Home / Malaga blog / Beleef Málaga met… Steffen Hansen

 

Appartementen Malaga - Steffen Hansen

Steffen Hansen uit Denemarken werkt al bijna 8 jaar vanuit Málaga als verhuurder van vakantie appartementen. Samen met zijn Spaanse vriendin woont hij in het historisch centrum van Málaga.

De Scandinaviër voelt zich erg thuis in de Zuid Spaanse stad. Het aangename klimaat (vooral in vergelijking met Denemarken) is volgens hem één van vele pluspunten.

Steffen loopt dagelijks door het compacte centrum om gasten te ontvangen of om zijn vakantie appartementen te inspecteren. Mede hierdoor kent hij de stad inmiddels erg goed. En een echte Malagueña als partner helpt daar natuurlijk ook bij.

Een aantal goede tips van Steffen over Málaga kun je hieronder lezen.

 

Wat is je connectie met Málaga?

Ik woon en werk in Málaga. Mijn vriendin is een echte Malagueña, ze is geboren en getogen in deze stad.
Wat maakt Málaga zo speciaal en wat is volgens jou echt typisch Málaga?

Málaga biedt een perfect klimaat! Wie kan een stad ​​met bijna 300 dagen zon per jaar weerstaan? Deze stad heeft alles wat je nodig hebt: strand, cultuur, gastronomie en een zeer vriendelijke bevolking. Voor mij is het fijne aan Málaga dat het niet zo groot is. Rondom en in de stad kun je makkelijk wandelen of fietsen.

Typisch Málaga is voor mij gefrituurde vis en een koude witte wijn bij een chiringuito op het strand van La Malagueta.

 

Wat mag je volgens jou echt niet missen wanneer je een bezoek brengt aan Málaga?

Malaga is niet overladen met grote toeristische attracties. De grootste attractie is zonder enige twijfel Pablo Picasso. Wanneer je geen liefhebber bent van kunst, kan ik je aanraden om gewoon te genieten van de sfeer in de stad.

Mijn tip is, loop rustig door de stad en ga op zoek naar kleine tapas bars om te genieten van het heerlijke eten. Er zijn tal van goede restaurants, maar probeer juist de verborgen kleine tapas bars te vinden waar ook de lokale bevolking te vinden is.

 

Welke tijd of periode van het jaar vind je fijn in Málaga?

Voor mij is de beste tijd van het jaar is eind september en oktober. Het weer is dan meestal perfect, niet te warm. Het is de periode dat veel mensen weer aan het werk gaan, in de stad is het dan minder druk.

 

Welk gedeelte van de stad is je favoriet?

Het historische centrum van Málaga is zonder twijfel het meest interessante deel van de stad. Daarnaast kan ik Pedregalejo aanraden.

Het centrum van de stad is mooi en vooral rustig in vergelijking met andere grote steden. Hier kun je de meeste bezienswaardigheden, de beste tapas bars en natuurlijk het nachtleven vinden.

Pedregalejo heeft een speciale sfeer met goede locaties om te eten en kleine charmante stranden. Stranden aan de westkant van de stad zijn ook aan te bevelen, deze zijn minder druk.

 

Heb je leuke tips qua eten en drinken in Málaga?

Er verschillende plaatsen waarvan ik er drie zal delen. Restaurant Montana in calle Victoria, Cortijo de Pepe op Plaza de la Merced en Taberna Cofrada las Merchanas in calle Mosquera.

Bij de eerste kun je echt geweldig eten. De laatste twee zijn typische tapasbars in Malaga met goed eten en vriendelijke mensen.

 

Wil je zelf nog iets kwijt aan de lezers over Málaga of de omgeving ?

Een grappig feit: Na bijna 8 jaar in Málaga vind ik het nog steeds opmerkelijk dat locals mij meer willen laten betalen dan nodig. Kijk daarom altijd even goed je rekening na bij een restaurant.

Buiten dat, pak je koffer en kom naar Malaga! Omdat een bezoek meestal wordt gevolgd door een volgende keer. Je gaat echt van deze stad houden.

 

Meer over de appartementen van Solaga in Málaga

Meer “Beleef Málaga met…

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *