La Vuelta Malaga

Home / Malaga blog / Start La Vuelta in Malaga (25-8) – Handige informatie en kaart

 

Zaterdag 25 augustus staat Málaga in het teken van wielrennen. Eén van de 3 grote etappekoersen, La Vuelta, begint die dag in Málaga met een proloog. De start is vanaf 17.30 uur, wanneer de eerste renner vanaf het podium bij Centre Pompidou aan de ronde van 8 kilometer begint.

Hieronder meer informatie en een gratis routekaart met tips.

Ploegenpresentatie donderdag 23-8

Op donderdag 23 augustus worden alle ploegen gepresenteerd die deelnemen aan deze Vuelta. Dit zal plaatsvinden voor het Romeins theater. Vanaf 19.30 uur komen hier alle renners per ploeg op het podium.

Parcours proloog Málaga

Een heerlijk avondje wielrennen kijken in Málaga

Het mooie van een proloog/ tijdrit is dat de renners één voor één starten. Hierdoor zie je veel en sta je niet te wachten voor een peloton dat in een paar seconden voorbij zoeft. Voor de echte liefhebber zal de start in Málaga een genot zijn. Tussen 17.30 uur en 20.30 zie je iedere renner, van de in totaal 176 deelnemers, individueel voorbij komen. Kortom 3 uur plezier en alles heel dichtbij!

Route

Het parcours van de 8 kilometer lange tijdrit begint in de haven, ter hoogte van de gekleurde kubus van museum Centre Pompidou. Vanaf daar gaat het bijna in één rechte lijn naar het uiterste puntje van de haven.

Ter hoogte van de cruiseterminal draaien de  renners 180 graden. Ze rijden terug om vervolgens rechtsaf Paseo Maritimo Ruiz Picasso te volgen, waarbij ze langs de kust fietsen. Wanneer ze 4,2 kilometer op weg zijn gaan ze linksaf via de wijk Limonar bergop. De korte klim over de flank van de Gibralfaroberg is ongeveer een kilometer lang met een stijgingspercentage van 5,5%.

Na de afdaling gaat het via calle Victoria verder richting het centrum van de stad. De renners gaan de tunnel door en draaien bij uitkomst Paseo del Parque  op (langs het park). De laatste meters gaan over de mooiste straat van de stad, calle Marques de Larios. Aan het einde van de winkelstraat op Plaza de la Constitución ligt de finish.

La Vuelta MalagaMaak er een mooie (wieler)dag van in Málaga. We hebben een kaart van het parcours met een aantal tips voor je klaar gezet. Deze kun je direct downloaden en eventueel afdrukken (pdf).

Download nu de kaart met tips

Sterk deelnemersveld in La Vuelta

Hoewel de top 3 van de afgelopen Tour de France ontbreekt, staan er toch sterke renners aan het vertrek in Málaga. Waaronder Nederlandse klassementsrenners als Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema. Ook de Belgische smaakmaker Thomas De Gendt zal zich vast laten zien in deze ronde.

Daarnaast zijn er bekende namen en voormalig winnaars zoals Vincenzo Nibali, Richie Porte, Nairo Quintana, Fabio Aru, Rigoberto Uran en Simon Yates. Allemaal namen die voor spanning in het klassement kunnen zorgen. En niet te vergeten Peter Sagan en Michal Kwiatkowski die altijd iets willen laten zien.

Praktische informatie

Het spreekt voor zich dat verschillende wegen in Málaga centrum zijn afgesloten. Kom je van buiten Málaga neem dan zoveel mogelijk het openbaar vervoer of probeer net buiten het centrum te parkeren.

Het parcours rondlopen

Uiteraard is het leuk om bij de start of finish te kijken en zo een glimp op te vangen van de renners. Tegelijkertijd zijn dit naar verwachting de drukste punten. Je kunt er ook voor kiezen om zelf het parcours helemaal rond te lopen. Je ziet tijdens deze wandeling steeds een renner voorbij komen. Met name het middenstuk ligt aan de rustige kant van Málaga centrum. We vermoeden dat het langs dit van het parcours rustiger zal zijn met publiek, al gaat het hier wel bergop.

Reclamekaravaan

Aan het begin van de middag, tussen 13.30 en 14.00 uur zal de reclamekaravaan over het parcours rijden. Waarschijnlijk zijn er daarna renners te zien die het parcours gaan verkennen.

Ploegen

De wagens van de ploegen staan op deze dag langs de haven ter hoogte van Palmeral de las Sorpresas. De weg langs de witte overkapping.

Vuelta park

Op Plaza de la Marina staat het zogenaamde Parque Vuelta. Hier zijn verschillende activiteiten van de sponsors van de Vuelta.

 

Vervolg La Vuelta in de provincie Málaga

Na de proloog op zaterdag in Málaga, blijft La Vuelta nog in de gelijknamige provincie. De tweede etappe start in Marbella en eindigt bergop bij Caminito del Rey.

De derde etappe gaat van Mijas naar Aulhaurin de la Torre en etappe 4 start in Velez-Málaga.

Meer informatie over alle etappes van La Vuelta 

 

 

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
×

Klik hieronder en stel je vraag

×