Noche de San Juan - reisgids Malaga

Home / Malaga blog / Vier het begin van de zomer in Málaga

 

De temperaturen in Málaga zijn al op zomers niveau, maar voor de Malagueños (en andere Spanjaarden) begint de zomer eigenlijk pas echt tijdens noche de San Juan. Een traditie die zich in Málaga op de stranden afspeelt in de nacht van 23 op 24 juni.

TIP! Bekijk hier meer activiteiten tijdens de zomer

Feest op het strand

Noche de San Juan Malagueta

Wil je iets meekrijgen van noche de San Juan? Begeef je dan naar één van de stranden in Málaga. Hier zie je hoe de Malagueños de komst van de zomer uitbundig vieren. Naast de tradities in deze nacht gaat het vooral om het feest op het strand. Samen rondom het vuur met zelf meegenomen drankjes en hapjes (bbq).

Muziek, dans en vuurwerk

Op vrijwel ieder strand in Málaga zijn er deze nacht feestende mensen te vinden. Op een aantal stranden zijn er activiteiten georganiseerd.

Playa La Malagueta

malagueta

Uiteraard is er ook muziek aanwezig. Op het stadsstrand van La Malagueta staat een podium.
Dit jaar zijn er optredens van de volgende artiesten en dj’s: Barei, Alex Guerrero, K-Narias, Calum, Borja Rubio, Henry Mendez, Feder en DJ Valdi.

Video: Barei mocht Spanje vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival van 2016 in Zweden.

De optredens op La Málagueta beginnen rond 21.30 uur. Het strand is vanuit het centrum makkelijk bereikbaar via de haven, net voorbij de vuurtoren (10 minuten lopen).

Playa de la Misericordia

Strand Malaga

Dit strand is minder bekend omdat het buiten de ‘toeristische loop’ ligt. Veel mensen uit de achterliggende wijken vieren op dit strand noche de San Juan. Muziek en dans beginnen rond 23.30 uur. Om 00.00 uur wordt er vuurwerk afgestoken ter hoogte van de pier (espigón de la Térmica). Na het vuurwerk gaat het verder met muziek en dans.

Playa de la Misericordia vind je ten westen van het centrum en ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum.

Playa Baños del Carmen / El Balneario
Het authentieke paviljoen van Baños del Carmen heeft deze avond live muziek van The Harlettes. Je kunt hier dineren of wat drinken aan het water.

 

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *