restaurant Malaga - reisgids Malaga

Home / Malaga blog / Maria Pistolas Málaga, restaurant met Mexicaanse twist

 

Tijdens een wandeling in Málaga centrum zagen we dit nieuwe restaurant. De hoofdingang ligt aan het drukke calle Carreteria, maar ons oog viel op het terras aan de rustige achterzijde in calle Muro de San Julian. De frisse styling met gele tinten trokken onze aandacht, maar dat zegt natuurlijk niks over het culinaire deel.

Een goede reden om eens binnen te kijken en wat te eten en drinken.

Sfeer van het restaurant

restaurant-malaga-pistolas-2

Het restaurant ziet er van binnen ook geweldig uit. Hip, trendy, mooie muurschildering en tafels die gezellig zijn opgemaakt. Gestyled tot in het toilet 😉

Ode

De naam van het restaurant is een ode aan de Mexicaanse María Arias Bernal (1884–1923) en andere vrouwen die zich hebben ingezet voor meer rechtvaardigheid. Bernal staat in Mexico bekend als Maria Pistolas. Haar beeltenis zie je terug in het restaurant.

Menukaart

De menukaart is overzichtelijk. Weliswaar niet uitgebreid, maar voor iedere smaak valt er iets te kiezen. Maria Pistoles serveert gerechten, taco’s en cocktails.

De gerechten hebben een Mexicaanse/ Oriëntaalse twist.

restaurant-malaga-pistolas-4

We kozen deze keer voor quesadillas (€ 5,50) met provolone kaas en geroosterde paprika en twee kleine tortilla gerechten, vegetarisch (€ 7,50) en Boloñese (€ 8,50).  waren erg smakelijk.

restaurant malaga - reisgids malaga

De prijzen liggen wat hoger in vergelijking met andere restaurants in Málaga, maar wij vonden dit voor de geserveerde gerechten het zeker waard.

Menu del dia

Van maandag tot en met vrijdag wordt er tussen 12:30 en 15:30 uur een menu del dia geserveerd. Bij het voorgerecht zijn er verschillende keuzes. Het hoofdgerecht is de taco van de dag (2 taco’s). Dit alles voor €10,50 waarbij een drankje of koffie is inbegrepen.

Restaurant Malaga

Zin in een andere smaak dan de Spaanse tapas? En houd je van Mexicaanse smaken? Stap dan zeker eens binnen bij Maria Pistolas. Ook voor een drankje (cocktails!)met een klein hapje is dit een prima locatie.

Adres

Calle Carreteria 68

Openingstijden en reserveren

Zie website restaurant Maria Pistolas

Calle Carreteria / calle Muro de San Julian

Calle Carreteria ligt aan de rand van het historisch centrum. De straat dient als rondweg van het verder autovrije centrum. De drukte van autoverkeer is misschien wat minder aantrekkelijk, maar inmiddels vind je hier wel een aantal leuke adressen waar je lekker kunt eten en drinken. Zoals Brunch-It en Julia Bakery die we aan kunnen aanraden voor lunch en ontbijt.

De meeste restaurants en bars in Carreteria lopen door tot de achterliggende straat/steeg, calle Muro de San Julian. Hier is het autovrij en kun je lekker rustig zitten. In de zomermaanden een fijne plek in de schaduw!

Meer over eten en drinken in Málaga

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *