Malaga zomer

Home / Malaga blog / Beleef de zomer van 2019 in Malaga

 

Wat is er deze zomer te doen in Málaga? Een bezoek aan Málaga is in deze tijd van het jaar zeker de moeite waard. Maak je een rondreis door Andalusië? Sla deze bruisende stad niet over.

De Feria van Málaga is het jaarlijkse hoogtepunt, maar er zijn zoveel meer redenen om Málaga deze zomer te bezoeken. We noemen er een paar.

1. Rebajas – Zomeruitverkoop in Málaga

Winkelen Malaga

1 juli tm. 31 augustus 2019

Laten we gelijk maar goed beginnen. Zomer betekent ook… uitverkoop. De zomeruitverkoop in Málaga duurt tot eind augustus.

Een dag winkelen in Málaga begint op dé winkelstraat van de stad, calle Larios. In de zomer is de straat voorzien van schaduwdoeken. Je hoeft dus niet in de volle zon te shoppen. Ontdek ook de vele leuke boetiekjes in het historisch centrum.

 

2. Cine Abierto – Film in de openlucht

Film op het strand van Málaga

24 juni – 14 augustus 2019

Dit past helemaal bij het zomergevoel in Málaga, een openlucht bioscoop. En niet zomaar voor één avond. In ruim een maand tijd draaien er 124 films op verschillende locaties in Málaga.

Wat ons betreft zijn de voorstellingen op het strand het leukste. Genieten van de film met je voeten in het zand en op de achtergrond de zee, geweldig!

 

3. Feria El Palo

12 – 16 juli 2019

Málaga heeft een grote bekende feria half augustus, maar er zijn ook kleinere ferias in de zomer. Zoals de Feria van El Palo. Deze feria is een stuk kleiner van opzet dan Feria de Málaga, maar zeker een bezoek waard. Ga wat later op de avond, dan komt het feest pas echt goed op gang.

Ben je met kinderen in Málaga of omgeving? Deze dagen staat er een kermis op de boulevard van El Palo. Hou ook hier rekening met Spaanse (bed)tijden 😉 Als de grootste warmte voorbij is begint de kermis (na 20.00 uur).

El Palo is makkelijk en snel bereikbaar op een huurfiets. Je fiets vanuit het centrum langs de zee (autovrij) in ongeveer 30 minuten naar El Palo. Je kunt ook bus 3, 11 of na 23.00 uur bus N1 (nacht) nemen.

 

4. Processies Virgen del Carmen Málaga

16 juli 2019 (+ dagen rondom deze datum)

In de week voor Pasen zie je in Málaga de meeste processies, maar deze processies in de zomer zijn ook zeker de moeite waard.

Het zijn de processies ter ere van de patroonheilige voor zeelieden, Virgen del Carmen.

Vooral in de kustplaatsen en de wijken aan het strand kun je deze processies mee beleven. Zoals in de wijken Pedregalejo en Palo.

In Pedregalejo begint de processie in de avond bij de kerk en gaat vervolgens naar het strand. Hier gaat het beeld van de Maagd rond 22.30 uur met een traditionele vissersboot (jabega) de zee op. Dit is ter hoogte van beachbar La Machina en de boog van Virgen del Carmen. Ieder jaar staan hier veel toeschouwers om dit bijzondere moment mee te maken. Zodra het beeld terug komt van de zee, gaat de processie midden in de nacht verder over land terug naar de kerk.

 

5. Feria de Málaga

Feria Malaga 2019 wanneer?

15 – 24 augustus 2019

Intens. Zo kun je de Feria van Málaga wel noemen. In de zinderende warmte van augustus staat Málaga dit jaar 10! dagen op z’n kop. Dit is het grootste feest van het jaar voor de meeste Malagueños. De meeste, want er is ook een deel dat de stad juist ontvlucht tijdens dit feest.

De feria trekt dagelijks duizenden bezoekers naar de stad. Vanaf het middaguur tot ongeveer 20.00 uur in het centrum en in de avonduren tot diep in de nacht op het feria terrein buiten de stad. Op dit feestterrein is het ook leuk om in de middag alvast te kijken en een hapje te eten in één van de vele casetas (tenten).

Het meest traditionele deel van de feria is op de eerste zaterdag. In de ochtend zie je een optocht met paarden, koetsen en prachtige kleding.

 

6. Dagelijks rondleiding met Nederlandse gids

Op de fiets zie je meer van Málaga (dagelijks 10.30 en 15.00 uur)

De hele zomer kun je op een leuke manier kennismaken met de stad Málaga. Ontdek op de fiets de bekendste bezienswaardigheden én de verborgen parels van de stad.

Tijdens deze rondleiding ga je op pad met een Nederlandstalige gids. In korte tijd krijg je een goede indruk van de stad. Behalve dat je veel ziet geeft de gids je onderweg allerlei tips voor je verdere verblijf. Allemaal in een ontspannen tempo.

Ideaal aan het begin van je vakantie in Málaga, maar ook als je de stad één dag bezoekt.

Deze fietstour duurt 3 uur, gaat over een vlakke route en is ook geschikt voor kinderen.

Goed om te weten Reserveer op tijd, zodat je zeker bent van een fiets. Iedere rondleiding heeft een maximaal aantal deelnemers.

 

7. Straat- en zomermarkten Málaga

Zin om een markt te bezoeken tijdens je vakantie in Málaga? Dat kan! Sowieso raden we altijd aan om een kijkje te nemen in de grote overdekte versmarkt in het centrum.

Maar er zijn ook straatmarkten waar je allerlei (creatieve) accessoires, ambachtelijke producten en kleding kunt kopen.

Iedere vierde zondag van de maand staat er een markt op Plaza de la Merced en op de boulevard bij La Malagueta.

Zomermarkt in de haven

In de haven staat tot 15 september een zomermarkt. Deze ‘Mercado de Verano’ is dagelijks open van 12.00 – 24.00 uur.

 

8. Magische zomernachten in de Botanische tuin

Botanische tuin Malaga

In juli en augustus is de botanische tuin op een aantal dagen in de late avonduren open. Tijdens deze avonden kun je met een gids door de tuinen wandelen of genieten van één van de theater thema’s. De entree is €7,50 en je moet vooraf reserveren via 0034 951926180

Rondleiding in de avonden
5, 12 en 26 juli en 2, 9, 16 en 23 augustus vanaf 21.30 uur (1,5 uur)

Theater ‘Un mundo magico’ in de tuinen
3 en 18 juli en 1, 15 en 29 augustus vanaf 21.30 uur

Theater ‘Jardin Botanic El Origin’ (terug naar de tuinen van vroeger)
11 en 25 juli en 8 en 22 augustus vanaf 21.30 uur

 

Haal meer uit je bezoek aan Málaga

Reisgids Malaga stadskaart

Wil je het beste uit je bezoek aan Málaga halen? Genieten van lekker eten bij fijne tapas bars of restaurants? De mooiste bezienswaardigheden ontdekken en op plaatsen komen die je zelf niet zomaar zou vinden?

De Beleef Málaga reisgids geeft je inspiratie, tips en praktische informatie voor je vakantie.

In deze reisgids delen Gerard en Jacqueline veel persoonlijke tips. Met de uitneembare stadskaart ontdek je makkelijk alle hoogtepunten en verborgen plaatsen in de stad.

Bestel direct je reisgids

Nu tijdelijk extra voordeel

 

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *