Parque del Morlaco – Wandelen in Málaga

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Parque del Morlaco – Wandelen in Málaga

 

In alle rust wandelen in een bruisende stad als Málaga? Het lijkt onmogelijk. Toch zijn er in Málaga, ook midden op de dag, plaatsen waar je rustig kunt wandelen of hiken. En dat op loop- of fietsafstand van het levendige centrum.

Wandelen in Málaga

Soms is het lekker om even uit de gezellige drukte van de stad te zijn. Het mooie aan Málaga is dat je daar niet persé een auto voor nodig hebt.

De Gibralfaroberg in het centrum is erg bekend en heeft een rustige wandelroute aan de noorkant. Eenmaal boven is het vaak wel druk met bezoekers van het gelijknamige kasteel.

Naast deze berg kun je rondom het centrum ook minder toeristische wandelroutes in de natuur vinden. Bij een aantal daarvan kun je ook nog eens genieten van prachtige vergezichten. Deze keer nemen we je mee naar Parque del Morlaco, een hoger gelegen park aan de oostkant van het centrum (bekijk video hieronder).

Parque del Morlaco

Het park ligt vlakbij Baños del Carmen en de strandboulevard (Paseo Maritimo Ruiz Picasso). Wat we persoonlijk fijn vinden aan dit park is de dichte groene begroeiing met hoge bomen. Ze zorgen voor veel schaduw, waardoor het in de warme zomermaanden net wat koeler aanvoelt. Én de ongekende rust. We hebben verschillende keren meegemaakt dat we hier niemand tegenkwamen. Best bijzonder in een stad als Málaga 😉

Wandelen Malaga - morlaco

Geschiedenis van het park

De naam Morlaco is gebaseerd op de vorm van een stieren gewei. In de ontstaans jaren leken de contouren van het park hier sterk op. Het woord ‘morlaco’ wordt gebruikt als synoniem voor een grote stier.

wandelen-malaga-reisgids-4

In de 18e eeuw bevond zich in hetzelfde gebied een gipsmijn. In de 20e eeuw is de mijn gesloten en werd het privé landgoed. Vervolgens zijn er meer bomen aangeplant, met uiteindelijk een compleet park als eindresultaat. Onder het park ligt nog steeds een (gesloten) gangenstelsel van de mijnen.

Puur natuur in de stad

Pijnbomen, eucalyptus en cipressen maken dit park tot een groene long van Málaga. Door de ligging en de rust trekt het park ook de nodige dieren aan. Men zegt dat er kameleons voorkomen. We hebben ze nog niet gespot, maar wel eekhoorns. Verder zijn er egels en is er een grote variatie aan vogelsoorten aanwezig.

Eenvoudige wandelroute

Wandelen Malaga - Morlaco Parque del Morlaco is op zichzelf niet eens zo heel groot, ongeveer 160.000 m2. Met daar doorheen een geasfalteerde weg. Stap aan de zuidkant wel even van deze weg af. Volg het pad naar de mirador (uitkijkpunt) en geniet van het uitzicht over de baai van Málaga. Met uitzondering van dit zijpad raden we je aan om altijd op de weg blijven volgen. Zo loop je het park makkelijk rond en kom je altijd weer uit bij het beginpunt.

De route in Parque del Morlaco is weliswaar heuvel op, maar minder steil dan bijvoorbeeld de Gibralfaroberg. De korte aanloop via de weg naar de ingang is even iets steiler.

Tip! In en rond het park zijn geen kiosken. Neem daarom altijd een flesje water mee.

Zo kom je bij Parque del Morlaco (vanuit Málaga centrum)

Omdat dit park wat hoger ligt loop je er makkelijk aan voorbij. Vanaf de boulevard zie je geen borden die naar het park verwijzen.

Wandelen Malaga Morlaco - reisgids Malaga

Het makkelijkste is om vanuit Málaga centrum via de strandboulevard richting Baños del Carmen/ Pedregalejo te lopen of te fietsen. Ga nog voor het grote fitnesspark (vlak voor Baños del Carmen) links van de boulevard af. Steek hier over via de zebrapaden en ga daarna rechtsaf. Loop verder langs over het voetpad langs de autoweg. Aan de overkant van de weg zie je het fitnesspark. Op dezelfde hoogte gaat de weg omhoog. Volg deze weg. Na ongeveer 15 minuten zie je aan je linkerhand de poort van het park.

Stadsbus (EMT)
Je kunt ook een stadsbus nemen vanaf Alameda of Paseo del Parque. Bus 3, 11, 33 en 34 stoppen allemaal op het punt waar je te voet het zebrapad oversteekt. Halte 1110, Avenida Pintor J. Sorolla (El Morlaco).

Openingstijden park (gratis)

Dagelijks is het park geopend vanaf 8.00 uur. In de winter gaat het om 20.00 uur dicht en in de zomer blijft het open tot 22.00 uur. Het park is gratis toegankelijk.

Tip! Parque del Morlaco ligt niet ver van de wijk Pedregalejo. Je kunt dit makkelijk combineren. Of na de wandeling genieten van een drankje met uitzicht over zee bij Baños del Carmen. Wil je wat eten en liefhebber van vis ga dan door naar de wijk El Palo.

 

© tekst en beeld beleefmalaga.nl. Zonder toestemming is het niet toegestaan deze tekst of delen daarvan over te nemen.

 

Ook interessant

Reuzenrad in Málaga Naast de bestaande punten met mooi uitzicht kun je nu ook vanuit een reuzenrad uitkijken over Málaga stad, de haven en de kust. Nieuwe skyline Veel ...
Wat is de beste dag om Malaga te bezoeken? Wat is de beste dag om Malaga te bezoeken? Weekdagen als dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn prima dagen om Málaga te bezoeken. Wat overigens...
Málaga in de media: Metro Nieuws over Málaga Afgelopen vrijdag stond er een artikel over Málaga in de Nederlandse krant Metro. In Málaga kunnen we deze krant niet krijgen, maar deze is wel digita...
Overnachten in Málaga? Deze 10 overnachtingstips h... Je zoekt een geschikte accommodatie om fijn te overnachten in Málaga, maar wat is een goede wijk om te overnachten? Welke periode is het meest gunstig...
Speelschema Málaga CF seizoen 2016 – 2017 Ben je in Málaga óf omgeving en wil je een wedstrijd uit de hoogste Spaanse voetbalcompetitie in het stadion zien? Kijk dan hieronder naar het speelsc...
 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!