Home / Malaga blog / Feria vuurwerk in Malaga – De 7 beste plaatsen om het goed te zien

 

Vuurwerk in Málaga. Tijdens de jaarwisseling zie je het amper, maar aan de vooravond van de feria halen de Malagueños dit dubbel en dwars in. Ieder jaar komen er veel mensen op de vuurwerkshow af.

De vuurwerkshow in 2019 vindt plaats op woensdagavond 14 augustus vanaf 23.50 uur

Vuurwerkshow Málaga, een spektakel

Het is een georganiseerde vuurwerkshow die ongeveer een kwartier duurt. In die tijd gaat er bijna 800 kilo vuurwerk de lucht in. Naast vuurpijlen en veel geknal maakt begeleidende muziek de show compleet. Uiteraard hoor je dit alleen wanneer je dichtbij de show staat, op het strand van La Malagueta.

Waar kun je het vuurwerk in Málaga goed zien?

Er zijn een aantal plaatsen in Málaga waar je een mooi beeld krijgt van de vuurwerkshow.

1. Op stadsstrand La Malagueta

Het strand van La Malagueta is deze avond dé locatie van de opening van de feria. Er staat een podium, er zijn muziekoptredens en er is vlak voor middernacht een toespraak van een bekende Malagueño/a.

Hieronder zie je de beelden van het vuurwerk bij La Malagueta in 2018.

Na het vuurwerk gaat het feest en de muziek nog even verder. Daarmee is de strand ook gelijk de drukste locatie om de show te bekijken.

2. Vanaf de Gibralfaroberg

Loop in ongeveer 25 minuten de Gibralfaroberg op en zoek een mooie plek uit. Je kijkt hier uit over de haven en de kust van Málaga. Vanaf hier heb je een goed beeld van het schouwspel.

Vuurwerk Malaga Gibralfaro

De afstand van het strand is te groot om ook de muziek te horen, maar het plaatje is geweldig. Inmiddels is dit bij velen bekend, dus ook hier verwachten we veel mensen.

3. Vanuit de haven van Málaga

In de haven sta je bijna net zo dichtbij als op het strand van La Malagueta. Op de pier Muelle Uno en onder de witte overkapping van Palmeral de las Sorpresas sta je prima. Het vuurwerk gaat vanaf de pier die naar de cruiseterminal loopt de lucht in. Zorg dat je op tijd bent voor een plek. De haven is de aanlooproute naar het strand van La Malagueta, dus ook hier zal het druk zijn.

Handig! Download de gratis Feria Special

De Beleef Malaga Feria special kun je gratis downloaden.
Inclusief het programma en handige informatie

Download feria special 2019

4. Bij Baños del Carmen (oostkant centrum)

Het paviljoen en het aangrenzende strand van Baños del Carmen liggen op ongeveer 5 kilometer ten oosten van het centrum. Het lijkt ver, maar vanaf deze locatie is het spektakel goed te zien. Zolang het natuurlijk helder is 😉

Vuurwerk Malaga zee

Een plaats op het terras vinden van El Balneario zal zonder reservering niet meevallen op deze avond, maar rondom het paviljoen en vanaf het strand is het ook leuk om te kijken. Vanuit het centrum loop je hierheen in ongeveer 45 minuten. Je kunt voor 23.30 uur bus 3 of 11 nemen. Na 23.30 uur gaat bus N1 terug naar het centrum.

5. Vanaf een rooftop in Málaga centrum

Vuurwerk vanaf een rooftop met een cocktail erbij is natuurlijk extra special. Denk bijvoorbeeld aan het dakterras van AC hotel Málaga Palacio of Room Mate Valeria. Ga wat eerder op de avond, zo pak je ook de zonsondergang mee. Hou er rekening mee dat de capaciteit op deze locaties beperkt is. De kans is groot dat je later op de avond geen toegang meer hebt. Een aantal rooftops/ restaurants zal tijdens deze avond entree vragen.

6. Vanaf het water

In de hoek van de haven (Muelle Uno) liggen boten van verschillende rederijen. Je kunt hier dagelijks met een boot mee om de kust van Málaga vanaf het water te bekijken. Tijdens de vuurwerkshow is het ook mogelijk om het water op te gaan. Als je dit wilt informeer dan vooraf ter plaatse bij één van de boten of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Op de avond zelf gaat dit waarschijnlijk niet lukken.

7. Het strand van La Caleta

Stadsstrand La Malagueta loopt in oostelijke richting over in het strand La Caleta. Dit is nog altijd een goede locatie om te genieten van het vuurwerk.

 

Meer informatie over Feria de Málaga

Feria optocht paarden koetsen

Wil je meer weten over de feria van Málaga? Bekijk dan onze pagina met feria tips praktische informatie.