Foto Malaga - Reisgids Malaga

Home / Malaga blog / Beleef Málaga met… Jesús González

 

Jesús González is een talentvolle fotograaf uit Málaga. De geboren Malagueño is trots op zijn stad. De liefde voor Málaga is duidelijk terug te zien in zijn foto’s.

Jesús neemt je aan de hand van onze vragen mee op ontdekkingstocht door Málaga. Geniet van zijn tips en van zijn geweldige foto’s (zie onderaan het filmpje)!

 

Wat is je connectie met Málaga en kun je iets over je werk vertellen?

Al bijna 37 jaar woon ik in Málaga. Ik ben erg trots en blij dat ik in deze stad ben geboren.

Mijn beroep was eerst grafisch ontwerper, maar inmiddels staat alles sinds een jaar volledig in het teken van fotografie.

Mijn droom is om te kunnen leven van de fotografie. Het maken van foto’s is echt mijn passie. Ik maak erg graag foto’s van mijn woonplaats Málaga, de stad waar ik zoveel van hou. Ik kan iedereen aanraden om Málaga eens te bezoeken. Na aankomst zal je direct merken dat de mensen in Málaga zeer open en vriendelijk zijn.

Malaga avond - reisgids Malaga

Wat maakt Málaga zo speciaal en wat is volgens jou echt typisch Málaga?

Nou, ik hou eigenlijk vooral van het weer. Voor mij zou een leven op een plek met voortdurend regen of bewolking erg moeilijk zijn.

Ook de prachtige stad spreekt me aan. Iedere wijk in Málaga heeft zijn charme, je kunt overal mooie en bijzondere plekjes ontdekken.

Maar het allerleukste aan Málaga vind ik de Malagueños! Ga alleen naar een bar zonder iemand te kennen. Vraag een drankje, en ik kan je garanderen dat je binnen 10 minuten een gesprek hebt met een wildvreemde. Meestal gaat dit samen met lach en zeer waarschijnlijk de uitnodiging om een drankje te drinken, geweldig! Ik kan je verzekeren, dit is echt typisch Málaga!

Kathedraal Malaga -reisgids Malaga

Wat mag je volgens jou echt niet missen wanneer je een bezoek brengt aan Málaga?

Bij je eerste bezoek aan Málaga moet je zéker een wandeling maken door het historisch centrum.

Neem de straat Alcazabilla, de kathedraal, het Romeins theater, Plaza de la Merced en Calle Larios op in de route.
Een bezoek aan het Carmen Thyssen Museum en het Picasso museum mag je ook niet missen. Verder heeft Málaga een centrum voor hedendaagse kunst waar ik erg graag kom.

Bezoek Muelle Uno in de haven. De moderne vormgeving van de constructie zijn onderscheiden met verschillende prestigieuze architectuurprijzen.

Wandel door calle Granada en maak een stop voor een typische zoete Málaga wijn bij El Pimpi, één van de meest traditionele bars van Málaga.

Heb je tussendoor honger? Twijfel dan niet om naar de stranden van Pedregajelo te gaan. Neem plaats bij één van de chiringuitos en geniet in de zon van pescaíto frito (gefrituurde vis) en een kan tinto de verano (verfrissende zomer wijn).

Na een tijdje gezellig kletsen laat je de zwoele heldere avond van Málaga over je heen komen. Pak nog lekker een kopje koffie op één van de vele terrassen aan de boulevard.

Wanneer de nacht valt, is het gezellig uitgaan in het centrum van Málaga. Vooral in de omgeving van Plaza Uncibay. Ga van bar naar bar en beleef een noche de fiesta malagueña!

Kun je er geen genoeg van krijgen? Herhaal deze stappen dan de volgende dag gewoon opnieuw…

 

Malaga haven - reisgids Malaga

Welke tijd of periode van het jaar vind je fijn in Málaga?

De zomer van de Costa del Sol is uniek, de naam zegt genoeg, strand, zon en erg aangenaam.

In augustus is de Feria van Málaga. Hou je van drukte en feest? Dan mag je dit niet missen.

Persoonlijk heeft mijn voorkeur de lente. Het is minder druk en het weer is fantastisch. Alles is ook nog een beetje groener. In het voorjaar valt het traditionele Semana Santa. Tijdens deze heilige week voor pasen zijn de straten overvol met publiek. Vaak tot diep in de nacht kijken mensen naar de vele processies die dan worden gehouden.

Of je nu wel of niet religieus bent, het blijft iets bijzonders. Semana Santa is de moeite waard om een paar dagen mee te maken.

 

Malaga Pedregalejo - reisgids Malaga

Welk gedeelte van de stad is je favoriet?

Plaza de la Merced (waar Picasso werd geboren) en calle Granada zijn bij mij favoriet. Maar als je me vraagt om een unieke plaats in Málaga met historie, dan zeg ik het strand van Los Baños del Carmen.

Het is inmiddels een oud vervallen paviljoen. Vooral de oudere mensen in Málaga kunnen zich deze plaats nog goed herinneren van vroeger. Vanaf deze locatie heb ik  vele foto’s gemaakt. Vooral de zonsondergang vanaf dit punt is spectaculair.

Er zijn verder veel plaatsen in de provincie Málaga die je eigenlijk niet mag missen. Zoals Ronda, Antequera, Marbella, Nerja, Maro en meer. Ontdek het en laat je verrassen!

 

reisgids Malaga - Banos del Carmen

Heb je leuke tips qua eten en drinken in Málaga?

Ik deel graag een ‘verborgen plaats’ als het om eten gaat. Vraag een Malagueño in de buurt van de straat Alameda Principal maar eens naar de “de steeg van de gambas” (El Callejón de las Gambas). Je komt uit op een bijzondere plaats waar je makkelijk blijft hangen.
Neem vervolgens, niet ver daar vandaan, een lekkere “Pajarete” (wijn) bij Antigua Casa de Guardia. …ik zeg alvast …geen dank ; ) 

 

Wil je zelf nog iets kwijt aan de lezers over Málaga of de omgeving?

Dwaal rustig rond in deze stad. Geniet van het weer en praat met de mensen.

Málaga is een zeer gastvrije plaats met geweldige mensen. Plezier maken in Málaga is erg makkelijk!

 

Geniet hieronder van nog meer prachtige foto’s

Neem hier een kijkje op de website van Jesús Gonzáles of volg hem op Facebook

Meer “Beleef Málaga met…

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *