La Fabrica Malaga - reisgids Malaga

Home / Malaga blog / La Fábrica, nieuwe hotspot in Málaga?

 

Na ‘Le Grand Café’ (aan de rand van het centrum) heeft Málaga er iets vergelijkbaars bij gekregen. In de hippe wijk Soho Málaga is sinds kort La Fábrica geopend. Een grand café met een eigen kleine brouwerij. Een nieuwe hotspot in Málaga centrum? We namen een kijkje.

Grand (bier) café in Málaga

La Fabrica Malaga reisgids Malaga

Met biermerk Cruzcampo als mede eigenaar van La Fábrica zal het niemand verbazen dat het in dit grand café vooral om bier draait. Op bijna 1.200 vierkante meter staat de beleving van bier voorop. Een industrieel interieur inclusief kleine brouwerij sluit hier naadloos op aan.

La Fabrica is in feite één ruimte. Opgesplitst in een café langs de bar en een eetgedeelte met gezellige zitjes. Daarnaast is er nog een terras voor de deur.

Eten

Bij een drankje smaakt een hapje altijd lekker. De overzichtelijke menukaart heeft voor iedereen iets te bieden. Kaas, worst (ibericos), salades, hamburgers, vis en verschillende andere hapjes.

7 huisgebrouwen bieren

La Fabrica Malaga - reisgids Malaga

De brouwerij van La Fábrica is volledig in bedrijf. Je kunt 7 verschillende smaken ambachtelijk bier proeven, welke in eigen huis zijn gebrouwen. De bieren worden verkocht onder de merknaam ‘Cruzcampo Cerveza del Soho’.

Eén van de smaken is ‘La Malagueta’, een fris licht biertje (pale ale).  We hebben geproefd, maar het was niet helemaal onze smaak 😉

De brouwinstallatie van La Fábrica heeft een productiecapaciteit van 950 hectoliter bier op jaarbasis.

La Fabrica Malaga - reisgids Malaga

Cruzcampo komt van oorsprong uit Sevilla, maar voor het lokale karakter zijn een aantal biernamen in La Fábrica afgestemd op Málaga.

Goed om te weten. Je kunt ook gewoon fris, wijn of sterke drank bestellen.

Live muziek en evenementen

Het is de bedoeling dat het grand café gaat bruisen. In de weekenden zal je daarom regelmatig in La Fábrica kunnen genieten van live muziek. Voor bierliefhebbers zijn er regelmatig proeverijen.

Aanwinst voor Málaga en de wijk Soho?

La Fabrica Malaga - reisgids Malaga

La Fábrica kan absoluut een aanwinst zijn voor Málaga centrum. De wijk Soho krijgt beetje bij beetje meer vorm en dit concept past zonder twijfel in dit deel van de stad.

Nu is het afwachten of La Fábrica aanslaat onder de Malagueños. De prijzen liggen voor Málaga begrippen best hoog. Voor een caña (klein glas bier) betaal je bijvoorbeeld meer dan 2 euro. Málaga heeft genoeg plaatsen waar je voor dit geld bijna 2 biertjes kunt bestellen.

In onderstaande video zie je een korte sfeerimpressie.

Onze indruk was dat veel bezoekers nog even aan het concept en de prijzen moesten wennen. Hopelijk slaat het aan, zodat er een gezellige mix ontstaat van zowel locals als toeristen. Optredens met live muziek gaan misschien ook voor veel aantrekkingskracht zorgen. We zijn benieuwd 🙂

La Fábrica Málaga bezoeken?

De wijk Soho is sowieso een aanrader voor liefhebbers van straatkunst. Daarnaast zit er een leuk gratis hedendaags museum, CAC Málaga.

La Fabrica vind je in calle Trinidad Grund 29, 29001 Málaga.

website La Fábrica Málaga

Heb je La Fábrica bezocht?
Laat ons en de lezers hieronder in een reactie weten hoe je ervaring was.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *