Málaga in april – Wat is er allemaal te doen?

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga in april – Wat is er allemaal te doen?

 

Het is duidelijk voorjaar in Málaga. Eén van onze favoriete periodes in Málaga. Heerlijke temperaturen en veel kleur in de stad. April in Málaga staat ondermeer in het teken van het jaarlijkse filmfestival. Maar er is meer te doen deze maand. Hieronder onze maandtips voor april.

Festiviteiten in Málaga

Filmfestival Málaga – 13 tm. 22 april

Filmfestival Malaga

Het filmfestival van Málaga vindt dit jaar plaats van 13 tm. 22 april. Een drukbezocht evenement dat in het teken staat van de Spaanstalige film. Geheel in stijl zie je deze week in de stad verschillende lopers liggen. Ondermeer bij Teatro Cervantes waar de prijzen worden uitgereikt. Fans komen hier massaal op af om een glimp op te vangen van hun favoriete acteur, actrice of regisseur. Kortom een beetje Hollywood op z’n Spaans.

Naast verschillende activiteiten kun je natuurlijk kun je natuurlijk ook films gaan bekijken. Deze zijn allemaal in het Spaans. Zeker leuk wanneer je de Spaanse taal aan het leren bent. Zodra het programma bekend kun je via de volgende link alle informatie vinden: Festival de Málaga

 

Boekenmarkt “Feria del Libro de Málaga” – 27 april tm. 6 mei

Op Plaza de la Merced staan van 27 april tm. 6 mei verschillende boekenkramen. Het grootste aanbod bestaat uit Spaanse boeken, maar ook internationale boeken kun je op deze markt aantreffen. Meer over  Feria del Libro de Málaga

 

Straatmarkten in Málaga centrum

Málaga centrum kent een aantal maandelijkse straatmarkten. Daarnaast zijn er regelmatig verrassende food en hippepop-up markets.

Pop Up markt Muelle Uno – tm 22 april

pop-up-malagaIn de haven staat er tot en met 22 april een dagelijkse markt. Deze markt met kleding, accessoires en food is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. 

Tip! In het weekend is de haven altijd gezellig druk. Kijk ook in de hoek bij Artsenal, waar naast een expositie ook regelmatig live muziek is.

La Termica – Red Friday – vrijdag 6 april

Malaga reisgids activiteiten MalagaIedere eerste vrijdag van de maand is het ‘Red Friday’ bij La Termica. Grote publiekstrekker is de gezellige retromarkt met vintage items. Het industriële pand La Termica staat net buiten het centrum. Tijdens de Red Friday’s zijn er allerlei activiteiten zoals muziek, dj’s, gastronomische punten (foodtrucks) en korte films. Loop het gebouw zeker even binnen, er is vrijwel altijd gratis een verrassende expositie te zien.

waar: Avenida de Los Guindos 48 (bus 16 vanaf Alameda Principal / huurfiets)
tijd: van 19:00 uur – 00.30 uur

Meer markten:

Zoco Muelle Uno – 3 zondagen per maand

tijd: tussen 11:00 en 18:00 uur
meer info: Muelle Uno

La Plaza Merced Market – zondag 22 april

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Málagueta 4 Market – zondag 22 april

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (boulevard gelijknamige strand) (locatie)
tijd: tussen 10:00 en 20:00 uur
meer info: Málagueta4Market

Van een andere orde, maar zeker niet overslaan. De versmarkt in het centrum Mercado de Atarazanas.

 

Dagelijkse stadstour door Málaga op de fiets

Fietsen Malaga

In april kun je dagelijks een interessante stadstour maken door Málaga. Het is een leuke eerste kennismaking met de stad, waarbij je in korte tijd veel ziet. Deze rondleiding is volledig Nederlandstalig en geschikt voor iedereen die kan fietsen. Dus zeker ook een prima activiteit om met kinderen te doen.

Goed om te weten: Per rondleiding is er een beperkt aantal deelnemers. Reserveer daarom altijd vooraf.

wanneer: dagelijks om 10.30 uur of 16.00 uur

adres: vertrek Málaga centrum (calle Vendeja)

Meer informatie en reserveren Nederlandstalige fietstour Málaga

 

Exposities

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

Picasso museum

Picasso museum Malaga

Een kleine expositie met een selectie films, tekeningen, sculpturen en andere documenten van en over Picasso.
Het is een verzameling van de bekende Italiaanse regisseur Federico Fellini (1920 – 1993), die droomde over Picasso. Hij beschreef en tekende zijn dromen. Dromen waarbij Picasso spreekt als vriend en leraar van Fellini en waarbij de regisseur Picasso beschreef als artistiek vader en broer.

wanneer: tot 13 mei 2018

 

Carmen Thyssen museum Málaga

Museum Malaga - reisgids Malaga

Mediterráneo. Una Arcadia reinventada

Van Signac tot Picasso. Deze expositie laat de relatie van Franse en Spaanse kunstenaars met de Middellandse zee zien.  De werken zijn gemaakt in de periode van einde 19e eeuw tot midden 20e eeuw.

wanneer: tot 9 september 2018

Gustave Doré, Reis door Andalusië

De beroemde schilder en illustrator Gustave Doré en de Spaanse geleerde Jean-Charles Davillier, beiden liefhebber van Spanje, maakten samen een reis door hun geliefde land. Hun ervaringen werden vastgelegd in de vorm van foto’s en geschriften. In het Carmen Thyssen museum is vanaf 6 april een selectie te zien van het Andalusische deel van deze reis.

wanneer: 6 april tm. 15 juli 2018

 

Museo del Patrimonio Municipal (MUPAM)

expositie - reisgids malaga

Kleding uit het verleden in Málaga

Het gemeentelijk museum is misschien minder bekend, maar toch echt de moeite waard wanneer je meer over de geschiedenis van Málaga wilt weten. Op dit moment is er een tijdelijke expositie over de kleding die men in de 19e eeuw in Málaga droeg. Deze periode was economisch gezien de beste tijd in de historie van de stad.

wanneer: tot 27 mei 2018

adres: Avenida de Cervantes 4

meer informatie: folder (pdf)

 

CAC Málaga

Expositie Malaga reisgids

Stephan Balkenhol

Deze expositie laat de belangrijkste werken zien van de Duitse kunstenaar Stephan Balkenhol. Voor zijn werk maakt hij voornamelijk gebruik van hout. Alledaagse sculpturen van houtsnijwerk nodigen uit om de unieke realiteit die de kunstenaar creëert te ontdekken. De wisseling tussen een grove afwerking en verfijnde delen zorgen voor een spannend contract in zijn beelden.

wanneer: tot 22 april 2018


Russisch Staatsmuseum Nieuwe collectie!

Russisch museum Malaga

Briljante toekomst. De kunst van het socialistisch realisme

Deze nieuwe semi permanente expositie is afgelopen maand geopend. Een mooie kans  om Russische kunstenaars te ontdekken die buiten Rusland minder bekend zijn. Deze collectie bevat werk van één van de meest bewogen periodes in de Russische geschiedenis (van 1930 tot 1950) ten tijde van Stalin.

wanneer:  tot januari 2019

Vooruitblik op de maand mei in Málaga

Noche en blanco Malaga 2018

Zaterdag 12 mei staat Noche en Blanco op het programma. Dit is de cultuurnacht in Málaga en een aanrader om eens mee te maken. Veel musea openen gratis hun deuren en er zijn verschillende culturele activiteiten in de stad zoals dans, kunst en muziek. 

Meer over Noche en Blanco Málaga

 

Tip! Zo geniet optimaal van je bezoek aan Málaga

Reisgids Malaga - stadskaart en plattegrond

Wil je de plaatsen in Málaga ontdekken waar je zelf niet zomaar zou komen? Genieten van heerlijke tapas en zonder zoeken de mooiste bezienswaardigheden ontdekken? Dan is de Beleef Málaga reisgids de perfecte inspiratiebron voor je bezoek aan Málaga.

In deze eigentijdse reisgids geven we je onze eigen actuele tips en veel praktische informatie. Als handige extra hebben we een uitneembare stadskaart toegevoegd waarop alle hoogtepunten, heerlijke restaurants en musea zijn aangegeven. Inclusief mooie stadswandeling, zodat je niks hoeft te missen.

Bestel nu je reisgids

Alvast heel veel plezier!

Groeten uit Málaga,
Gerard en Jacqueline van Beleef Málaga

Ook interessant

Fietstour in Málaga? De 3 leukste fietstochten met... Tijdens een fietstour in Málaga zie je in korte tijd veel van de stad. Wil je op pad met een local en in korte tijd veel zien van de stad? Dan is een ...
Aftellen naar feria de Málaga 2018. Download grati... Het grootste feest van de stad is Feria de Malaga (van 11 tm 19 augustus 2018). Misschien ben je tijdens deze periode in Málaga of omgeving en wil ...
Málaga in juli – Activiteiten en inspiratie!... Hola juli! We hebben leuk overzicht gemaakt met onze tips voor deze maand. Een aantal activiteiten in juli kun je overigens ook terug vinden in onze M...
De zomer is terug, Noche de San Juan in Málaga Als er een reden is om feest te vieren, dan doen de Malagueños hier graag aan mee. Ook Noche de San Juan (de nacht dat Spanjaarden de terugkomst van d...
Malaga in maart – Leuke inspiratie voor je b... Maart is met zomerse temperaturen goed begonnen in Málaga. Ben je deze maand in Málaga? Lees dan onze maandtips hieronder met de leukste evenementen e...
 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!