Malaga beste bestemming

Home / Malaga blog / Málaga genomineerd voor beste bestemming 2019

 

Geweldig nieuws voor Málaga. De stad is genomineerd voor de verkiezing van beste Europese bestemming 2019. Daarmee is Málaga nu al één van de 20 topbestemmingen in Europa.

Málaga bruist én is veelzijdig

De nominatie van Málaga voor “European Best Destination 2019′ is niet voor niks. Steeds meer mensen weten de Zuid Spaanse stad te vinden voor een vakantie of stedentrip. In de afgelopen jaren is de stad stap voor stap aantrekkelijker gemaakt.

In basis was er al een mix van traditie, cultuur, mooie bezienswaardigheden en stranden. Op alle vlakken heeft de stad verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn er in de laatste jaren verschillende musea van naam in Málaga geopend. Met ruim 30 musea is het nu een echte museumstad.

malaga haven - reisgids malaga

Naast het prachtige historische centrum heeft Málaga ook gemoderniseerd. Muelle Uno in de haven is hier een goed voorbeeld van. De haven is tegenwoordig echt een hotspot van de stad. Samen met de vele stranden, gezellige wijken en een groot culinair aanbod is Málaga een veelzijdige bestemming. Málaga als strandvakantie en stedentrip combineren is zeker geen gek idee.

Omgeving als extra pluspunt

Reisgids Malaga tips

De nominatie heeft betrekking op de stad, maar ook de omgeving van Málaga is een extra pluspunt. De ligging aan de Costa del Sol met veel zonuren is ideaal. Het achterland van Andalusië heeft veel te bieden voor wie meer dan alleen de stad wil zien. Denk alleen al aan prachtige natuurparken zoals El Torcal en het gebied rondom het bergpad Caminito del Rey.

Málaga in de top 20

Málaga hoort in ieder geval nu al bij de top 20 met meest populaire Europese steden, die kans maken op de uitverkiezing tot beste bestemming van 2019. Málaga staat tussen steden staat als Berlijn, Lissabon en Rome. Aan het begin van 2019 kan er gestemd worden via de organisatie European Best Destinations.

Zou jij stemmen op Málaga?

Benieuwd naar deze fijne stad? Kijk hier wat je niet mag missen in Málaga.

 
 

3 Reacties

  1. Haha inderdaad. Malaga is echt onze favo bestemming. We zijn inmiddels al 4x geweest en gaan in mei weer 🙂

    Groetjes,
    Julia

     
  2. Nee, ik zou niet stemmen…. voor je het weet wordt het er allemaal duurder en duurder en nog drukker en is het minder een leuke plek om heen te gaan 😉

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *