Noche San Juan Malaga

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Vier het begin van de zomer 🌞 Beleef Noche de San Juan 2019

 

De zomer is terug en dat vieren de Spanjaarden tijdens Noche de San Juan. Een traditie die in Málaga niet ongemerkt voorbij gaat. Wil je dit feest zelf meemaken? Zorg dan dat je van zondag op maandagnacht (23-24 juni) op één van de stranden van Málaga bent.

De kortste nacht op de stranden van Málaga

Bekijk de video en proef alvast de sfeer:

Tijdens de kortste nacht van het jaar (Noche de San Juan) trekken veel bewoners van de stad en omgeving naar de stranden van Málaga. Om de nacht goed door te komen gaat er genoeg eten en drinken mee.

Noche San Juan Malaga- reisgids Malaga

Stadsstrand La Malagueta is één van de populairste stranden om Noche de San Juan te vieren. Op een groot podium op het strand kun je optredens zien van verschillende Dj’s en artiesten.

 

Noche de San Juan 2019 – Playa de la Malagueta

Noche de San Juan Malagueta

Op zondagavond vanaf 21.30 uur zorgt radiozender StarFM voor de muzikale aankleding op Playa de la Malagueta (stadsstrand direct naast de haven). Je kunt hier optredens verwachten van de volgende artiesten en DJ’s:

  • Sound of Legend (zie video)
  • Ana Mena
  • Samuel en Tony Lozano
  • Lérica
  • Chico Malo
  • Yall
  • Josh Acosta
  • Diana Ela
  • Junior Ferbelles
  • Maria Aguado

Video Sound of Legend, DJ

Vuurwerk tijdens Noche de San Juan – Playa de la Misericordia

Op het strand aan de westkant van de stad (Playa de la Misericordia) is er vanaf 22.30 uur muziek van het showorkest Ritmo Andaluz.

Om middernacht is de verbranding van de zogenaamde ‘jua’. Dit is een verbranding van een pop/ beeld met ieder jaar een ander thema. Tijdens de verbranding zie je effecten met serpentines en vlammenwerpers. Dit is pas het beging, hierna volgt het grote (vuur)werk…

Vuurwerk tijdens feria - Vakantie Malaga

Na afloop van deze verbranding begint verderop de vuurwerkshow. Een show van 12 minuten bij de pier ter hoogte van La Termica. Normaal gesproken is dit ook te zien vanaf Playa de la Malagueta en de haven van Málaga. Na het vuurwerk sluit het orkest de avond hier af.

 

Meer gezelligheid op de stranden in de omgeving

Pedregalejo en El Palo

Ook op andere stranden is het één en al gezelligheid. In Pedregalejo en El Palo komen de bewoners vanuit deze wijken naar het strand om hier samen tot diep in de nacht te genieten van eten en drinken.

Omgeving Málaga

Ben je op vakantie in de directe omgeving van Málaga? Dan is er al snel een plaats/ strand in de buurt waar ze dit feest vieren. Zoals in Torremolinos, Benalmadena, Torre del Mar, Nerja en andere plaatsen aan de Costa del Sol.

 

Hier lees je over de tradities tijdens Noche de San Juan in Málaga