Processies beschermheilige van de zee – Virgen del Carmen Malaga 2018

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Processies beschermheilige van de zee – Virgen del Carmen Malaga 2018

 

Processies aan de kust, Virgen del Carmen 2018

Processies ter ere van Virgen del Carmen. Zelf vinden we dit één van de mooiste tradities tijdens de zomermaanden. Op en rond 16 juli gaat de beschermheilige van de zeelieden in processies door de straten. In veel gevallen is er ook een maritieme processie, waarbij het beeld ook nog de zee op gaat.

Ben je in de buurt van Málaga of één van de kustplaatsen aan de Costa del Sol? Dan is het zeker een aanrader om een processie mee te maken.

Kustplaatsen en visserswijken

Omdat het hier om de beschermheilige van de zee gaat, zie je deze processies vooral in kustplaatsen en in bepaalde (vissers)wijken van grote steden. Zo ook in Málaga, met ondermeer processies in de wijken Pedregalejo, El Palo, Huelin en Perchel. Een aantal processies vinden plaats op de zaterdag of zondag na Virgen del Carmen.

Hieronder vind je informatie over de verschillende processies.

Lees hier meer (achtergrond informatie) over de processies ter ere van Virgen del Carmen in Málaga

Overzicht processies Virgen del Carmen Málaga 2018

Virgen del Carmen Malaga

Pedregalejo maandag 16 juli 2018 (aanrader)

Persoonlijk vinden we dit één van de mooiste processies. Sfeervol en indrukwekkend wanneer de Maagd het water op gaat. Begeleid door vele verlichte bootjes.

Vertrek: 18.30 uur vanaf de kerk Corpus Christi.

Route: Valera, Avenida de Juan Sebastián Elcano, César Riario, Bolivia, Varadero, Paseo marítimo del Pedregal tot Arroyo de los Pilones (ter hoogte van bar La Machina, waar de maritieme processie volgt vanaf 20.30 uur). Terugkomst van het water op Paseo marítimo del Pedregal, plaza del Ancla, Cenachero, Arroyo de los Pilones, Pedro Román, avenida de Juan Sebastián Elcano.

Meer over de wijk Pedregalejo

 

El Palo maandag 16 juli 2018

Eén wijk verder dan Pedregalejo vanaf het centrum gezien. Daar waar je de meeste visrestaurants van Málaga kunt vinden.

Vertrek: 17.30 uur. Vanaf de kerk Nuestra Señora de las Angustias.

Route: Avenida de Juan Sebastián Elcano, Arquitecto Eduardo Estévez, Avenida de Salvador Allende, Carril de la Virgen Milagrosa, Plaza de la Virgen Milagrosa, Quitapenas, Plaza del Padre Ciganda, Banda del Mar, Colegio Safa-Icet (tegenover de school gaat de Maagd het water op. Ter hoogte van restaurant El Tintero komt ze wer aan wal), Playa del Chanquete, Arroyo Gálica, Banda del Mar, Mar en Avenida de Juan Sebastián Elcano.

Beide wijken liggen aan de oostkant en zijn bereikbaar over de boulevard vanuit het centrum (wandelen/ fietsen). Per bus met lijn 1,3 of N1.

Lees ook ons artikel over vis eten in El Palo

Virgen del Carmen Malaga

Playa de la Malagueta – met duikers op zondag 22 juli 2018

Een opvallende processie. Deze Maagd ligt normaal het hele jaar onder water ter hoogte van het het strand La Malagueta. Rond 11.00 uur komen duikers van de brandweer met de Maagd boven water. Vervolgens volgt de processie.

Vertrek: 12.00 uur vanaf Playa de La Malagueta

Route: Playa de La Malagueta, Plaza de la Malagueta en Avenida de Cánovas del Castillo tot de kerk San Gabriel (hier volgt een mis). In de namiddag rond 17.30 horas, gaat het beeld aan boord van een boot. In de baai van Málaga is er een groet met de Virgen del Carmen van Perchel.

Het strand en de wijk La Malagueta liggen direct naast de haven achter de boulevard van Muelle Uno. Op loopafstand van het centrum.

Lees hier meer over deze onderwater Maagd

 

Huelin zondag 22 juli 2018

Vertrek: 19.00 uur vanaf de San Patricio kerk.

Route: Princesa, Glorieta de Antonio Molina, Paseo marítimo de Antonio Machado (bij Playa de San Andrés gaat de Maagd het water op tot de krib van La Térmica en terug), vervolg over Paseo marítimo de Antonio Machado, Mendoza en Las Navas.

De wijk Huelin ligt aan de zuidwestkant van de haven en het centrum. Volg de boulevard in deze richting (wandelen/ fietsen) tot net voorbij het park (Parque de Huelin).

 

Perchel zondag 22 juli 2018

Om 11.00 uur gaat de Maagd al richting de haven in een zogenaamde traslado (overbrenging). Vanaf hier begint de processie later op de dag terug naar de wijk Perchel.

Vertrek: 20.00 uur vanaf Muelle 2 in de haven (Pier 2).

Route: Muelle 2 in de haven, Plaza de la Marina, Cortina del Muelle, Molina Lario, Sancha de Lara, Larios, Liborio García, Nueva, Plaza de Félix Sáenz, Sebastián Souvirón, Plaza de Arriola, Prim, Puente de la Esperanza, rotonde Lola Carrera, Nazareno del Paso, Avenida de Andalucía, Cristo de la Expiración, Ancha del Carmen en Plaza de Toros Vieja.

De wijk Perchel ligt direct aan de westkant van het centrum. Net over de (droge) rivier op ongeveer dezelfde hoogte als de wijk Soho Málaga.

Virgen del Carmen Malaga

Virgen del Carmen in de omgeving van Málaga / Costa del Sol

Ook op andere plaatsen (met name aan de Costa del Sol) vinden processies plaats ter ere van Virgen de Carmen. Een kort overzicht met processies op maandag 16 juli.

La Carihuela (Torremolinos)

Vertrek: 19.00 uur vanaf kerk Nuestra Señora del Carmen de Torremolinos.

 

Estepona

Vertrek: in de avond (exacte tijd onbekend) vanaf kerk Nuestra Señora del Carmen

 

Marbella

Vertrek: 19.00 uur maritieme processie vanaf Puerto Pesquero

 

La Cala del Moral

Vertrek: 19.00 uur vanaf Iglesia del Rosario

 

Rincón de la Victoria

Vertrek: 20.30 uur Iglesia de la Victoria, 21.30 uur gaat de Maagd het water op.

 

Benajarafe

Vertrek: 19.00 uur vanaf kerk Virgen del Rosario

 

Torre del Mar

Vertrek: 19.00 uur kapel van Las Melosas (calle Pescadores)

 

Nerja

Vertrek: 19.30 uur Iglesia de El Salvador. De Maagd gaat het water op bij Playa de la Torrecilla tot Playa de la Calahonda

 

Benalmádena

Vertrek: 21.00 uur maritieme processie

 

Fuengirola

Vertrek: 20.45 vanaf Plaza del Carmen

Bron: Sur Diario

 

TIP! Málaga kent vele processies vooral in de week voor Pasen. Alles over de Semana Santa in Málaga

 

 

 

 

Ook interessant

Museum van Málaga opent eind 2016 Geloof het of niet, maar eind 2016 gaat het er écht van komen: het “Museum van Málaga” gaat geopend worden. In het voormalige douanepaleis krijgen de ...
Wat te doen in malaga bij regen? Zo maak je er toc... Wat te doen in Malaga bij regen? Met deze tips maak je er toch een mooie dag van! Het gebeurt niet vaak, maar van tijd tot tijd kan het ook in Mála...
Wanneer is de Feria van Málaga in 2019? De Feria van Málaga 2019 vindt plaats van donderdag 15 augustus tot en met zaterdag 24 augustus. Dé feestweek van het jaar in Málaga Traditioneel ge...
Málaga inspiratie #1 Iedere week delen we leuke, mooie en inspirerende instagram foto's van Málaga. Leuk om inspiratie op te doen voor je bezoek aan Málaga. Op citytrip...
10 tips: Málaga met kinderen tijdens de kerstvakan... Ga je met kinderen tijdens de kerstvakantie naar Málaga? Die gaan zich vast en zeker vermaken. Málaga is erg kindvriendelijk en rondom de kerstperiode...
 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!