artsena haven malaga

Home / Malaga blog / El Artsenal, de artistieke verrassing in de haven van Málaga

 

Net achter het punt waar de twee wandelboulevards van de haven samen komen is sinds 2015 iets moois ontstaan. Een toegankelijke ruimte met kunst, muziek en een bar waar vrijwel altijd iets te doen is.

Verrassend deel van de haven

Loop je vanaf boulevard Palmeral de las Sorpresas (met de witte overkapping) in één keer door over Muelle Uno (pier 1), dan bestaat de kans dat je deze gezellige hoek mist. De gekleurde kubus van Centre Pompidou is een goed richtpunt. Hier zie je een paar treden lager een plein met loungebanken, sculpturen, een podium en een bar. Dit is El Artsenal.

Wat is El Artsenal?

Artsenal Malaga haven reisgids

De bedoeling van dit deel van de haven is voor buitenstaanders niet altijd duidelijk. Is het een bar met een groot terras? En die de grote open ruimte erachter met kunst, misschien toch een kunstgalerie of een klein museum?

Loop niet door, maar laat je verleiden door de openheid van El Artsenal en ontdek de mooie insteek van deze plek.

Multidisciplinair centrum

El Artsenal biedt ruimte aan kunstenaars uit Málaga en ver daarbuiten. Je komt werk tegen van allerlei nationaliteiten. Het geeft de minder bekende kunstenaar mogelijkheden om zijn/ haar werk op een laagdrempelige manier aan het grote publiek te tonen en te verkopen.

De omschrijving die El Artsenaal zelf geeft is een multidisciplinair centrum dat zich inzet voor promotie van alle artistieke en culturele expressies. Het gaat hierbij zeker niet alleen om kunstobjecten.

Muziek en dans

Vanaf het podium op het plein van El Artsenal komen regelmatig gezellige klanken. Wil je van live muziek genieten, dan heb je grote kans in de haven. Zeker tijdens de zomermaanden en in het weekend. De muziekstijl loopt sterk uiteen, het kan van alles zijn. Een coverband, jazz, alternatieve muziek, flamenco en dj’s, het krijgt hier allemaal een podium.

Behalve muziek is er ook ruimte voor theater, dans. Verder zijn er workshops op verschillende gebieden. Taaluitwisselingen geven andere nationaliteiten de mogelijkheid om het Spaans te verbeteren. Spanjaarden komen zo weer makkelijk in aanraking met andere talen.

El Artsenal, gezellige plek om te loungen

El Artsenal is zeer veelzijdig. Het is vaak een verrassing wat er te doen is. Zelfs wanneer er geen optredens of activiteiten zijn is het hier gezellig. Mensen loungen graag op het plein, waar de gezellige ongedwongen sfeer vanzelf ontstaat.

Boekenruil in El Artsenal

Leuk om te weten als je door je boeken heen bent 😉

In de overdekte ruimte staat linksachter een boekenrek. Je kunt hier boeken achterlaten of een boeken meenemen. Zie je een interessant boek, dan mag je deze meenemen in ruil voor een boek dat je achterlaat. De taal van het boek maakt niet uit. Met een beetje geluk vind je hier ook Nederlandstalige tijdschriften.

Meer over Artsenal in Málaga

Alle actuele informatie over activiteiten staat op de Facebookpagina van Artsenal.

Locatie: Artsenal vind je in de haven naast Centre Pompidou Málaga

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *