Banksy Malaga expositie

Home / Malaga blog / Banksy in Malaga. Speciale expositie in La Termica

 

Ben je deze zomer in Málaga of omgeving? Cultuurhuis La Termica heeft een bijzondere expositie naar Málaga gehaald. Vanaf 24 mei 2019 kun je hier het werk van de wereldberoemde Britse (straat)kunstenaar Banksy zien. De expositie blijft de hele zomer in Málaga en duurt tot en met 15 september.

 

Expositie ‘De kunst van het protest’

In La Termica zie je ondermeer iconische series. Zoals de portretten van Kate Moss in de stijl van Warhol. Ook bulldog, die het kenmerk van de kunstenaar werd, en een zeefdruk van de serie ‘Het meisje met ballon’ zijn onderdeel van de expositie.

In oktober 2018 was ‘Het meisje met ballon’ wereldnieuws toen het op spectaculaire wijze werd vernietigd in veilinghuis Sotheby’s (zie video).

Verder bevat de expositie sculpturen en beeldmateriaal (foto en video). Alle (ruim 40) werken zijn in bruikleen en afkomstig van internationale privécollecties. Málaga heeft een primeur, want het is de eerste keer dat dit werk in Spanje te zien is.

 

Banksy, bekend en onbekend

Hoewel vrijwel iedereen het werk van Banksky kent, is de identiteit van de kunstenaar een mysterie. Hij zou in ieder geval geboren zijn in 1974 in de plaats Bristol. Verder blijft het bij vermoedens over wie hij is. Kortom over de persoon zelf is niet zoveel bekend, maar zijn kunst is dat zeker wel.

Straatkunst Banksy

In straatkunst laat Banksy humor en politiek vaak samenkomen. Het is te zien in Europa, Amerika en zelfs in de Palestijnse gebieden.

Zijn bekendste werk is/ was 😉 ‘Het meisje met ballon’ (There is always hope). Een kind die de hoop en onschuld verliest, maar desondanks blijven de idealen voor iedereen binnen handbereik.

Ook zijn muurschildering in Palestina is opmerkelijk. Een protestant die een bos bloemen gooit in plaats van stenen of vuurwerk.

In de video hieronder zie je een Top 10 van het werk van Banksy

Bekendheden hebben ook een plaats in het werk van Banksy. Op een muur in het Franse Calais plaatste hij Steve Jobs die met zijn spullen op de vlucht lijkt. Zijn boodschap is om op een andere manier naar vluchtelingen te kijken. Oordeel niet te snel, Steve Jobs was immers een immigrant uit Syrië.

 

Expositie van Banksy in Málaga bezoeken?

Locatie: La Térmica, Avenida de los Guindos 48 (locatie in Google maps)

Wanneer: van 24 mei tm. 15 september 2019

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur.

Tickets: €9,- voor volwassenen, kinderen (tot 12 jaar) €5,-, 65+, studenten en minder validen €6,-
Tickets zijn online verkrijgbaar

 

Zo kom je makkelijk vanuit Málaga centrum bij La Termica

Het mooie industriële pand La Termica ligt op ongeveer 4 kilometer aan de zuidwestkant van Málaga centrum. Deze locatie is op verschillende manieren prima bereikbaar vanuit de stad

Fiets (15-20 minuten)

Een leuke route om te fietsen en zelfs sneller dan met de bus. Vertrek vanaf Plaza de la Marina in westelijke richting en volg de strandboulevard. Zodra je voorbij de grote schoorsteen komt ga je rechts de boulevard af (ongeveer ter hoogte van strandtent La Campana). Net achter de boulevard vind je de straat waar het gebouw La Termica staat.

Bus (25-30 minuten)

Vanaf de haltes op Paseo del Parque lijn 15, 7 en 40 (stap uit bij aan boulevard)

Lopen (50 minuten)

Wandel je graag? Dan kun je dezelfde route aanhouden als op de fiets.

 

Combineer deze expositie met een museumbezoek

Wanneer je deze expositie bezoekt ben je dichtbij de oude tabaksfabriek van Málaga. Hierin zijn 2 interessante musea te vinden. Het verrassende automuseum van Málaga en het Russisch museum. Beide zijn absoluut een aanrader, zeker wanneer je tocht in de buurt bent.

Goed om te weten. Het Russisch museum is op zondag na 16.00 uur gratis toegankelijk.

 

Meer straatkunst in Málaga

Soho Malaga

Ben je liefhebber van straatkunst? Bezoek dan ook de wijk Soho Málaga (tussen Alameda en de haven) en de buurt Lagunillas (achter Plaza de la Merced). In de hippe wijk Soho Málaga zie je vooral commerciële straatkunst, terwijl de wijk Lagunillas juist werk laat zien van lokale kunstenaars. Zeker die laatste is erg kleurrijk en verrassend. Je leest er ook over in onze reisgids.

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *