Mooiste zonsondergang Malaga

Home / Malaga blog / Waar zie je de mooiste zonsondergang in Málaga? – 5 x Sunset Spot

 

Zonsondergang in Málaga, het is één van de mooie dingen in Málaga waar we nooit genoeg van krijgen. Iedere dag kleurt de lucht anders en het licht in Zuiden van Spanje blijft geweldig.

Ben je op het juiste tijdstip op één van onderstaande locaties, dan heb je grote kans dat je een prachtige zonsondergang gaat zien. Hier volgen onze favoriete spots wanneer de zon onder gaat in Málaga.

1. Zonsondergang vanaf Baños del Carmen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beleef Malaga 📍Málaga (@beleefmalaga) op

De ligging van dit authentieke paviljoen is perfect. Vanaf het terras direct aan het water zie je de zon langzaam achter de bergen verdwijnen. Een compleet beeld met de skyline van de haven en het centrum van Málaga op de voorgrond.

Baños del Carmen ligt ten oosten van hartje Málaga. Een mooie wandeling over de boulevard brengt je hier in ongeveer 45 minuten. Op de fiets doe je er 20 minuten over en met bus 3 en 11 ongeveer 15 minuten.

2. Genieten op de Gibralfaroberg

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beleef Malaga 📍Málaga (@beleefmalaga) op

Midden in het centrum steekt de Gibralfaroberg 130 meter boven de stad uit. Vanaf deze mirador kijk je uit over de haven en de stad. De mooie kleuren tijdens het laatste zonlicht van de dag kun je hier perfect vastleggen. Het is één van de bekendste fototspots in Málaga. Eventueel kun je ook naar de andere kant van de berg lopen. Het is hier rustiger terwijl je nog steeds een goed uitzicht over de stad hebt.

3. De laatste zonnestralen vanaf een rooftotp

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beleef Malaga 📍Málaga (@beleefmalaga) op


Bij hotel AC Málaga Palacio kun je je dag prima afsluiten. Bij het vallen van de avond heb je hier bijna een 360 graden panorama. Je staat op dezelfde hoogte als de toren van de Kathedraal.

Bestel een cocktail bij de rooftopbar en geniet met lounge muziek op de achtergrond van een echte Málaga sunset.

Je hoeft geen gast te zijn van het hotel. Na 13.30 uur heb je toegang tot het dakterras. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond na 18.00 uur betaal je €8,- inclusief een drankje. In het zomerseizoen komt het voor dat het hotel dagelijks entree vraagt. Lees hier meer over het beste uitzicht van Málaga.

4. Sunset in de haven

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beleef Malaga 📍Málaga (@beleefmalaga) op

Wil je niet de hoogte in? Zorg dan dat je in de haven van Málaga bent zodra de zon onder gaat. Het laatste zonlicht lijkt precies in de haven te schijnen. De hoge palmen en de schittering op het water zorgen voor mooie plaatjes.

Op het terras van Sunset lounge of het Hardrock Café (binnenkort) kun je de laatste zonnestralen meepikken onder het genot van een drankje meepikken.

5. Unieke sfeer tijdens zonsondergang in Pedregalejo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beleef Malaga 📍Málaga (@beleefmalaga) op

Pak de fiets (of neem bus 3 of 11) naar de wijk Pedregalejo. Dit is op ieder moment van de dag een fijne plek, maar aan het einde van de middag nog net even gezelliger. Het strand op de voorgrond en de zon die je langzaam ziet verdwijnen zorgen voor een unieke sfeer.

Bovenstaande punten, musea en bezienswaardigheden vind je makkelijk terug op de grote stadskaart van de Beleef Málaga reisgids.

 

Tijden zonsondergang Málaga

Nu je de plaatsen weet waar je de mooiste zonsondergang van Málaga kunt zien, is het ook handig om te weten hoe laat je hier moet zijn. Hieronder zie je per maand het tijdstip hoe laat de zon in Málaga onder gaat.

Winter

 • Januari – tussen 18.00 en 18.45 uur
 • Februari – tussen 18.45 en 19.10 uur
 • Maart – tussen 19.00 en 20.30 uur (overgang zomertijd)

Voorjaar

 • April – tussen 20.30 en 21.00 uur
 • Mei – tussen 21.00 en 21.30 uur
 • Juni – tussen 21.30 en 21.40 uur

Zomer

 • Juli – tussen 21.30 en 21.40 uur
 • Augustus – tussen 20.45 en 21.30 uur
 • September – tussen 20.00 en 20.40 uur

Herfst

 • Oktober – tussen 18.30 en 20.00 uur (overgang wintertijd)
 • November – tussen 18.00 en 18.30 uur
 • December – tussen 18.00 en 18.15 uur
Fototip

Zorg ervoor dat je ruim op tijd op de gewenste locatie bent. Het zogenaamde gouden uur (voordat de zon onder gaat) levert vaak ook al mooie foto’s op. Zodra de zon eenmaal onder is volgt het blauwe uurtje. In Málaga krijg je vaak een extra toegift 😉

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *