Noche en blanco Malaga 2017

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / cultuur / Tips voor Noche en Blanco 2017

 

Zaterdag 20 mei 2017 is het weer zover, Noche en Blanco. Dit is de jaarlijkse cultuurnacht van Málaga. Veel musea openen deze nacht gratis hun deuren en in de straten van Malaga zijn er verschillende culturele activiteiten.

Noche en Blanco begint vanaf 19:00 uur en duurt tot 02:00 uur. We hebben een aantal hoogtepunten van deze nacht voor je op een rijtje gezet.

Een nacht vol gezellige culturele activiteiten

Noche en Blanco Malaga

Met meer dan 200 activiteiten is het onmogelijk om te bezoeken. Daarom hebben we een selectie gemaakt met uiteenlopende activiteiten.

 Tip! Houdt er rekening mee dat er lange wachtrijen zullen staan bij alle musea. Maak daarom vooraf een keuze welke musea je echt wil bezoeken. Een bezoek aan alle musea tijdens deze nacht is niet haalbaar.
 

CAC museum

Het CAC museum (hedendaagse kunst) heeft deze avond verschillende voorstellingen. Daarnaast is de expositie van het museum ook te bezoeken.
Je kunt het museum deze avond bezoeken van 20:00 tot 02:00 uur. De eerste (dans) voorstelling begint om 21:00 uur.

Centre Pompidou

Centre Pompidou Malaga - reisgids Malaga

Centre Pompidou Malaga kun je ook bezoeken van 19:00 tot 02:00 uur. Je kunt zowel de permanente als de tijdelijke exposities bezoeken. Op dit moment is er ondermeer een tijdelijke expositie van Philippe Starck.

Tip! In het havengebied (Muelle Uno) zijn er deze avond meer leuke activiteiten.

Museo Carmen Thyssen

Museo Carmen Thyssen is te bezoeken voor de exposities. Daarnaast heeft het museum deze avond/ nacht verschillende voorstellingen met dans en muziek. Het museum is deze avond open van 19:00 tot 02:00 uur.

Picasso museum en Picasso huis

Picasso museum Malaga

Je kunt het Picasso museum bezoeken van 19:00 – 00:00 uur. Hier zijn de permanente en tijdelijke exposities gratis te bewonderen. Het geboortehuis van Picasso is open van 19:00 tot 02:00 uur.  Tijdens rondleidingen met gids kun je in kleine groepen het geboortehuis bezichtigen.

Automuseum en Russisch museum

Iets buiten het centrum, maar zeker de moeite waard om te bezoeken zijn het Automuseum en het Russisch Staatsmuseum. Je kunt bij beide musea gratis naar binnen om te genieten van de auto- en kunstcollecties. Makkelijk om beide te bezoeken, omdat ze naast elkaar liggen.
Het Automuseum is open van 19:30 tot 02:00 uur en het Russisch Staatsmuseum van 19:00 tot 02:00 uur

 

Gratis bezienswaardigheden

Naast de musea kun je ondermeer de volgende bezienswaardigheden gratis bezoeken.

Alcazaba

Alcazaba Malaga - reisgids Malaga

Het Alcazaba geeft rondleidingen met een gids. Een leuke kans om het Alcazaba eens in het donker te zien. Je kunt het Alcazaba te bezoeken van 21:00 tot 02:00 uur, echter de toegang is beperkt tot iets meer dan 1.000 personen. Per persoon kun je vanaf vrijdag 4 kaarten aan de kassa ophalen.

Handig om te weten! Het Alcazaba kun je ook op zondagen na 14.00 uur gratis bezoeken.

Hammam

Hammam Malaga - vakantie Malaga

Deze avond en nacht zijn er rondleidingen van 20 minuten door Hammam Al Andalus. Normaal gesproken is de hammam alleen open voor mensen die daadwerkelijk gebruik maken van de baden. Deze avond is de Hammam open voor iedereen die eens binnen wil kijken, van 19:00 tot 02:00 uur.

Kerk (Iglesia de San Juan) bij kaarslicht

Iglesia de San Juan Malaga

Na zonsondergang tot 02.00 uur kun je Iglesia de San Juan bezoeken. De kerk zal alleen verlicht zijn door kaarslicht. Je kunt de kerk hier vinden.

 

Muziek (en dans) tijdens Noche en Blanco

Tijdens Noche en Blanco zijn er vele muzikale optredens te zien in de stad. We noemen er drie, maar er zijn natuurlijk veel meer optredens te zien.

Flamenco


Bij Peña Juan Breva kun je naast een museumbezoek ook een flamenco voorstelling bijwonen. Dit is mogelijk van 19:00 tot 02:00 uur. Tijdens deze authentieke voorstelling zijn muziek en dans gecombineerd.

Café Central

In het bekende Cafe Central kun je genieten van “La cuarentuna Malacitana”. Deze groep uit Málaga, die met name uit gitaristen bestaat, laat je wegdromen op Cubaanse klanken. Optredens zijn tussen 19:00 – 21:00 en 23:00 – 02:00 uur.

El Apartamento Gastrobar

In El Apartamento Gastrobar is er live muziek van “The Hula Hula’s”. Een grappige band die covers speelt uit ondermeer de jaren 40, 50 en 60 en filmmuziek. Daar zit vast een herkenbaar nummer bij. Tussen 21:00 en 02:00 uur treden ze verschillende keren op. Locatie van deze bar

Dit was slechts een kleine greep uit het programma van Noche en Blanco. Het volledige programma vind je op lanocheenblancomalaga.com

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken