Markt Malaga - Mercado Merced

Home / Eten en drinken in Málaga / Tapas eten in Málaga – Tapas bars en restaurants / Mercado Merced Málaga – gastronomische markt

 

Niet ver van het geboortehuis van Picasso staat de markthal Mercado de la Merced. Tot 2015 was dit een kleine versmarkt met een buurtfunctie. Na een grote metamorfose is de markt omgedoopt tot een hippe gastronomische foodmarkt en is de naam ingekort tot Mercado Merced.

 

Markthal Mercado Merced, gastronomisch genieten!

De markthal heeft nog aantal traditionele marktkramen met groenten, fruit, vis en vleeswaren.
Maar het grootste deel van de markt bestaat nu uit gastronomische kraampjes waar je de meest uiteenlopende hapjes of drankjes kunt bestellen.

Mercado Merced Malaga - gastronomische markt

Met ongeveer 20 food counters is de gastronomische markt leuk en vooral lekker voor iedereen. Voor iedere smaak is er wel iets te vinden. Uiteenlopend van vlees, vis en zelfs vegetarisch. Qua drankjes kun je kiezen uit (lokale) wijnen, verschillende soorten bier en frisdranken.

 

Onze favorieten bij Mercado Merced

Het leuke van deze gastronomische markt is de geweldige variatie aan specialiteiten. We noemen een aantal van onze favorieten.

Cot-Cot, Spaanse tortillas
Ze maken hier Spaanse tortillas van de beste (vrije uitloop) eieren en kwaliteits aardappelen. En dat proef je! Er zijn verschillende smaken zoals spinazie, paprika en champignon.

Mercado Merced - Markt Malaga

 

Beher
Iberische ham als tapas mag natuurlijk niet ontbreken. Bij dit familiebedrijf uit Salamanca proef je hoe lekker de Spaanse ham kan zijn. Lekker makkelijk uit een puntzak 🙂

Markt Malaga - mercado merced

La Chesseria
Als liefhebbers van kaas slaan we dit kraampje vrijwel nooit over. Kies zelf je favoriete kaas of probeer gewoon eens een minder bekende kaassoort. Er is keuze uit 22 soorten Spaanse kwaliteitskaas van geiten, schapen en koeien.

 

Antigua Casa de Guardia
Hier bestel je de typische zoete Málaga wijn. Antigua Casa de Guardia is een bekende bodega in Málaga. Aan Alameda Principal heeft het wijnhuis de oudste bodega bar van de stad. Eigenlijk, voor de echte beleving, raden we je aan om deze authentieke bar eens te bezoeken. Dezelfde wijntjes zijn er zelfs wat voordeliger 😉

 

Baga, hamburguesas
Voor smaakvolle hamburguesas. Deze mini hamburgers zijn van rund-, geiten of lamsvlees gemaakt. Je kunt je eigen topping samenstellen en kiezen uit een hamburger van 40gr of 110 gr.

 

POF, poffertjes in Málaga
Ook aan een nagerecht is gedacht en wel één van Hollandse bodem. Bij POF maken ze traditionele Hollandse poffertjes. Naast poffertjes met poedersuiker en boter serveren ze ook extra zoete varianten met Nutella.

Eigenlijk is er teveel om op te noemen, kortom gewoon een kwestie van proberen en genieten!

Adres: Calle Merced 4

Wil je een meer klassieke versmarkt bezoeken? Bezoek dan Mercado de Atarazanas. Hier zie je meer verskramen en een aantal (goede) tapasbarretjes op de markt zelf.