Malaga in juni
 

Ga jij in juni naar Málaga en wil je weten wat er te doen is? Op deze pagina ontdek je de leukste activiteiten die je kan verwachten in juni.

Naast leuke dingen om te doen geven we je hier ook informatie over het weer en klimaat in deze maand.

TIP! Ga voorbereid naar Málaga
>>> bestel nu je Málaga Reisgids

 

Málaga in juni

Juni is een fijne maand om Málaga te bezoeken. De echte hete zomer moet eigenlijk nog komen. Normaal gesproken is juni al lekker warm, maar nog niet ‘te’ warm. Juni is de maand waarin de Malagueños het begin van de zomer vieren. Ze doen dit tijdens Noche de San Juan. Verderop lees je wat je kan verwachten van dit nachtelijk feest.

 

Feest-/ speciale dagen in juni:

 

Hoe is het weer in Málaga in juni?

In juni ervaar je al echt een zomers gevoel in Málaga. Met gemiddelde temperaturen van 27 graden en hoger is het zeer aangenaam. Ook de tijd van de zwoele zomeravonden is aangebroken. Kortom een prima klimaat om tot in de late uren lekker buiten te zijn.

Met deze zomerse temperaturen is het heerlijk om te zwemmen in Málaga. Het zeewater is inmiddels goed opgewarmd tot boven de 20 graden.

 

Malaga reigids

In juni naar Málaga? Blijf op de hoogte van actuele tips

Deze pagina krijgt regelmatig een update. Zo weet je precies wat er te doen tijdens je vakantie in Málaga.

> Laatste update: 03/06/2023

 

Wat is er te doen in Malaga in juni?

Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen in juni in Málaga? Hieronder hebben we de leukste evenementen en activiteiten voor je geselecteerd.

Evenementen in Malaga in juni

Welke evenementen kan je in juni verwachten in Málaga?

Patio Festival Málaga | 6 – 9 juni 2023

Patios Malaga - reisgids Malaga

Vind je het leuk om je buiten de gebaande paden te begeven? Tijdens de week van de patios kun je in de wijken Perchel en Trinidad de zogenaamde ‘corralones’ bezoeken. Deze wijken liggen op loopafstand van historisch centrum.

De bewoners zetten hun kleurrijke patio’s één keer per jaar open voor het grote publiek. Een unieke kans om deze verborgen parels te ontdekken. Bijna 30 patios in Málaga doen mee aan dit festival. In de grote patio corralón de Santa Sofía kun je flamenco optredens meemaken. Bekijk hier de kaart met de patio’s die open zijn

Flamenco optredens patio festival

Tijdens het patio festival zijn er ook flamenco optredens ingepland. Voor de tijden zie de links hierboven.

Adres: Calle Montes de Oca 6 (corralón de Santa Sofía)

 

Noche de San Juan Málaga | avond en nacht van 23 op 24 juni

Het begin van de zomer is in Spanje traditioneel reden voor een feest.  Zo ook in Málaga. Tijdens ‘Noche de San Juan‘ trekken de Malagueños in de avond van 23 juni naar de stranden van Málaga. Ze vieren hier tot in de vroege morgen van 24 juni een groot feest met dans en kampvuren. Op stadsstrand La Malagueta staat een podium waar (lokale) artiesten optreden. Een mooie traditie om mee te maken. (later meer over het programma)

 

Muziek op Rooftop terras | elke zondag

Rooftop Malaga

Op de 8e verdieping van hotel Molina Lario vind je rooftop-bar La Terraza The Top. Aan het begin van de avond bij zonsondergang kun je hier genieten van een hapje (streetfood) en drankje met muziek.

Op zondagen vanaf 18.00 uur ‘El Tardeo mas Top’ (Een Top middag).
De toegang is gratis.

Meer muziek in Málaga

Muziek en dans in het park (Paseo del Parque)

park Malaga centrum

In het centraal gelegen Paseo del Parque vind je het openlucht auditorium. In juni kun je hier op de donderdagavonden optredens/ concerten zien van jongeren uit Málaga. Deze avonden beginnen om 20:45 uur.

 • 1 juni Málaga Brassband
 • 8 juni Jazz/Soulconcert
 • 15 juni Spaanse klassieke en hedendaagse dans
 • 22 juni Spaanse klassieke en hedendaagse dans
 • 29 juni Jazz/soulconcert

 

Lunchconcert Museo de Málaga

Museo de Malaga - Museum van Málaga

Lunchconcert: Fluit- en hoboconcert

Deze maand is er in Museo de Málaga een gratis fluit- en hoboconcert. Je hoort ondermeer de klanken uit Mozarts Don Giovanni en The Magic Flute. De toegang is gratis, maar de plaatsen zijn wel beperkt. Kom op tijd. Een uur vooraf is zeker aan te raden om zeker te zijn van een plaats.

Wanneer: zondag 11 juni om 11.00 uur
Waar: Museo de Málaga (Málaga centrum)

 

Leuke activiteiten in Málaga in juni

Ontdek verschillende activiteiten in juni die leuk zijn om te doen.

Aanrader! Maak kennis met de stad – Fietstour Málaga

Fietsen Malaga tour

Bezoek je Málaga voor de eerste keer? En wil je op een leuke manier kennismaken met de stad? Stap dan zeker op de fiets.

Fietsen in Málaga is dé manier om veel van de stad te zien. Tijdens de fietstour door Málaga zie je zoveel meer dan dat je zelf zou kunnen ontdekken.

De Nederlandse gids laat je de hoogtepunten én verborgen parels van de stad zien. Je kan kiezen voor een  ochtendtour of een middagtour. Kies je voor de ochtendtour, dan kun je daarna je fiets ook nog extra voordelig doorhuren.

Onze tip, volg na de fietstour in de ochtend de mooie fietsroute langs de kust van Málaga.

Tip! Reserveer je fiets op tijd. Per tour is een beperkt aantal deelnemers mogelijk (vol=vol)

De Málaga fietstour is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Oók voor kinderen.

Reserveer nu je fiets >>

Op de fiets ontdek je meer van de stad Málaga

 

Gezellig! Straatmarkten in Málaga centrum

Hieronder vind je verschillende straatmarken in Málaga centrum. Deze markten zijn meestal op zaterdag en/of zondag. Je vindt hier vooral veel creatieve en handgemaakte producten.

Mercado Artesanal de la Merced

Straatmarkt Malaga

Ambachtelijke-/ creatieve markt op Plaza de la Merced. Iedere eerste zondag van de maand (rondom feestdagen en festiviteiten kan dit afwijken)

Wanneer: zondag 4 juni van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Plaza de la Merced

 

SOHO Mercado Urbano

Straatmarkt Malaga

Craft-/ creatieve markt in de wijk SoHo Málaga

Wanneer: op zondag 25 juni van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Calle Tomás Heredia (zijstraat Alameda Principal)

 

Mercado de Primavera (voorjaarsmarkt) – Haven Málaga

Tot 11 juni 2023 vind je in de haven van Málaga een voorjaarsmarkt. De kramen verkopen veel verschillende producten. Zoals kleding, handgemaakte sieraden en  ambachtelijke lokale specialiteiten.

Wanneer: deze markt is dagelijks open van 10.00 – 22.00 uur (tot 11 juni)

Waar: Muelle Uno (haven Málaga)

Na deze voorjaarsmarkt volgt waarschijnlijk de zomermarkt die jaarlijks in de haven staat.

 

Zoco markt Muelle Uno

Wanneer:  zondag 4, 11, 18 en 25 juni van 12.00 – 19.00 uur

Waar: Muelle Uno (Haven Málaga)

 

Tijdelijke exposities in juni in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken.

Tip! Op zondagen na 16.00 uur kun je veel musea in Málaga gratis bezoeken

Picasso Museum Málaga

Sla het Picasso museum niet over als je in Málaga bent. Het bekendste museum van de stad heeft verrassende werken van de kunstenaar die in Málaga werd geboren.

2020 – 2023: Dialogen met Picasso

Deze hoofdexpositie laat bijna 80 jaar artistieke creativiteit zien van de grootste kunstenaar van de 20e eeuw. Het Picasso museum heeft een kamer (Sala XII) met 19 keramiek werken en 3 schilderijen die Picasso tussen 1931 en 1962 maakte. Daarnaast zie je ook 22 werken uit zijn schetsboek La Californie, dat hij in 1956 in Cannes tekende.

tot 10 september 2023 – Picasso Beeldhouwer, Materie en lichaam

Picasso MalagaHet is in 2023 50 jaar geleden dat de kunstenaar Picasso is overleden. De expositie Picasso de beeldhouwer is één van de twee grote tijdelijke exposities in dit speciale jaar. Deze expositie laat het werk van Picasso zien als beeldhouwer. Het menselijke lichaam staat in deze collectie centraal.

 

Centro Cultural Unicaja Málaga (Palacio Episcopal)

tot 6 september 2023: Mr Günter, The Cat Show – Javier Calleja

Javier Calleja (1971) is internationaal inmiddels één van de bekendste hedendaagse kunstenaars uit Spanje. In zijn geboortestad hij nu zijn ambitieuze expositie tot nu toe. Zijn vrolijke werken zijn zo populair dat hij de vraag niet kan bijhouden.

Vooral in Azië is zijn werk ongekend populair. Ook veel bekende merken werken graag samen met Javier Calleja. Zijn expositie bestaat uit maar liefst 209 werken. Zoals tekeningen, sculpturen en kunstspeelgoed.

Deze expositie is ook zeer leuk om te bezoeken met kinderen!

Centro Cultural Unicaja is geopend van maandag tm. zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 19.00
Op zondagen en tijdens festiviteiten van 10.00 – 16.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Entree: € 3,-

Dit museum vind je schuin tegenover de Kathedraal (Plaza del Obispo).

Meer over deze expositie (Spaans) >>>

 

Carmen Thyssen museum

 • Vaste collectie

Het Carmen Thyssen heeft even geen tijdelijke expositie, maar de vaste collectie van dit museum is zeker de moeite waard. Ontdek Spaanse kunst uit de 18e en 19e eeuw.

 • tot 11 juni 2023: Street Life, Lisette Model en Helen Levitt20 foto’s gemaakt in New York in de jaren 40 door de kunstenaars Lisette Model en Helen Levitt
 • tot 10 september 2023: Buenos Aires Fever


  De expositie ‘Buenos Aires Fever’ laat meer dan 100 foto’s uit de jaren 30 zien van Hoarcio Coppola en fotomontages van zijn vrouw, Grete Stern.
 • tot 11 juni: Painting Itself
  Abstracte kunst van de Spaanse kunstenaar Luis Feito.

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is open van dinsdag tm. zondag van 10.00 tot 20.oo uur. De entree is € 10,- (tussen 14.30 en 16.00 uur € 6,-). Gratis op zondag vanaf 17.00 uur.

 

Russisch museum / Oude tabaksfabriek

Het Russisch museum heeft vanwege bekende redenen een andere invulling gekregen. Op deze locatie zie je geen kunstwerken meer die zijn uitgeleend door het Russisch Staatsmuseum. Dankzij archieven van de Picasso Foundation en verzamelaars blijft het toch mogelijk om in dit museum mooie exposities te organiseren.

 • tot 25 juni 2023 – Russische kunst door Engelse ogen

Deze expositie bevat werken van Russische kunstenaars als Venetsianov, Kandinsky en Goncharova uit de privécollectie van Jenny Green. Ze bezit één van de grootste collecties schilderijen en schetsen uit de 19e en 20e eeuw.

 • tot 25 juni 2023 – Afwezig

Een fototentoonstelling van de bekroonde Spaanse fotograaf Jose Manuel Ballester. Zijn werken reflecteren op scènes zonder mensen en de afwezigheid van Russische kunst in het museum.

 • tot 25 juni 2023 – Sputnik: De Odyssee van de Soyuz 2

Een expositie met objecten, foto’s en documenten die de reis van de Sovjet-astronaut Ivan Istochnikov en zijn hond Kloka naar de ruimte in 1968 laten zien. Beiden zijn verdwenen in de ruimte, maar tot de val van het communisme was de bewering va de Sovjetautoriteiten dat de raket onbemand was.

 • tot november 2023 – Kandinsky, Chagall en Poliakoff

Dit kunstenaarstrio leverde een belangrijke bijdrage aan het kunsttijdschrift XX Siècle, gepubliceerd tussen 1938 en 1985. Deze expositie toont hun originele litho’s en gravures.

Dinsdag t/m zondag geopend van 9.30 tot 20.00 uur. Permanente tentoonstelling € 6, tijdelijke tentoonstellingen € 4, combiticket € 8. Gratis op zondag na 17.00 uur.

Het museum is open van dinsdag tm. zondag van 9.30 tot 20.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Tijdelijke exposities: € 4,-
Combitickets: € 8,- Op zondagen na 17.00 uur gratis entree.

 

CAC Málaga (hedendaagse kunst)

 • tot 28 augustus 2023: Tell me

Een debuut in Spanje voor de Amerikaanse kunstenaar Devan Shimoyama. Deze expositie omvat zijn Tarot-serie.

 

 • tot 30 juni 2023 – Taal

Een video van Juan del Junco die de geluiden en fluittonen laat zien die lokale herders gebruiken om met hun kuddes te communiceren.

Het CAC museum is geopend van dinsdag tm. zondag van 9.00 tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

 

Centre Pompidou Málaga

Deze dependance van Centre Pompidou in Málaga vind je in de haven van de stad. Te herkennen aan de gekleurde kubus in de hoek van de haven.

 • vaste collectie tot eind oktober 2023 : ‘Un tiempo propio’

Onder de naam ‘Je eigen tijd’ is een collectie samengesteld die is verdeeld over 6 tijd thema’s. Vrije tijd, vakantie tijd, innerlijke tijd, tussen tijd, introspectieve tijd en confrontatie tijd.

‘Un tiempo propio’ laat werk zien van kunstenaars van begin 20e eeuw tot heden. Het is een uitnodiging om na te denken over de verschillende tijden. Aan de hand van schilderijen, sculpturen, video’s, foto’s en constructies. Je ziet werk van kunstenaars als Picasso, Matisse, Accardi, Léger en Zangewa.

 • tot 10 september 2023 – Sheila Hicks: Reizende draden

Deze nieuwe tijdelijke expositie in Centre Pompidou Málaga toont textielkunst van de in Amerika geboren en in Parijs wonende kunstenares Sheila Hicks. Dit is haar eerste expositie in Spanje.

 

La Termica Málaga

Het industriële pand La Termica is tegenwoordig een centrum voor hedendaagse culturele creatie en productie. Hoewel veel mensen deze kant van Málaga overslaan, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken. Regelmatig zijn er bijzondere exposities, workshops en markten.

 • tot 17 september 2023 – EXPRESIONISMO Feroz

Erotisch expressionisme toont 54 foto’s in zwart-wit van de bekroonde fotograaf Alverto García-Alix. Aan de muren van La Termica hangen portretten, stillevens en taferelen uit het dagelijks leven.

De toegang is gratis. Open van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.30 uur.

La Térmica vind je aan de westelijke kant van het centrum. Je kan dit lopen vanuit de stad, maar op de fiets is het ook leuk om te doen. Loop of fiets vanaf de haven naar het westen en ongeveer 0,5 km na de lange schoorsteen zie je aan de rechterkant een modern glazen gebouw. Hierachter ligt La Térmica. Ook bereikbaar per bus 7 vanaf de Alameda Principal (zuidkant; stap uit bij de halte Santa Paula en loop richting het strand).

Meer info over La Termica >>>

Malaga reigids

 

Lekker actief! Fietsen langs de kust

Fietsroute Malaga kust

Wil je meer zien dan alleen het centrum van Málaga? Huur een fiets in Málaga centrum en volg de kustroute die je ondermeer naar de oude visserswijken Pedregalejo en El Palo brengt. Fietsen is één van onze favoriete activiteiten in Málaga. En zeker deze route is een aanrader!

Ontdek hier de kustroute >>>

 

Liefhebbers van Málaga. Op BeleefMálaga.nl delen Gerard en Jacqueline sinds 2011 hun persoonlijke ervaringen, tips en informatie over de stad Málaga.

volg Beleef Malaga op Instagram