

La Fabrica Malaga

Speciaal voor festival gastronómica de Málaga is er een ambachtelijke bier gemaakt. Dit bier kun je proeven bij La Fábrica de Cruzcampo en bevat ingrediënten als kumquat (citrusvrucht), gecarameliseerd curryblad en vijf soorten mout en haver.

Lokale producten

Vanuit de provincie Málaga zijn er stands met eigen streekproducten. Je kunt producten kopen én proeven. Daarnaast zijn er kookdemonstraties.

Hou je van lekker eten en ben je benieuwd naar de gastronomie uit Baskenland en lokale producten uit Málaga? Bezoek dan zeker het gastronomisch festival op Plaza de la Marina.

De eerste activiteiten beginnen dagelijks rond 13.00 uur. Vervolgens is er tot in de avond van alles te beleven. Bekijk hier het volledige programma

Meer over eten en drinken in Málaga

© Beleef Málaga

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *