Malaga tips - Malaga stedentrip

Home / Malaga blog / Beleef Málaga met Jeroen en Frens

 

Jeroen Schless en Frens Witte wonen en werken al geruime tijd in Málaga. De mannen zijn in deze periode vaak betrokken bij de bedrijfsvoering én inrichting van verschillende accomodaties in Málaga.

Net buiten het centrum (in de wijk Limonar) hebben ze een aantal jaren met succes Villa Lorena gerund. Onder hun begeleiding is ook het mooie verblijf NoNo Charming stay (studios en appartementen) in de wijk Soho gestyled.

Nieuw vakantieverblijf Málaga

Inmiddels hebben Jeroen en Frens in juli 2021 zelf een nieuwe parel geopend. Met Suites 9 Malaga is Málaga een schitterend vakantieverblijf rijker. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand.  Suites 9 heeft 3 luxe suites die voorzien zijn van volledige keuken, airconditioning en een privé plunge pool.

Het is duidelijk dat Jeroen en Frens de weg goed kennen in Málaga. Eerder werden ze door de Volkskrant geïnterviewd over ‘hun’ stad. Ze hebben Málaga zien uitgroeien tot een populaire plaats voor een vakantie of stedentrip. Een goede reden om ze te vragen naar hun tips en favorieten.

 

Wat is jullie connectie met Málaga?

Malaga heeft ons altijd aangesproken, we komen er al heel lang, eerst tijdens vakanties, vervolgens zijn we er 17 jaar geleden begonnen met Spaanse les. Na een tijd in Barcelona te hebben gewoond zijn we weer teruggekeerd naar Málaga, hebben wisselend in de stad en het binnenland gewoond en wonen en werken nu weer in Málaga stad.

Malaga tips -stedentrip Malaga

 

Wat maakt Málaga volgens jullie speciaal en wat vinden jullie echt typisch Málaga?

Het speciale is dat Málaga van alles te bieden heeft, zon, strand, cultuur en gastronomie. Het ligt centraal in Andalusië, je hebt een prachtig achterland. Daarnaast is Málaga volop in ontwikkeling, nieuwe musea worden geopend, nieuwe hotels komen erbij, een steeds ruimer aanbod aan winkels.

Malaga heeft al jaren achtereen een groei in het aantal toeristen van om en nabij de 8%. Wat voor effect heeft straks de opening van een vijfsterren hotel in Malagueta op deze wijk en op de rest van deze stad. Interresant om dat allemaal te volgen, daar deel vanuit te maken. Wat typisch is voor Málaga is toch de relaxte sfeer.

 

Wat mag je volgens jullie echt niet missen tijdens een vakantie of stedentrip in Málaga?

Een bezoek aan Pedregalejo. Heel bijzonder dat er nog zo’n authentiek stukje Spanje bestaat aan de Costa del Sol.

Malaga tips - Pedregalejo

En het CAC, dit museum timmert enorm aan de weg en heeft constant wisselende exposities met gerenomeerde namen, bovendien is het nog gratis ook.

Overigens begint ook het Soho steeds interessanter te worden voor een bezoek, we hebben inmiddels in de gaten dat de wijk binnen een aantal jaren een openluchtmuseum gaat worden met kunst van grote namen uit de street art.

Malaga tips - Soho Malaga

 

Wat is jullie favoriete tijd of periode van het jaar in Málaga en waarom?

Het is hier eigenlijk altijd prettig, soms zijn er een aantal dagen dat het iets minder heet mag in de zomer maar de rest van de tijd is het heel aangenaam. Het grootste cadeau blijft echter een winterdag met een temperatuur boven de 20 graden.

 

Welk gedeelte of welke wijk van Málaga spreekt jullie aan?

We zijn dol op het centrum en Pedregalejo én omdat we het laatste jaar heel veel in Soho zijn geweest zijn we dat ook enorm gaan waarderen. Misschien qua architectuur niet mooi maar dat maakt het ook wel weer speciaal.

 

Wat zijn jullie aanraders qua eten en drinken in Málaga?

Pff, dat is inmiddels zoveel, moeilijk om een advies te geven, het ligt er aan wat je op dat moment zoekt, wil je wat meer luxe, wil je tapas, wil je verse vis, ga je voor een goed stuk vlees, we geven dagelijks advies aan onze gasten waar ze kunnen eten en geven tips afhankelijk wat ze op dat moment zoeken.

Malaga tips - eten en drinken

De favoriete restaurants van onze gasten en ook van ons zijn toch Los Gatos, Uve Doble, Toro Muelle Uno, La Plaza, Pez Tomillo en de chiringuitos op Playa de la Caleta.

Malaga stedentrip - Tips chiringuitos

En ga naar Cafeteria Horizonte rond 19.00 – 20.00 voor een tapaatje met een drankje. Het is een verzamelpunt voor de oudjes uit de buurt, leuk om dit te gade te slaan.

 

Willen jullie zelf nog iets kwijt aan de lezers over Málaga stad?

Beleef het vooral en pas je aan aan het ritme van de Malagueños.

Het is zo jammer om je aan een Noord Europees ritme te houden want dan mis je zoveel van waar het hier om gaat. Hier begint de dag opnieuw na zeven uur ’s avonds.

Meer interviews met mensen uit Málaga

© Fotografie (m.u.v. foto Jeroen & Frens): Gerard – beleefmalaga.nl

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *