Onze aanraders voor Noche en blanco 2018 – cultuurnacht Málaga

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Onze aanraders voor Noche en blanco 2018 – cultuurnacht Málaga

 

Zaterdagnacht 12 mei vind de cultuurnacht van Málaga plaats. Tijdens Noche en blanco openen musea gratis hun deuren. Op verschillende plaatsen in de stad zijn activiteiten op het gebied van kunst, dans en muziek. Veel van deze activiteiten zijn gratis en in de open lucht. Bij sommige voorstellingen is inschrijving vooraf nodig.

Noche en blanco Málaga 2018

Noche en blanco staat dit jaar in het teken van “ Muses y creadores”. Een verwijzing naar de aanwezigheid van vrouwen binnen de kunst en cultuur. In allerlei activiteiten zal dit thema de rode draad vormen.

Goed om te weten! Wil je graag een museum bezoeken op deze avond? Houd rekening met drukte en lange rijen. Alle museums van Málaga bezoeken tijdens deze nacht gaat je niet lukken. Maak vooraf een keuze zodat je in ieder geval kunt zien wat bovenaan je lijstje staat. Kijk hier voor een overzicht met musea in Málaga.

We hebben alvast het programma van de cultuurnacht bekeken en onze favorieten per locatie voor je op een rijtje gezet.

Plaza de la Marina

Op Plaza de la Marina zijn er verschillende optredens die te maken hebben met hoogte.
Je kunt hier genieten van een dansshow op stelten om 20:00 en 20:30 uur.
Een show op hoogte met dans, acrobatiek, kracht en balans, deze zal te zien zijn om 21:00, 21:30, 22:45 en 23:30 uur. Er zijn reuze poppen van zo’n 4 meter hoog die een dansvoorstelling zullen laten zien om 22:30 en 23:30 uur.
Wat ons betreft zeker een plein om deze avond te bezoeken.

Museum Carmen Thyssen

Natuurlijk is het museum geopend en kun je genieten van de exposities die er zijn. Ook buiten het museum zijn er verschillende optredens. Om 21:00 en om 00:30 uur is er een optreden van een dames Jazz groep. Daarnaast is er ook een neo klassiek dansstuk te zien (ongeveer 15 minuten) om 20:45, 22:15 en 00:15 uur.

Noche en blanco Malaga

Projectie op de gevels

Op verschillende gevels van musea zullen projecties te zien zijn. Dit is zeker te zien bij de musea Centre Pompidou, Revello de Toro en Museo Artes y Costumbres Populares.

Noche en blanco in de haven

In de haven worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Je kunt met een telescoop sterren kijken bij het observatie punt. Dompel jezelf onder met een virtual reality bril in de wereld van muzen en hun scheppers.

Bij de vuurtoren kun je om 21:00 en 21:30 uur genieten van een Fusion show met Spaanse opera en dans. Vervolgens is er om 22:30 en 00:00 uur een concert van een koor.

Noche en blanco Malaga

Optredens in Colegio de Graduados Sociales

In Calle Compañia 17 zijn deze avond twee verschillende optredens. Het begint met een soul concert van Adriana Rosa Gabon om 20:30 en 21:30 uur.
Later kun je een pure flamenco zien van een dansers uit Málaga. Dit zijn 2 shows om 00:30 en 01:30 uur.

Dwalen door de stad

Eigenlijk is er te veel te zien om hier te beschrijven. Het leuke aan Noche en blanco is dat er in de hele stad wel iets te doen of te zien is. Je hoeft er niet speciaal een museum voor in.

Wandel door de stad en laat je verrassen door de verschillende optredens en creatieve uitspattingen. Op Calle Larios, Plaza de la Constitucion, Plaza de la Merced en Calle Alcazabilla zal namelijk ook genoeg te zien en te horen zijn.

Extra tip voor deze nacht, film Semana Santa

De fotograaf en filmmaker Jesus Gonzalez uit Málaga heeft een film gemaakt over Semana Santa. We zijn liefhebber van deze fotograaf die prachtige beelden maakt van Málaga en daarbuiten. Vooral zijn zogenaamde ‘time lapse’ films zijn prachtig.

De film over Semana Santa (zie preview hierboven) kun je om 20:00 uur zie bij de broederschap Huerto concepcion, Plazuela Virgen de la Concepcion 1 in Málaga.

Meer weten? Bekijk hier het volledige programma van Noche en blanco Málaga.

Ook interessant

Malaga in 2019, wat is er allemaal te doen? Alle j... Malaga in 2019, dit kun je verwachten Benieuwd naar wat je in 2019 allemaal kunt verwachten in de stad Málaga? Iedere maand is er wel iets leuks te d...
Pedregalejo, verrassend leuk uitstapje! Het centrum van Málaga is ontzettend gezellig en bruist dagelijks van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Maar voor wie even iets anders wil, is een ...
Op vakantie in Málaga bij Nederlanders en Belgen Onbezorgd genieten van je vakantie in Andalusië of citytrip Málaga? De keuze om te overnachten bij Nederlanders of Belgen kan hier zeker aan bijdragen...
Schoenenpoetser in Málaga   Schoenen poetsen in crisistijd Bij het plaatselijke fietsbedrijf in Málaga kwam ik Javier Castaño tegen. Een rustige, vriendelijke 48-jar...
Málaga inspiratie #10 De afgelopen week zijn er weer veel foto's op Instagram gedeeld met de hashtag #beleefmalaga. Ter inspiratie voor je Málaga citytrip zie je hieronder ...
 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!