Blog Malaga - reisgids Malaga

Home / Malaga blog / Beleef Málaga met… Pedro en Abby

 

Pedro en Abby zijn een Spaans-Amerikaans stel die net als wij een voorliefde hebben voor de stad Málaga.

Pedro is een echte Málagueño en Abby komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Niet zo vreemd dus dat Spanje en de Verenigde Staten (vooral Málaga en New York) veelvuldig aan bod komen op hun reisblog.

Op El Boquerón Viajero (De reizende Ansjovis) nemen ze je mee naar de leukste plekjes. De naam van het blog verwijst naar de bijnaam van Malagueños, ‘los boquerones‘.

Pedro en Abby zijn graag bereid om op ons Nederlandse Málaga blog wat kennis te delen over hun geliefde stad. Lees hieronder hun enthousiaste antwoorden, er zit vast een leuk tip voor je bij!

 

Wat is jullie connectie met Málaga?

Pedro is geboren en getogen in Málaga. Tot zijn 24e woonde hij in Málaga om vervolgens te verhuizen naar Madrid voor een masteropleiding Business Administration.

Abby, van oorsprong uit Pennsylvania (VS), bezocht Málaga voor het eerst tijdens de feria in augustus 2009. Ze ontmoette hier Pedro en was meteen verknocht aan de stad.

 

Wat maakt Málaga speciaal en wat is voor jullie echt typisch Málaga?

Málaga is een stad die iedereen verwelkomt. Door het perfecte klimaat, de zee en de bergen is er letterlijk voor elk wat wils. We genieten van het feit dat mensen uit Málaga écht trots zijn op hun stad.

Wanneer je het hebt over ‘typisch Malaga’ zeggen wij het dagelijks leven van Malagueños in de woonwijken. Naar de markt Mercado del Carmen in de wijk El Perchel, met het hele gezin naar het strand op zondag en een ijsje eten bij een echt familiebedrijf zoals Heladeria Lauri in Pedregalejo (calle Bolivia 117).

Markt Perchel Malaga - reisgids Malaga

 

Wat mag je echt niet missen tijdens een bezoek aan Málaga?

Er zijn tal van plaatsen die je in vrijwel alle top tien lijstjes tegenkomt. We raden aan om ook de minder gebaande te kiezen, maar uiteraard is er een reden dat de bezienswaardigheden uit de lijstjes zo populair zijn.

Het Alcazaba en het Gibralfaro kasteel mag je niet missen. Maak een wandeling over de boulevard en probeer de bekende gegrilde sardines (espeto) bij de restaurants aan het strand.

Musea zijn afhankelijk van je kunstsmaak. Wij kunnen genieten van het Centrum voor Hedendaagse Kunst (CAC) en de straatkunst in SoHo. Maar ook het Carmen Thyssen museum is een fantastisch museum.

 

Welke periode van het jaar vinden jullie fijn en aangenaam in Málaga?

Abby houdt van de periode rond kerst in Málaga. In Calle Larios, de bekendste winkelstraat, hangt misschien wel de mooiste kerstverlichting van Spanje.

Kerst Mal

De temperaturen zijn mild en je kunt met een dunne jas langs het strand wandelen. Geniet van de gezellige drukte in de winkelstraten rond Calle Nueva of in één van de winkelcentra.

 

Wat is jullie favoriete gedeelte of wijk van Málaga?

We houden van de wijk La Victoria. Het is een gebied dat nog niet is aangetast door het toerisme. Een plek waar je nog het echte pure leven van Málaga voelt.

Malaga La Victoria - reisgids Malaga vakantie

Er zijn een aantal heerlijke plekken om te eten. Zoals La Comba (Cómpas de la Victoria 17) voor gebakken vis of La Esquinita del Chupa y Tira voor wijnen en delicatessen uit Málaga.

Een andere favoriet zijn de open patio’s in de ‘Casas Corralones‘ in de wijken van La Trinidad en El Perchel. Deze zijn ieder jaar (rond mei) een week open voor publiek. De patio’s zijn gevuld met bloemen, planten en prachtige decoraties.

 

Hebben jullie leuke aanraders qua eten en drinken in Málaga?

We raden aan om wat verder te kijken dan hartje centrum. Veel plaatsen in het historische centrum van Málaga zijn duurder en gericht op de toeristen. Zoals we eerder aangaven, probeer calle Victoria of de chiringuitos langs het strand in Pedregalejo. Voor ijs is onze favoriet Heladeria Inma (Calle Moreti 16).

Natuurlijk moet je ook een keer de zoete Málaga wijn proberen bij Casa de Guardia of La Odisea.

Oude bodega bar Malaga - reisgids Malaga

 

Wat willen jullie zelf nog kwijt over Málaga en de omgeving?

Vergeet niet Málaga zelf echt te bezoeken. Bezoekers komen vaak met de gedachte dat de stad alleen uit een luchthaven bestaat en een plek is om te verblijven. Maar er is juist veel te zien in de hoofdstad van de provincie.

Probeer ook tijd uit te trekken om de stranden en één van de witte dorpjes (zoals Frigiliana en Mijas) te verkennen.

 

Bezoek ook eens het reisblog van Pedro en Abby El Boquerón Viajero

 

Meer interviews met mensen uit Málaga

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *