Home / Malaga blog / Beleef Málaga met… Enrique Linaza, kunstenaar in Málaga

 

Enrique Linaza - vakantie Malaga

 

Inspirerend Málaga, met vrijwel altijd mooi licht, is voor een kunstenaar de ideale plaats om te werken. Zo ook voor Enrique Linaza. Hij vertelt ons graag over de stad waar hij woont en werkt.

 

Wat is je connectie met Málaga en kun je iets over je werk vertellen?

Ik woon nu ongeveer 8 jaar in Málaga, samen met mijn gezin vlakbij de haven. Vanaf ons terras kunnen we de stad, de zee en de bergen goed zien. Ik werk in het oude gedeelte van de stad als schilder, tekenaar en beeldhouwer. Iedere dag loop ik naar de studio waar ik werk, dit is vlakbij de kerk Iglesia de Santiago.

 

Kunst uit Málaga - Enrique Linaza

 

Wat maakt Málaga zo speciaal en wat is volgens jou echt typisch Málaga?

Málaga heeft een bijzondere ligging in het Zuiden van het Iberisch schiereiland. De kustlijn en het achterland met bergen zijn erg mooi.

Er heerst een speciaal microklimaat in Málaga. Milde winters, veel licht en niet al te hete zomers zoals in het binnenland.

De stad heeft veel monumenten, goede musea en mooie bibliotheken.

Het meest typische in Málaga is voor mij de centrale markt in de oude Arabische scheepswerf. Je kunt er verse vis en smaakvolle vruchten kopen.

Er zijn grote stranden met boulevards, terrassen en vele chringuitos (kleine bars aan het strand).

 

Markt Malaga - reisgids Malaga 

 

Wat mag je volgens jou echt niet missen wanneer je een bezoek brengt aan Málaga?

Málaga heeft een prachtig kasteel, het Gibralfaro kasteel. Het geeft een prachtig uitzicht op de stad en de haven. Je krijgt een beeld van alle bevolkingsgroepen die dit gebied ooit hebben bewoond. Van de Feniciërs, Carthagen en Romeinen tot de Arabieren en Christenen.

De kathedraal, gebouwd op de plaats van de vroegere moskee, heeft een bijzondere uitstraling. Samen met de tuin, het plein Plaza del Obispo en het bischoppelijk paleis vormt het een mooi geheel.

Het mooiste is eigenlijk om de kathedraal tijdens een mis te zien. Vol met mensen, verlicht en met de geluiden van het koor en het orgel.

Een aanrader is een ritje in een paardenkoets. Een authentiek vervoersmiddel uit de negentiende eeuw. Een ritje kost ongeveer € 30,-

 

Welke tijd of periode van het jaar vind je fijn in Málaga?

Wat mij betreft is de lente de beste tijd om Málaga te ontdekken. De sinaasappelbomen en de jacarandas staan dan in volle bloei met bloemen die heerlijk geuren.

In deze tijd van het jaar kun je, zonder al te veel warmte, al zwemmen in de zee en genieten op het strand. De dagen worden langer en de avonden zijn aangenaam.

 

Malaga vakantie - plaza de la merced

 

Welk gedeelte van de stad is je favoriet?

Ik hou van Plaza de la Merced met de obelisk ter ere van generaal Torrijos, de geboorteplaats van Picasso, de cafés met terrassen, de boekhandels en de bomen vol met bloemen. Er zijn altijd vogels, spelende kinderen en mensen die over het plein lopen of daar even uitrusten. Kortom er is altijd leven op dit plein.

 

Heb je leuke tips qua eten en drinken in Málaga?

Malaga heeft vele cafés, bars en restaurants in allerlei soorten en maten. Voor een ontbijt kan ik Casa Aranda aanbevelen, vlakbij Puerta del Mar. Ze hebben hier geweldige churros met chocolade.

La Casa de Botes in de haven, vlakbij de vuurtoren. Hun rijst met kreeft is erg lekker. Ze hebben daarnaast lekkere vis, zeevruchten en desserts. Allemaal tegen een redelijke prijs.

Voor een drankje of kop koffie koffie, Café Negro in calle Alcazabilla (tegenover de Cine Albeniz). De papaya smoothie is hier heerlijk (batido de papaya).

Voor de avond, het ‘mythische’ El Pimpi. Deze klassieke en leuke bodega bar met terras mag je eigenlijk niet overslaan.

 

Wil je zelf nog iets kwijt aan de lezers over Málaga of de omgeving?

Allereerst, pas op voor zakkenrollers! Verschillende keren heb ik gezien dat toeristen bloemen of takjes rozemarijn krijgen aangeboden, niet aannemen! Het doet me steeds weer verdriet om dit soort praktijken te zien. Helaas kan de politie hier weinig aan doen.

Buiten dat, Malagueños zijn over het algemeen heel erg vriendelijk en gastvrij.

Ontdek de straten van het centrum en maak een wandeling door het park. Je ziet hier een diversiteit aan bomen en planten uit verschillende continenten.

Geniet van de Middellandse Zee die gedurende de dag steeds veranderd in andere kleuren. En natuurlijk van de stralende zon en de bijna altijd blauwe lucht.

Ronda, Antequera, El Torcal, Almogía, Carratraca, El Chorro, Axarquia, Velez-Malaga, Nerja… Er zijn zoveel mooie plaatsen in de provincie Málaga. Moeilijk om er één speciaal uit te lichten. Al deze plaatsen hebben ieder hun eigen bijzondere kenmerken.

 

Neem hier een kijkje op de website van Enrique Linaza

Meer “Beleef Málaga met…

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *