Home / Malaga blog / Dé cultuurnacht van Málaga – Noche en Blanco 2019

 

Het is weer zover, de cultuurnacht van Málaga komt eraan. Naast Noche de San Juan (in juni) is Noche en Blanco de gezelligste nacht om mee te maken in Málaga. Op zaterdagavond 18 mei kun je vanaf 19.00 uur in Málaga van alles zien én beleven op het gebied van kunst en cultuur.

Bekijk hier beelden van Noche en Blanco 2018

 

De wereld rond in één nacht

Het thema van dit jaar is ‘La Vuelta al Mundo’, kortom in één nacht (avond) maak je een rondreis over de wereld. Via verschillende exposities, voorstellingen en muziekoptredens verspreid over Málaga centrum reis je als het ware over onze planeet.

Noche en blanco 2019

Dit kan je verwachten tijdens Noche en Blanco 2019

Er staan ruim 200 gratis activiteiten op het programma. Teveel om stuk voor stuk te beschrijven, maar we delen hieronder alvast een paar hoogtepunten die je kunt zien op straat:

Artistieke voorstellingen in de straten

Een reis rond de wereld met zand

Locatie: Plaza de la Marina
Tijd: 3 live voorstellingen van 20 minuten. Om 21.00 – 22.30 en om 00.30 uur

Live voorstelling van een zandkunstenaar.

Cities in the air

Locatie: Calle Larios
Tijd: hele avond

Een stedelijke voorstelling gemaakt door studenten van de school van architectuur. De wereld in één nacht wordt voorgesteld door de skyline van bekende wereldsteden. Je ziet in de lucht de geschiedenis, architectuur en de meest opvallende elementen van deze skylines.

Derivas Utopicas

Locatie: Calle Larios
Tijd: hele avond

Ook deze expositie is van de hand van de school van architectuur. Van Muelle Uno naar Centre Pompidou Málaga maak je een reis die je door verschillende utopische en sprookjesachtige landschappen laat dwalen. Een meeslepende ervaring die je, dankzij het gebruik van technologie en het creëren van magische ruimtes, in staat zal stellen om bijzondere dingen te zien.

Hemel van heteluchtballonnen

Locatie: Calle Echegaray
Tijd: hele avond

Papieren ballonnen door ledlichten verlicht nemen je mee naar verre bestemmingen. Een speciale opstelling maakt het mogelijk om hier leuke foto’s te maken.

 

Gratis naar het museum

Musea Malaga reisgids

De bekendste musea van Málaga kun je tijdens Noche en Blanco gratis bezoeken. Ook in de musea kun je vaak speciale voorstellingen of exposities verwachten. Wil je een museum bezoeken? Ga er dan op tijd naar toe, zeker tijdens de cultuurnacht zijn musea in Málaga erg populair.

 

Goed om te weten

  • Probeer vooraf je eigen programma samen te stellen wanneer je bepaalde voorstellingen niet wilt missen. Hou daarbij rekening met de wachttijden bij musea.
  • Wil je Noche en Blanco meemaken, maar je verblijft buiten Málaga? Maak zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer of vertrek op tijd als je met de auto komt (in verband met parkeren).
  • Málaga vooraf verkennen? Van 15.00 tot 18.00 uur kun je deelnemen aan de Nederlandstalige stadstour door Málaga. Een aanrader als je veel van de stad wilt zien.

Kijk hier voor het volledige programma van Noche en Blanco 2019

 

 

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *