Home / Malaga blog / Nederlander in Málaga: Marisa

 

Terug van weggeweest! Een interview met Nederlanders en Belgen die in Málaga wonen en werken. Op deze manier krijg je naast onze tips (Gerard en Jacqueline) ook aanraders van andere mensen die in Málaga wonen.

Deze keer maken we kennis met Marisa en haar favorieten in Málaga

Marisa, geboren in Leiden (Zuid Holland), woont sinds 5 jaar in Málaga. Ze werkt voor Málaga South Experiences een reisbureau in Málaga dat zich vooral richt op groepsreizen en excursies voor studenten/ jongeren.

Waarom Málaga?

Al sinds mijn twaalfde heb ik gezegd dat ik ooit in Spanje wilde gaan wonen. 5 jaar geleden kwam de kans om een half jaar in Málaga te studeren en ik was meteen verkocht. Het was mijn eerste kennismaking met de stad Málaga. Ik vond het meteen de mooiste en fijnste stad van heel Spanje.

Om studies af te ronden moest ik na een half jaar terug naar Nederland. Daarna werd het tijd om een baan te zoeken. Hierbij keek ik ook over de grens en Málaga stond bovenaan mijn lijstje. Vervolgens kreeg ik hier bij een fietsverhuurbedrijf een baan aangeboden.

Mijn idee was een jaar Málaga, maar ik ben er nog steeds. Het geeft maar aan hoe fijn het is om in Málaga te wonen.

Fijn klimaat en veelzijdig

Het klimaat is één van de grootste redenen om hier te blijven. Vrijwel elke dag het zonnetje boven je hoofd is toch wel heel erg fijn. Daarnaast is het buitenleven iets wat ik niet achter me zou kunnen laten. Even lekker op een terrasje zitten met vrienden of spontaan over de boulevard of op het strand een wandeling maken.

Montes de Malaga

En heb je even geen zin in de ‘drukte’ van de stad? Binnen een half uur sta je in natuurgebied ‘Montes de Málaga’.

Málaga is een compacte stad, maar heeft alles binnen handbereik. Dat maakt het erg comfortabel en aangenaam.

Hoe ziet je ideale ochtend in Málaga eruit?

Mijn ideale ochtend begint met een goede kop koffie en een ontbijtje. Meestal thuis, maar op een vrije dag is een ontbijt op het terras natuurlijk ook fijn. In het voorjaar nog lekker in de zon en in de zomer ergens in de schaduw.

Ik ben erg fan van ‘La Galerna’, net buiten het centrum in Pedregalejo. Je kunt hier heerlijke koffie drinken en een simpel broodje met tomaat, olie, zout en avocado erbij eten (pitufo con tomate y aceite y aguacate).

Malaga ontbijt

Plaza de la Merced is ook altijd gezellig. Hier kun je voor weinig geld ontbijten met een kop koffie en een klein broodje (pitufo).

Churros!

Ben ik met vriendinnen en hebben we zin in iets zoets, dan gaan we meestal churros eten. Churros moet je altijd met een kop chocola erbij eten. Eén kop per tafel is voldoende. Deze chocolademelk is dikker en machtiger dan je kent uit eigen land. Gemaakt om je churros lekker in te dompelen. Naar mijn mening hebben ze bij Casa Aranda de beste churros van Málaga.

Hoe besteed je het liefst een middag in Málaga?

Als liefhebber van mountainbiken pak ik graag mijn fiets en ga ik richting de bergen die achter de stad liggen.

Voor alle mountainbike niveaus is er wel een route. Je kan veel klimmen en op goede brede paden (of gewoon via de weg) weer naar beneden. Liever meer afwisseling? Dan kun je ook via smalle en lastigere ‘downhill’ paden naar beneden.

Naar het strand

Ga ik niet sporten ben ik graag op het strand. Meestal fiets ik naar de net wat minder toeristische stranden in de buurt van Pedregalejo en El Palo.

Fietsen Pedregalejo

Als ik nog wat verder wil, fiets ik door tot Peñon del Cuervo. Dit strand ligt een beetje verstopt tussen de rotsen. Je hebt hier barbecues die iedereen mag gebruiken. Tip! In het weekend is het hier behoorlijk vol. Ga doordeweeks wanneer er minder mensen zijn en je hebt grote kans op je eigen barbecue.

Shoppen en terrasjes pikken

Als ik met vrienden afspreek gaan we meestal naar een terrasje om vervolgens te gaan shoppen. Een beetje slenteren door Calle Larios (dé winkelstraat van Málaga) en nieuwe collecties ontdekken.

Mijn favoriete plekjes voor een drankje/ kop koffie

 • Plaza de la Merced: Café con Libros, Tortugas Bar, Picasso bar
 • El Ultimo Mono (c/ Santa Maria 9, zie ook kaart reisgids)
 • El Rey Negro (c/ Strachan 11)

Mijn favoriete plekjes om te lunchen in Málaga

 • Plaza de la Merced: El Cañadu – vegetarisch, menu del dia voor 8 of 10 euro.
 • Uri Sushi (calle Madre de Dios 31)
 • 100 Montaditos (keten: c/ Alcazabilla, c/ Sagasta en in de haven)

Een fijne avond in Málaga, hoe vul je dit graag in?

In Malaga leef je echt buiten, vooral tijdens de lente- en zomermaanden. Het is dan heerlijk om gewoon even lekker op een terras wat te drinken om vervolgens naar een ander terras te gaan om te eten. Na een dag werken is het het fijn om even stoom af te blazen met een glas Tinto de Verano en wat tapas!

Nederlander Malaga - reisgids

Malaga zit vol met leuke (eet)plekjes met voor iedereen wel iets

Mijn favorieten voor een hapje en een drankje

 • Recyclo bar (Plz. Enrique García-Herrera 16)
 • Uri sushi (calle Madre de Dios 31)
 • Terra Mia (Pizeria c/Molina Lario 3)

en voor tapas…

 • Casa Lola (c/ Granada, zie ook kaart reisgids)
 • Madeinterranea (Plz. Uncibay)
 • El Gastronauto (c/ Echegaray 3)
 • La Esperanza de los Ascura (c/ Beatas 23)

Na het eten nog geen zin hebt om naar huis te gaan? Dan is het heerlijk om af te sluiten op een rooftop. Mijn favoriet is Alcazabar. Of je gaat gewoon weer naar Plaza de la Merced. In Malaga is altijd iets te beleven. In de avonduren kom je in de stad altijd iets leuks tegen. Kijk vooraf even wat er te doen is, het is vaak de moeite waard. De Spanjaarden houden ervan om het gezellig te maken.

Actief/ sportief in de avond

De avonduren vind ik ook heerlijk om te gaan sporten. Vooral in de zomer is het fijn om in de avond wat te doen. Zodra de zon weg is en de temperatuur wat is gedaald. Zoals hardlopen langs de lange boulevard. Je komt dan vanzelf de ‘openlucht gyms’ tegen. Hier kan je, als je daar zin in hebt natuurlijk 😉 , krachttraining doen. Wil je het rustiger aan doen? De boulevard is ook geweldig voor een avondwandeling. Hoe verder je van het centrum van Málaga loopt, hoe mooier het uitzicht.

Wat is jouw ultieme Málaga tip?

Verdwaal lekker in de kleine straatjes van het centrum. Proef dingen die je nog niet kent, ga op de terrasjes zitten, relax, en laat alles lekker gebeuren. Kortom geen haast, dat is de vibe van deze stad en ga hier vooral lekker in mee!

En… neem ook zeker een kijkje in Pedregalejo en El Palo!

Lees ook de reeks “Beleef Málaga met…
 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *