Home / Malaga blog / Stedentrip en strandvakantie in één? Ga op citytrip naar Málaga!

 

Wil je graag een stedentrip en strandvakantie combineren? De kans is groot dat de stad Málaga voldoet aan je wensen. In de gemoedelijke Zuid Spaanse havenstad gaan een citytrip en een strandvakantie uitermate goed samen.

Stedentrip Málaga

Málaga is als stedentrip hip en happening. De stad is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardige bestemming voor een citytrip. Inmiddels zien we veel mensen voor de tweede of derde keer terugkeren. Mensen waarderen de vriendelijkheid van de mensen, het compacte autovrije centrum, de mooie bezienswaardigheden, de musea en vele hotspots.

Naast de veelzijdigheid van Málaga is het aangename klimaat ook erg aantrekkelijk. Na je bezoek aan Málaga vertrek je met mooie mooie indrukken en meestal met meer kleur dan je bij aankomst had 😉

Alcazaba Malaga - reisgids Malaga

Ondanks de rijzende populariteit is de stad nog steeds betaalbaar. Voor prima prijzen kun je goed eten en drinken in Málaga.Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen op Málaga, waardoor er regelmatig aanbiedingen zijn op vliegtickets. Nog zoiets fijns aan Málaga, de luchthaven ligt op slechts 12 minuten (trein) van het centrum.

De stranden van Málaga

Strand Malaga

Direct vanuit Malaga centrum kun je zonder auto zo’n 15 stranden bereiken. Ze liggen verspreid aan de west- en de oostkant van de stad. Het dichtsbijzijnde strand ligt op slechts 10 minuten lopen van Málaga centrum. Een wandeling die zeker niet vervelend is. Om stadsstrand La Malagueta te bereiken loop je door de moderne haven van Málaga. Een gezellige plek, waar altijd iets te zien of te beleven is.

Stranden met goede voorzieningen

Alle overige stranden zijn behalve te voet ook op de fiets uitstekend bereikbaar. De stranden zijn mooi, schoon en goed onderhouden. Alle voorzieningen voor een fijne stranddag zijn aanwezig.

Bij verschillende strandtenten kun je uitstekend eten en drinken en op verschillende punten zijn ligbedden aanwezig. Zo kun je een dag met bezienswaardigheden makkelijk afwisselen met een (mid)dag aan het strand.

Overnachten in Malaga

stedentrip en strandvakantie Malaga - reisgids Malaga

Malaga centrum heeft verschillende mogelijkheden om te overnachten, zoals hotels, hostels en appartementen. Wanneer je in het oude centrum verblijft, kun je vanuit je accommodatie zo naar het strand lopen. Ondertussen liggen ook alle hotspots op een steenworp afstand. Overigens zijn er ook enkele strandhotels in Málaga te vinden.

Behalve de combinatie van stedentrip en strandvakantie, is Málaga ook te combineren met het achterland van Andalusië. De omgeving van Malaga is prachtig en kent vele mooie natuurgebieden. Verschillende steden en plaatsen die de moeite waard zijn liggen op een overbrugbare afstand. Wanneer je een rondreis door Andalusie wilt combineren met de stad Málaga is een verblijf in één van de vele B&B’s van Nederlanders en Belgen in de omgeving Málaga zeker een overweging waard.

Kortom Málaga is een uitstekende bestemming voor mensen die een stedentrip én strandvakantie in één willen. En voor wie meer wil dan de stad, je bent in deze omgeving niet zomaar uitgekeken.

Inspiratie voor je bezoek aan Málaga?
Bestel nu je reisgids

Leestips!

10 Fijne vakantieappartementen in Málaga centrum

10 Goede hotels in Málaga centrum

 

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *