Malaga tips - reisgids Malaga

Home / Malaga blog / Málaga in april – Wat is er allemaal te doen?

 

Het voorjaar is begonnen. Eén van onze favoriete periodes in Málaga met aangename temperaturen en veel kleur in de stad.

Dit jaar staat de maand april in het teken van de Semana Santa (de week voor Pasen), maar er is veel meer te doen deze maand.

Doe hieronder inspiratie op met onze maandtips voor april.

Officiële feestdagen april

Op Witte donderdag en Goede vrijdag zijn de Spanjaarden vrij (18 en 19 april). Winkels en banken zijn gesloten tijdens deze dagen. Bars en restaurants zijn wel gewoon open. Musea in Málaga houden hun gebruikelijke openingstijden aan. Museo de Málaga sluit op beide dagen om 15.00 uur.

Pasen in Málaga

Pasen in Málaga is iets bijzonders. Vooral de Goede Week voorafgaand aan de Pasen is speciaal om mee te maken in Málaga. Tijdens de Semana Santa van Málaga zijn er dagelijks processies in de stad. Over de hele week zijn dit er zelfs ruim 40.

Semana Santa programma

Ben jij tijdens deze week in Málaga?
Download nu gratis onze Semana Santa Special. In deze special vind je het complete programma, de route en allerlei details over de processies.

De week voor Semana Santa in Málaga? Proef de sfeer.

Misschien ben je niet in Málaga tijdens de Semana Santa, maar wellicht een week eerder? Ook dan kun je al iets van deze bijzondere sfeer meemaken. Verschillende broederschappen brengen vanaf 5 april beelden over naar hun broederschapshuis.

Lees hier waar en wanneer je dit kunt zien in en rond het centrum.

 

Boekenfestival “Feria del Libro de Málaga” 26 april – 5 mei

Boekenfestival Malaga

Op Plaza de la Merced staan van 26 april tm. 5 mei verschillende boekenkramen. Dit is alweer het 49e boekenfestival van Málaga. Het grootste aanbod bestaat uit Spaanse boeken, maar je kunt ook internationale boeken op deze markt aantreffen.

Meer over  Feria del Libro de Málaga

 

Markten in Málaga centrum

La Termica – Red Friday – vrijdag 5 april

Iedere eerste vrijdag van de maand is het ‘Red Friday’ bij La Termica. Grote publiekstrekker is de gezellige retromarkt met vintage items (ruim 60 kramen). Het industriële pand La Termica staat net buiten het centrum. Tijdens de Red Friday’s zijn er allerlei activiteiten zoals muziek, dj’s, gastronomische punten (foodtrucks) en korte films. Loop het gebouw zeker even binnen. Je ziet hier regelmatig een verrassende expositie die vaak ook nog gratis zijn.

waar: Avenida de Los Guindos 48 (bus vanaf Alameda Principal / huurfiets)
tijd: van 19:00 uur – 00.30 uur

Meer markten in Málaga

Málagueta 4 Market – zondag 7 april

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (boulevard gelijknamige strand) (locatie)
tijd: tussen 10:00 en 19:00 uur
meer info: Málagueta4Market

Zoco Muelle Uno – iedere zondag

tijd: tussen 11:00 en 18:00 uur
meer info: Muelle Uno

La Plaza Merced Market – zondag 21 en zondag 28 april

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Wil je ook de grote versmarkt van Málaga bezoeken (een aanrader), kijk dan op deze pagina voor alle info en openingstijden: Mercado de Atarazanas Málaga

Van Gogh Alive

Expositie Van Gogh Malaga

Op dit moment kun je een multimedia expositie bezoeken over het werk en leven van Vincent van Gogh. Grote projecties met animaties geven in korte tijd een bijzonder overzicht van de kunstenaar.

Wil je meer weten over deze expositie in de haven? Lees over ons bezoek met praktische info

 

Beleef de Botansiche tuin op z’n mooist

Botanische tuin Malaga

April is een mooie tijd om de Botanische tuin van Málaga te bezoeken. In deze periode staat er veel in bloei en zie je de tuin op z’n mooist.

Meer over de de botanische tuin in Málaga

Málaga op de fiets, rondleiding door de stad

Fietsen Malaga

In april kun je op een leuke manier kennismaken met de stad Málaga. Op de fiets zie je in korte tijd veel van de stad en je krijg je een goede eerste indruk.

Een Nederlandse gids laat je de bekendste bezienswaardigheden zien, maar ook verborgen parels die je zelf niet zomaar zal vinden.

Onderweg krijg je leuke tips voor je verdere verblijf. Deze tour is daarom een ideaal begin van je bezoek aan Málaga.

Goed om te weten:

  • Per rondleiding gaan we met een beperkt aantal deelnemers op pad. Reserveer vooraf, zo weet je zeker dat er een fiets voor je beschikbaar is
  • Dagelijks om 10.30 uur en 15.00 uur (tijdens Semana Santa alleen ochtendtours)
  • Ook geschikt voor kinderen. Kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar
  • Deelnemen op een E-bike? Wij hebben E-bikes beschikbaar
  • Vlakke verrassende route met veel hoogtepunten

Meer informatie en reserveren

 

Exposities

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

Dulces Dream gallery/ hostel

Volver

De kleine expositie ‘Volver’ in het gezellige hostel Dulces Dreams is van de Nederlandse kunstenaar en fotograaf Frans Artz. Als liefhebber van de Semana Santa brengt Artz de processies en alles er om heen op zijn manier in beeld. Deze expositie is te zien tot en met 29 april 2019.

wanneer/waar: dagelijks tot en met 29 april (Hostel aan Plaza de los Martires)

Picasso museum

Olga Picasso

Picasso Malaga reisgids

De expositie ‘Olga Picasso’ laat het leven van Picasso’s eerste vrouw zien. Je werken van Picasso die hij heeft gemaakt tijdens het huwelijk met Olga. Picasso trouwde de Oekraïense balletdanseres in 1918 in Parijs. Het huwelijk duurde tot 1935. Deze expositie laat 350 stukken over hun relatie zien. Zoals foto’s, brieven, schilderijen, schetsen en videomateriaal.

wanneer: tot 2 juni 2019

Meer over het Picasso museum

Carmen Thyssen Museum

Perversiteit. Femmes Fatales in Modern Art (1880–1950)

Carmen Thyssen museum

Kunst met vrouwen in de hoofdrol van einde 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Deze expositie laat een verschuiving zien in de kunst. Een weerspiegeling van de sociale situatie van destijds. Een tijd waarin vrouwen zich meer bewust werden van hun eigen identiteit.

wanneer: tot 8 september 2019

Meer over het Carmen Thyssen museum

La Termica

Het cultureel centrum La Termica ligt net buiten het centrum van Málaga. Regelmatig kun je hier interessante exposities zien. Vooral fotografie is een geliefd onderwerp bij La Termica. Je bereikt La Termica met bus 3 of 7 vanaf Plaza de la Marina of op de fiets in minder dan 20 minuten. Eventueel goed te combineren met het Russisch museum en het Automuseum.

Days of Brilliant Satin – Nadia Lee Cohen

Dit is de eerste persoonlijke expositie van de Britse fotograaf en model, Nadia Lee Cohen. Een kleurrijke expositie die je laat nadenken.

wanneer: tot 12 mei 2019
entree: gratis
waar: Avenida de Los Guindos 48
Meer info: La Termica Málaga

Haal het beste uit je bezoek aan Málaga

Reisgids Malaga - stadskaart en plattegrond

Wil je het beste uit je bezoek aan Málaga halen? Genieten van lekker eten bij fijne tapas bars of restaurants? Én de mooiste bezienswaardigheden makkelijk terug vinden?

Dan is de Beleef Málaga reisgids de perfecte inspiratiebron voor je bezoek aan deze bruisende stad.

In deze reisgids delen Gerard en Jacqueline hun persoonlijke tips en veel praktische informatie. Op de uitneembare stadskaart vind je makkelijk alle hoogtepunten uit de gids terug.

Bestel nu je reisgids met extra voordeel
Beleef ook het beste van Málaga

We wensen je alvast heel veel plezier 🙂

Zonnige groeten uit Málaga,
Gerard en Jacqueline

 

Vooruitblik op de maand mei in Málaga

Zaterdag 18 mei staat Noche en Blanco op het programma. De cultuurnacht in Málaga is een aanrader om mee te maken. Veel musea openen gratis hun deuren en er zijn verschillende culturele activiteiten in de stad, zoals dans, kunst en muziek. 

Meer over Noche en Blanco Málaga

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *