Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Zomervakantie in Málaga, veel leuke activiteiten!

 

Traditionele evenementen, openlucht theater, shoppen tijdens de uitverkoop…  In de zomervakantie is er genoeg te doen in Málaga.

Ook dit jaar zijn er weer volop leuke activiteiten in deze heerlijke stad!  Hieronder een aantal redenen om Málaga tijdens de zomervakantie te bezoeken.

 

Cine Abierto – openlucht bioscoop

27 juni – 14 augustus

Bioscoop Malaga - zomervakantie Malaga

 

Ruim een maand lang gratis naar de film! Tijdens Cine Abierto draaien in totaal bijna 50 films op verschillende locaties in Málaga. Hiervan zijn ongeveer 30 voorstellingen te zien op de stranden van Málaga. Daarnaast kun je films bekijken in de haven, in de parken en bioscoop Cine Albeniz. Erg leuk wanneer je de Spaanse taal machtig bent of de taal wilt leren. Maar zelfs zonder kennis van de Spaanse taal ontzettend gezellig!

Kijk hier voor het programma van Cine Abierto

 

Rebajas de Verano – shoppen tijdens de uitverkoop

1 juli – 31 augustus

Winkelen Malaga - leuke dingen doen

 

Wil je een dagje winkelen tijdens je vakantie? Málaga is ook als winkelstad een aanrader. Winkelen tijdens de traditionele zomeruitverkoop is natuurlijk helemaal interessant! Je kunt lekker shoppen in de winkelstraten Winkelstraat Malaga – calle Larios en calle Nueva of een ochtend doorbrengen in het Spaans warenhuis El Corte Ingles. Vergeet ook winkelcentrum Malaga – Larios Centro niet, met ondermeer Primark, Zara en andere bekende ketens.

 

Virgen del Carmen – bijzondere processies

woensdag 16 juli en zondag 21 juli

Processie Malaga vakantie

 

Op 16 juli wordt de koningin van de zee geëerd. De maagd Virgen del Carmen is de beschermheilige van zeelieden en vissers. De maagden van El Palo en Pedregalejo ontmoeten elkaar ’s avond op het water. In roeiboten treffen de beelden elkaar rond 22.30 uur op zee. Een prachtig schouwspel dat goed is te volgen vanaf de boulevard van Pedregalejo. Op zondag 21 juli is er nog een bijzonder ritueel met duikers. Dit kun je zien op het strand van La Malagueta.

Exacte tijden: cofradesmalaga.com

 

Feria de Malaga – feest tijdens de zomervakantie

16 augustus – 23 augustus

Feria Malaga 2014 - vakantie Malaga

 

Dit feest tijdens de Spaanse zomervakantie slaan de Malagueños niet graag over. Feria de Málaga is traditioneel een week lang feest met een middag- en een avondprogramma. In de middag is vooral het centrum afgeladen vol met feestvierende mensen. Het avondprogramma is op feria terrein net buiten het centrum.
Aanraders zijn het vuurwerk op vrijdagavond 15 augustus en de authentieke optocht op zaterdagochtend 16 augustus. Bezoek ook zeker het feria-terrein buiten de stad.

Alles over feria de Málaga

 

Plan een dagje Málaga tijdens je vakantie in Andalusië, je krijgt er geen spijt van.

Kijk hier voor handige informatie over Málaga (openingstijden winkels en openbaar vervoer)

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken