Home / Malaga blog / Feria de Málaga is een feest voor iedereen!

 

Na het vuurwerk op vrijdagavond zijn de feestelijkheden van feria de Málaga sinds afgelopen zaterdag echt op gang gekomen. Het weer in Málaga was het afgelopen weekend dusdanig dat de temperatuur steeg richting de 40 graden. Voor de feestgangers leek dit geen probleem.

Op zaterdagochtend begon het met ‘Romeria de la Virgen de la Victoria’,een optocht met paarden en koetsen rondom het centrum van Málaga naar basílica de la Victoria. Daarna waren de straten in het historisch centrum van Málaga snel gevuld met feestvierende mensen.

 

Feria de Malaga - koetsen en paarden

Vanaf de eerste dag van de feria lijkt Málaga centrum op één groot openlucht café. Er wordt gegeten en vooral veel gedronken. De flessen met Cartojal en Tinto de Verano gaan van hand tot hand en de cervezas vloeien rijkelijk uit de tap. Velen hebben hun eigen drank en eten meegenomen waardoor er soms kleine botellónes op straat onstaan.

Na een paar dagen feria in de binnenstad kunnen we zeggen dat de sfeer tot op heden echt geweldig is. Het is absoluut een volksfeest voor iedereen. Jongeren dansen mee met traditionele flamenco muziek en de oudere generatie swingt mee wanneer er hippe band op de hoek van de straat begint te spelen. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten op het plein bij Teatro Romano. Ondertussen zie je de meest geweldige creaties van jurken voorbij komen.

Dagelijks tussen 19.00 en 20.00 uur wordt iedereen in Calle Larios en op Plaza de la Constitucion door de politie vriendelijk verzocht om ruimte te maken voor de reinigingsdienst. Rustig kiezen de feestgangers hun weg naar andere straten of discotheken. De Málagueños die daar nog toe in staat zijn maken zich klaar voor het avondprogramma, dat plaatsvindt op het feria terrein net buiten het centrum van Málaga.

 

Feria Malaga - muziek

De feria van Málaga duurt nog tot en met 19 augustus 2012. Op de grote pleinen staan casetas (tenten) waar behalve eten en drinken ook dans en muziek aanwezig is. In de kelder van het flamenco museum Málaga is dagelijks live flamenco muziek te beluisteren. Het avondprogramma (Real de la Feria) is net buiten de stad. Ook hier staan vele casetas en een grote kermis.

 

Feria de Malaga - traditionele kleding

Volg ons ook op Facebook voor meer foto’s van Málaga en de feria

© Fotografie Beleef Málaga