Home / Malaga blog / Málaga stad en provincie, dé vakantietip voor 2015!

 

Op zoek naar inspiratie voor een vakantie in 2015? Het zal niemand verbazen dat wij Málaga tippen als dé vakantiebestemming voor 2015. En dan niet alleen de stad, maar natuurlijk ook de mooie provincie Málaga.

Naast de bekende bezienswaardigheden, de stranden, natuur en het heerlijke klimaat hebben zowel stad als provincie in 2015 veel extra’s te bieden.

De kalender staat vol met mooie (sportieve) evenementen, openingen van nieuwe musea en andere hoogtepunten.

 

Nieuwe musea in Málaga stad

Málaga stad - Stadsmuseum Malaga

Er staan voor 2015 maar liefst 3 openingen gepland van nieuwe musea in Málaga stad.

Centro Pompidou de Málaga
Het beroemde Centro Pompidou uit Parijs opent naar verwachting eind maart 2015 haar deuren van een nieuwe dependance in Málaga. Het museum wordt gevestigd in de bestaande glazen cubo (kubus) in de haven van Málaga.

 

Russisch staatsmuseum
Met het Russisch staatsmuseum komt er nog meer buitenlandse kunst naar Málaga. Het museum opent in maart 2015 een expositie in de oude tabaksfabriek. De collectie zal grotendeels bestaan uit werken van Russische meesters.

 

Stadsmuseum Málaga
Na jaren van restaureren zal het statige douanegebouw eind 2015 gereed zijn om te openen als museum. Het provinciaal museum voor schone kunsten en het archeologisch archief van de provincie Málaga komen hier samen als één groot stadsmuseum, Museo de Málaga.

>> Welke andere musea zijn er in Málaga?

 

Opening gastronomische markt Málaga stad

Gastronomische markt Malaga

Nuevo Mercado Merced is de nieuwe gastronomische markt in Málaga centrum. Na restauratie van de bestaande markthal vlakbij Plaza de la Merced, is het straks mogelijk om hier lekker te genieten eten en drinken uit de streek. De opening van deze gastronomische markt staat gepland rond pasen 2015 (eind maart).

>> Naar de markt in Málaga

 

Sportevenementen in Málaga

Marathon MalagaFoto: Marcelo Rua

Sportliefhebbers zitten goed in de provincie Málaga. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen, fietsen en klimmen. In 2015 staan ondermeer onderstaande grote sportevenementen op de kalender:

 

Wielrennen: Vuelta de España in de provincie Málaga

Voor de wielerliefhebbers is augustus goed in Málaga. De Vuelta de España, één van de grootste wielerrondes ter wereld, start op 22 augustus 2015 in de luxe haven Puerto Banús bij Marbella. De eerste drie etappes worden zo goed als zeker in de provincie Málaga afgewerkt. De verwachting is dat renners ook in of door Málaga stad komen.

 

Hardlopen: Marathon van Málaga 

Begin december kunnen hardlopers hun grenzen verleggen tijdens de marathon van Málaga. Naast topsporters is het ook voor (buitenlandse) recreanten mogelijk om aan deze marathon deel te nemen. Hou de website van de organisatie in de gaten om je op tijd in te schrijven.

 

Spannende wandeling in de provincie – Caminito del Rey

 

 

Bovenstaande video laat de oude situatie zien van een spannende wandeling. Rond pasen zal het koningspad Caminito del Rey weer veilig en toegankelijk zijn voor het grote publiek. Het smalle pad door de El Chorro kloof stond tot op heden bekend als levensgevaarlijk.

Sinds de jaren 90 was het pad officieel gesloten vanwege de slechte staat en diverse ongevallen. Een ingrijpende restauratie heeft het pad uit 1905 weer begaanbaar en veilig gemaakt, zelfs voor niet klimmers onder ons.

 

Provincie Málaga mooie omgeving voor een vakantie
Naast El Chorro heeft de provincie Málaga veel andere gebieden en streken die de moeite waard zijn. Zoals Montes de Málaga, El Torcal, Serranía de Ronda en La Axarquía. Er zijn veel mooie vakantieadressen te vinden voor mensen die graag de rust opzoeken. Geniet van de mooie witte dorpen, bezienswaardigheden en heerlijk eten en drinken.

 

Traditionele evenementen in Málaga stad

Carnaval Malaga - malaga vakantie

 

Naast bovenstaande hoogtepunten blijven de grote traditionele evenementen in Málaga stad altijd bijzonder.

Op 5 januari is de grote optocht van Los Tres Reyes Magos in Málaga stad, lees hier meer over Drie koningen in Málaga

Van 7 tot en met 15 februari vieren de Malagueños carnaval.

De heilige week voor pasen (Semana Santa) is wat ons betreft de meest indrukwekkende traditie in Málaga (van 29 april tm. 6 april).

Het grootste feest van de provincie Málaga, Feria de Málaga, vindt half augustus plaats.

 

Kortom, zowel Málaga stad als de provincie Málaga hebben ook in 2015 veel te bieden voor de vakantieganger!

Lees hier meer over een vakantie naar Málaga

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *