Straatkunst Malaga - reisgids Malaga

Home / Malaga blog / Invasie van nieuwe straatkunst in Málaga

 

Moderne kleurrijke mozaïeken die vrijwel altijd in relatie staan tot de stad waarin je ze kunt zien. Sinds kort is ook Málaga ‘getroffen’ door deze invasie van straatkunst, gemaakt door een Franse kunstenaar met de naam ‘Invader’.

‘Pixels’ in Málaga

Straatkunst Malaga - reisgids MalagaMet 23 kunstwerken, verspreid over de hele stad, kom je altijd één van de mozaïeken tegen. In allerlei formaten op gevels en muren. Een feest der herkenning voor wie Málaga een beetje kent. Picasso, flamenco, strand en meer… je herkent het allemaal terug in de tegelwerken. Behalve in het stadscentrum hebben we ze inmiddels ook gespot in de haven, aan de boulevard en in de wijk Pedregalejo.

Inspiratie

straatkunst malaga - reisgids

De inspiratie voor deze kunst ligt bij het videospel ‘Space Invadors‘ en ‘Pac-man‘ uit de jaren 80. Karakters uit het spel zijn omgezet naar herkenbare beelden van de betreffende stad. De tegels komen overeen met de pixels van een beeldscherm. Zo brengt de kunstenaar het computerspel in de reële wereld.

Straatkunst Malaga - reisgids

Over de identiteit van de kunstenaar is weinig bekend. Alleen dat hij kunst heeft gestudeerd in Parijs en dat hij werd geboren in 1969. Zijn straatkunst is veel minder anoniem. Met felgekleurde tegels op gevels en muren weet hij nu de aandacht te trekken van het publiek. Iets wat hem eerder niet was gelukt bij musea. Op deze website lees je meer over de kunstenaar en zijn werk. Zijn werk in Málaga zou onderdeel uitmaken van het MAUS project in Málaga.

Straatkunst Malaga - reisgids

Een aantal kunstwerken worden/ zijn inmiddels verwijderd, omdat deze zonder toestemming op monumentale panden en eigendommen zijn aangebracht.

Málaga, een stad vol straatkunst

Voor de liefhebbers van straatkunst is Málaga sowieso een stad om op ontdekking te gaan. De wijk Soho Málaga en de buurt achter Plaza de la Merced (La Victoria- Lagunillas) staan bekend om de vele straatkunst.

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *