Home / Malaga blog / 10 Zomertips Málaga – Beleef de zomer in Málaga

 

Zomer in Málaga! Een periode die garant staat voor veel leuke activiteiten. Ben je deze zomer op vakantie in Málaga of wil je de stad vanuit de omgeving bezoeken? Lees dan snel verder en ontdek wat er allemaal te doen is.

1. Rebajas – Zomeruitverkoop in Málaga

Winkelen Malaga

1 juli tm. 31 augustus 2018

Officieel start op 1 juli de zomeruitverkoop, maar verschillende winkels zijn al begonnen. We zien nu al dat kleding behoorlijk is afgeprijsd.

Een dagje winkelen in Málaga begint steevast op dé winkelstraat van de stad, calle Larios. Vanuit daar gaat het verder naar omliggende straten waar zich allerlei leuke boetiekjes bevinden.

2. Cine Abierto – Film in de openlucht

Film op het strand van Málaga

25 juni – 10 augustus 2018

De zomeravonden in Málaga zijn er uitermate geschikt voor, film kijken in de openlucht. In ruim een maand draaien er ruim 100 films op verschillende locaties in Málaga. Allemaal gratis! Onze voorkeur gaat uit naar de voorstellingen op het strand. Met je voeten in het zand en het geluid van de zee op de achtergrond is extra speciaal.

3. Feria El Palo

12 – 16 juli 2018

In augustus heeft Málaga de grote bekende feria. Ben je een maand eerder in Málaga? Dan is de Feria van El Palo een aanrader. Deze feria is een stuk kleiner van opzet dan Feria de Málaga, maar zeker een bezoek waard. Ga wat later op de avond, want dan komt het feest pas echt goed op gang. Ben je met kinderen in Málaga? Er staat deze dagen een kermis op de boulevard. Binnenkort meer over het programma.

De makkelijkste manier om in El Palo te komen is met een huurfiets. Je fiets vanuit het centrum langs de zee (autovrij) in ongeveer 30 minuten naar El Palo. Je kunt ook bus 3,11 of N1 (nacht) nemen.

4. Processies Virgen del Carmen Málaga

16 juli 2018 (+ dagen rondom deze datum)

Málaga staat bekend om de vele processies. In de zomermaanden zijn er minder dan bijvoorbeeld de week voor Pasen, maar de processies rond 16 juli zijn een echte traditie.

Deze processies zijn ter ere van de patroonheilige voor zeelieden, Virgen del Carmen.

Het zijn vooral de kustplaatsen en wijken aan het strand die nog sterk aan deze tradities vasthouden. Zo ook in de wijken Pedregalejo en Palo.

In Pedregalejo begint de processie in de avond bij de kerk en gaat vervolgens naar het strand. Hier gaat het beeld van de Maagd rond 22.30 uur op een bootje de zee op. Onder begeleiding van vele toeschouwers aan de kant en op het water. Zodra het bootje terug is gaat de processie diep in de nacht terug naar de kerk.

5. Feria de Málaga

Feria Malaga

11 – 19 augustus 2018

Feria de Málaga is het grootste feest van het jaar voor Malagueños. Alhoewel sommige bewoners ook de stad voor even ontvluchten. De feria trekt heel veel bezoekers naar de stad. 7 dagen staat de stad op z’n kop. Vanaf het middaguur tot ongeveer 20.00 uur in het centrum en in de avonduren tot diep in de nacht op het feria terrein buiten de stad. Op dit feestterrein is het ook leuk om in de middag alvast te kijken en een hapje te eten in één van de vele casetas (tenten).

Het meest traditionele deel van de feria is op de eerste zaterdag. In de ochtend zie je een optocht met paarden, koetsen en prachtige kleding.

6. Start La Vuelta (wielrennen)

Vuelta Malaga

25 augustus 2018

Eén van de drie grootste etappewedstrijden start dit jaar in Málaga centrum. Het mooie is dat dit een individuele tijdrit over 8 kilometer is. Hierdoor zie je de wielrenners één voor één voorbij komen. De start is bij Centre Pompidou en de laatste meters gaan over winkelstraat calle Larios met de finish op Plaza de la Constitución. Ondanks de korte rit heeft de organisatie ook een deel van de Gibralfaroberg opgenomen in het parcours. Alles wijst op een spectaculaire eerste etappe met de beste wielrenners ter wereld.

De volgende 3 etappes blijft het spektakel in de provincie Málaga. De koers komt onder meer in Marbella, bij Caminito del Rey, Mijas, Alhaurín de la Torre en Velez Málaga.

7. Rondleidingen met Nederlandse gids – AANRADER!

fietsen Malaga - reisgids Malaga

Dagelijks

Ook deze zomer is het dagelijks mogelijk om op een actieve manier kennis te maken met de stad Málaga. Per dag zijn er twee fietstours met Nederlandse gids gepland. Om 10.30 uur en om 16.00 uur. Deze rondleiding is populair omdat je in korte tijd veel van de stad ziet. Je krijgt zo snel een goede indruk en alles is in het Nederlands. Ideaal aan het begin van je vakantie in Málaga, maar ook als je de stad voor één dag bezoekt.

Goed om te weten Reserveer op tijd, zodat je zeker bent van een fiets. Iedere rondleiding heeft een maximaal aantal deelnemers.

8. Straat- en zomermarkten Málaga

Zin om een markt te bezoeken tijdens je vakantie in Málaga? Dat kan! Sowieso raden we altijd aan om een kijkje te nemen in de grote overdekte versmarkt in het centrum.

Maar er zijn ook straatmarkten waar je allerlei (creatieve) accessoires, ambachtelijke producten en kleding kunt kopen.

Iedere vierde zondag van de maand staat er een markt op Plaza de la Merced en op de boulevard bij La Malagueta.

Zomermarkt in de haven

In de haven staat tot 19 augustus een zomermarkt. Deze zogenaamde ‘pop up’ markt is dagelijks open van 12.00 – 24.00 uur.

9. Gratis live muziek Artsenal (haven)

haven Malaga live muziek

Een volledig programma voor de zomer hebben we niet, maar Artsenal is één van de plaatsen in Málaga waar je regelmatig kunt genieten van live muziek. Artsenal is een creatieve hoek in de haven van Málaga. Lekker ongedwongen en gezellig! In de weekenden is er altijd iets te doen, maar ook doordeweeks kun je hier zomaar tegen een leuk optreden aanlopen. De ene keer is het jazz, maar er kan ook zomaar een dj staan of een leuke band.

10. Flamenco, theater en dans in Teatro Romano

1 juli – 4 augustus

Om de Romeinse theaters in Andalusië opnieuw te laten ontdekken, zijn er in de zomer culturele activiteiten in het oude theater van Málaga. Dit jaar zijn er 2 verschillende evenementen met beide verschillende voorstellingen.

Flamenco Patrimonio 1 – 7 juli

Flamenco op een zomeravond in het Romeins theater van Málaga. Op 3 juli danst de gerenommeerde Luisa Palicio in het theater. De voorstelling is ode aan de biznaga, de bekende bloem (en geur) van Málaga. Op 5 juli staat een optreden van gitarist Antonio Rey gepland. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van dit evenement.

Festival Teatros Romanos de Andalucía 11 juli – 4 augustus

Een festival met verschillende theater en muziekvoorstellingen. Op 11 en 12 juli staat ondermeer het Andalusisch jongeren barok orkest op het podium.

 

Tip! Neem je Málaga reisgids mee!


Wil je Málaga echt beleven zonder zoeken? Neem dan deze handige reisgids voor de stad Málaga mee. Eigentijds en boordevol inspiratie voor je bezoek aan deze bruisende stad. Inclusief stadsplattegrond met alle highlights van Málaga. Samengesteld door locals met de meest actuele tips! (zie video hierboven)

Bestel nu je reisgids

 

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *