Malaga winter stedentrip

Home / Malaga blog / Málaga-Andalusië in de winter, een aanrader!

 

Málaga in de winter een aanrader of niet? Wij denken van wel. De wintermaanden zijn zeker niet saai in Málaga. Er blijft genoeg te doen en Andalusië is ook in deze tijd van het jaar de moeite waard.

Hieronder 5 andere redenen om in de winter naar Málaga-Andalusië te gaan.

Aangenaam klimaat

Het winterklimaat in Andalusië is absoluut een pluspunt. In de winterperiode kan de  thermometer in Málaga zomaar tot of over de 20 graden gaan.

Malaga winter - citytrip Malaga

Is er dan helemaal geen winter? Jawel, de temperatuur is zeker lager dan in de hete zomer. Vanwege de gunstige ligging en het microklimaat blijft Málaga toch aantrekkelijk. Avonden en nachten zijn wat frisser, maar zodra de zon zich overdag laat zien is het zeer aangenaam. Temperaturen van 20 graden of meer in Málaga stad zijn absoluut mogelijk tijdens de wintermaanden!

 

Feestdagen op z’n Spaans

Kerst Malaga - winter Malaga

Kerstsfeer in een omgeving met zon, zee en palmen? In Málaga vinden wij de feestdagen juist super sfeervol, zeker weten dat je een kerstgevoel krijgt! Vanaf eind november hangt de stad al vol met kerstverlichting. De brandende lichtjes maken het centrum tot een sprookje.

Ook oud en nieuw vieren de Malagueños uitbundig. De feestdagen duren tot en met Drie Koningen op 6 januari. Een groot kinderfeest met een traditionele optocht.

 

Wintershoppen in Málaga!

Winkelen in Málaga kan het hele jaar door, maar wintershoppen in het zonnetje maakt het nóg leuker. Het is aangenaam, maar niet te warm om met volle tassen 😉 door de stad te lopen. Naast winkels zijn er in de weekenden regelmatig (vintage) marktjes.

Malaga winter - markt stedentrip

Mocht het weer wel een keer wat minder zijn, dan kun je altijd nog naar de mooie winkelcentra en het grote warenhuis El Corte Ingles. Tijdens de rebajas (uitverkoop) is het helemaal een feest!

De rebajas begint na Drie Koningen (6 januari), de kortingen lopen dan flink op.

 

Prima weer voor activiteiten

Malaga winter - fietsen en citytrip

Het zachte klimaat is perfect om iets te ondernemen. Zoals ontspannen fietsen langs de stranden of een wandeling over de Gibralfaroberg.

In het achterland van Málaga zijn volop mooie natuurgebieden en authentieke plaatsen zoals Ronda, leuk voor een dagtrip! Voor mensen zonder hoogtevrees is een wandeling over El Caminito del Rey een aanrader.

Wintersporten in Spanje? Het kan! Op ongeveer 2 uur rijden van de zonnige stranden in Málaga liggen de mooie skipistes van de Sierra Nevada.

 

Voordelige tickets en accomodaties

Accomodaties en vliegtickets naar Málaga zijn deze periode goedkoper. Uiteraard met uitzondering van de feestdagen.

Voor een citytrip Málaga zijn er prima hotels in het centrum. Wil je meer zien van Andalusië, dan zijn er volop aantrekkelijke vakantiehuizen en B&B’s in de provincie te vinden.

 

Allemaal in minder dan drie uur vliegen!

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *