Reisgids Malaga - Zomertips

Home / Malaga blog / Málaga in de zomer, zo leuk! – 8 tips!

 

8 redenen om Málaga in de zomer te bezoeken

De zomer in Málaga is zeker geen lange siësta. Tijdens de zomermaanden is er juist ontzettend veel te doen Gezellige activiteiten, rondleidingen en bezienswaardigheden. Kortom een bezoek aan Málaga in de zomermaanden is één grote fiësta 😉

Hieronder noemen we 8 redenen om Málaga juist deze zomer te bezoeken.

 

1. Gratis naar de film in de openlucht – Cine Abierto

24 juni – 11 augustus

In 11 districten van Málaga stad draaien bijna 2 maanden lang 29 verschillende films. Alles bij elkaar zijn er deze periode ruim 100 gratis filmvoorstellingen.

Naast voorstellingen in verschillende wijken, draaien er ook films op een aantal stranden in Málaga. Zoals Playa de la Malagueta, El Dedo (El Palo) en Playa de la Misericordia (zie video).

Het genre van de films is veelzijdig en er is keuze voor jong en oud. Het merendeel is Spaanstalig, maar je kunt ook een aantal internationale films zien.

 

2. Shoppen in Málaga tijdens de rebajas (uitverkoop)

Uitverkoop in Malaga

1 juli tm. 31 augustus

Ga je deze zomer Málaga bezoeken én ben je gek op shoppen? Zorg dan voor extra ruimte in je koffer 😉 De zomer uitverkoop (rebajas) in Málaga is altijd erg aantrekkelijk. De uitverkoop begint rond 1 juli.

Winkelstraten calle Marques de Larios, calle Nueva en calle Granada zijn onze aanraders voor een dagje winkelen in Málaga. Maar ook in warenhuis El Corte Ingles en winkelcentrum Larios Centro kun je goed slagen.

 

3. Feria de El Palo

Feria El Palo - Reisgids Malaga

12 tot en met 16 juli

De feria in de visserswijk El Palo is een stuk kleinschaliger dan de grote feria in augustus. Maar daarom zeker niet minder leuk. De meeste activiteiten vinden plaats in de middag en (late)avonduren in en rondom de tent op de boulevard.

El Palo is makkelijk bereikbaar op de fiets (ongeveer 7 kilometer). Een heerlijk stukje fietsen langs de stranden van Málaga, waarbij je ondermeer het paviljoen van Baños del Carmen en de visserswijk Pedregalejo passeert.

 

4. Processies Virgen del Carmen

16 – 23 juli

De bekendste processies in Málaga zijn rond pasen tijdens de Semana Santa. Tijdens de zomer zijn de processies rondom Virgen del Carmen erg populair. Niet alleen in Málaga, maar ook in andere Spaanse kustplaatsen zie je op of rond 16 juli processies voor de beschermheilige van de zeelieden, Virgen del Carmen.

De processies van de visserwijken Pedregalejo en El Palo zijn bijzonder om eens mee te maken. Op 16 juli rond 22.30 uur treffen de maagden (beelden) uit beide wijken elkaar op zee. De vele bootjes, die verlicht zijn, zorgen ervoor dat je vanaf het strand of de boulevard alles goed kunt aanschouwen.

Op zondag 23 juli kun je een speciale processie zien met een bijbehorend ritueel op het stadsstrand van La Malagueta (zie video).

 

5. Feria de Málaga

Feria optocht paarden koetsen

12 tm. 19 augustus

Wanneer je tijdens deze dagen in Málaga bent, kun je niet om de feria heen. Het is 7 dagen dagen feest en dat is goed te merken. Absoluut leuk om eens mee te maken maar… je moet wel bestand zijn tegen grote mensenmassa’s en alles wat bij een uit de hand gelopen ‘feestje’ hoort. Met name tijdens de middagen staat het historisch centrum op z’n kop.

Persoonlijk vinden wij de eerste zaterdag van de feria leuk én traditioneel. Vanaf het einde van de ochtend zie je een optocht met paarden, koetsen en dames in prachtige jurken. Het feriaterrein buiten het centrum is eveneens een aanrader, hier gebeurt het met name in de late avond.

 

6. Nederlandstalige rondleidingen in Málaga

Fietsen Malaga Reisgids Malaga

Dagelijks

Wil je in korte tijd een goede indruk krijgen van Málaga? Ga dan mee met onze Nederlandstalige rondleidingen door Málaga. Deze zomer zijn er weer dagelijks 2 rondleidingen met gids op de fiets mogelijk. Eén om 10.30 uur en één om 16.00 uur. Je kunt gratis vooraf reserveren voor deze populaire fietstocht.

 

7. Straatmarkten deze zomer in Málaga

Markt Malaga

Ook in de zomermaanden zijn er leuke straatmarkten in Málaga. Ze komen ook terug in onze maandelijkse update. Wil je hierover op de hoogte blijven? Schrijf je nu in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief. Hieronder hebben we alvast 3 aanraders.

La Plaza Merced Market
Een maandelijkse ambachtelijke markt op Plaza de la Merced
Waar? Plaza de la Merced
Wanneer? Iedere vierde zondag van de maand van 11.00 – 19.00 uur

Zoco – Muelle Uno
Op de sfeervolle boulevard van de haven tref je vrijwel ieder weekend deze markt aan.
Waar? Muelle Uno, de boulevard in de haven
Wanneer? Zondagen van 12.00 – 21.00 uur

Malagueta4Market
Leuke markt op de strandboulevard van stadsstrand La Malagueta.
Waar? Strandboulevard Playa de la Malagueta
Wanneer? Iedere vierde zondag van de maand. In de zomer van 10.00 – 20.00 uur.

 

8. Bezienswaardigheden Málaga

Vakantie Malaga bezienswaardigheden

Als je in Málaga bent wil je uiteraard ook wat meepikken van de mooiste bezienswaardigheden. Zoals het Alcazaba, de kathedraal en het Gibralfaro kasteel/ -berg. Die laatste is ook zeker bij zonsondergang de moeite waard, neem je fotocamera mee 😉 In onze reisgids vind je een handige stadskaart met alle bezienswaardigheden én een wandelroute op (en rondom) de Gibralfaroberg.

Bekijk ook onze lijst met 10 ‘must-sees’ in Málaga

 

Heb je vragen over Málaga in de zomer (of een anders seizoen), wil je meer weten of heb je een opmerking? Laat het ons gerust weten.

Fijne zomer!

Groetjes Gerard & Jacqueline (de makers van Beleef Málaga)

 

 

 
 

2 Reacties

 1. Marieke Loes Jesse says:

  Beleef Malaga bevat ontzettend veel leuke tips. Heel overzichtelijk en wij hebben hierdoor echt een enorm leuke week in Malaga gehad. We zijn verrast door deze stad! Tapas restaurant Casa Lola was onze favoriet. En zeker te vermelden is El Mortal aan de Plaze Enrique Carcia-Herrara. Hip en heerlijk voor ontbijt,lunch of in de avond. Fietsenverhuur via jullie site snel, goed en goede prijs. Langs de kust kun je heerlijk fietsen. Wij komen terug!

   
  • Hola, bedankt voor jullie leuke reactie over onze Málaga reisgids 🙂
   El Mortal is een (hele) goede tip 😉 We zijn zelf groot liefhebber van de lunch en het ontbijt bij deze bar. Was nog een verborgen plekje 😉
   Nogmaals bedankt!
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *