Malaga vakantie tips

Home / Malaga blog / Beleef Málaga met… Sander Klomp

 

Sander Klomp is een Nederlander die regelmatig in Málaga te vinden is. We stelden Sander, een echte Semana Santa liefhebber, een aantal vragen. Lees snel verder en ontdek handige tips voor je vakantie in Málaga!

 

Wat is je connectie met Málaga?

Ik kwam een jaar of vijftien geleden voor het eerst in Málaga en wist: dit is mijn stad! Toen heb ik er alles aan gedaan om hier te kunnen wonen. Zes jaar geleden kreeg ik de kans naar Spanje te verhuizen en toen ik twee jaar later een baan in Benalmádena kreeg was het voor mij duidelijk: ik ga in Málaga wonen!

 

Wat maakt Málaga speciaal en wat is voor jou echt typisch Málaga?

Málaga is een hele uitbundige stad die je met open armen ontvangt. Het leven speelt zich grotendeels op straat af. Málaga is ook een heel veelzijdige stad: het heeft alles. Cultuur, historie, strand, feest, avontuur; niemand zal zich in Málaga vervelen.

Verder is Málaga een stad die zich continue ontwikkelt. Waar andere steden stil staan, gaat Málaga vooruit. Zo is het havengebied drie jaar geleden opnieuw ingericht waar je heerlijk doorheen flaneert. In april zijn twee nieuwe musea geopend (Pompidou en het Russisch Museum) en voor het eind van het jaar staat het Museum van Schone Kunsten in de planning. De toren van de Kathedraal is toegankelijk gemaakt voor bezoek en net naast ons hotel wordt eind juli een gastronomische markt geopend. Kortom, Málaga wordt steed mooier en leuker!

 

Wat mag je echt niet missen wanneer je een bezoek brengt aan Málaga?

Op culinair gebied mag je El Tintero niet missen. Het bekendste visrestaurant van Málaga en dat is niet voor niets. Er is geen kaart, maar de obers lopen er rond met borden met vis en als je een van die borden wil, steek je gewoon je hand op. Aan het eind van je lunch of diner worden de borden geteld en afgerekend. Een uniek restaurant, waar je op een mooie dag vanuit het centrum in een klein uurtje heerlijk heen kunt fietsen over de brede strandboulevard.

Als bezienswaardigheid mag je zeker de Kathedraal niet missen. Sinds kort kun je de toren beklimmen en over het dak van de kathedraal lopen! Dat is uniek! Daarnaast houd ik erg van het Gibralfaro. Je ziet en hoort vanaf daar die grote stad, maar tegelijkertijd is het er zo heerlijk rustig.

Gibralfaroberg Malaga vakantie

Welke periode van het jaar vind je fijn en aangenaam in Málaga?

Tijdens de Semana Santa staat de stad een week lang op zijn kop door tientallen processies. Een hele bijzondere week die je een keer gezien moet hebben! Ikzelf heb de eer op woensdag een troon te dragen. Een zware opgave, maar ieder jaar weer een geweldige ervaring.

Sander Klomp Semana Santa

Verder houd ik erg van de zomer. Een heerlijke calamar van de grill in Pedregalejo, daglicht tot een uur of half 11 ´s avonds, de geur van jasmijn die door de biznagueros verspreid wordt door de stad, ik vind het een heerlijke periode.

Biznaga Malaga - vakantie Malaga

Wat is jouw favoriete gedeelte/ wijk van Málaga?

Het centrum is uiteraard favoriet. Mensen verbazen zich vaak over de drukte op straat, in de restaurants en de bars. Dat is typisch Málaga, het is een hele levendige stad.

Een van mijn favoriete straten in het centrum is Calle San Juan. Rondom de prachtige kerk met dezelfde naam loopt deze straat die vol zit met nog lokale winkels. Waaiers, flamenco-kleding, een 100 jaar oude apotheek, een winkel vol Christusbeelden, je vindt het allemaal in Calle San Juan.

calle San Juan Malaga - vakantie Malaga

Daarnaast ben ik natuurlijk veel te vinden in de Picassowijk, waar ons hotel zich bevindt. Een prachtige klassieke wijk die de laatste jaren opgeknapt is. Op de Plaza de la Merced drink je een heerlijk glas wijn in de middagzon en vanaf de zomer van 2015 is in de Mercado de la Merced de gastronomische markt van Málaga geopend. Op het plein voor het prachtige 19e eeuwse Cervantes theater zit (en eet) je heerlijk op het terras van Vino Mio. Ons hotel is gevestigd in Calle Hinestrosa, een autorvije straat naast het theater. Wij zijn er trots op dat ons hotel in zo’n mooie wijk ligt!

 

Heb je voor de lezers leuke aanraders qua eten en drinken in Málaga?

Natuurlijk! Er is immers geen restaurant in Málaga waar ik nog niet geweest ben! Mijn eerste tip is; probeer je aan te passen aan het ritme van de Malagueño. Als je gaat lunchen om 12.30 uur of dineren om 18.00 uur dan zijn zelfs de allerleukste restaurants nog leeg. De Malagueño luncht rond 15.00 uur en dineert niet voor 22.00 uur!

Natuurlijk moet je tapas eten als je in Málaga bent. Het leukste (en ook typisch Spaans) is om verschillende tapasbars voorbij te gaan en overal iets kleins te eten en drinken. Ga in ieder geval naar Casa Lola (in Calle Granada). Een klassieke tapasbar met zeer goede gerechten en alles voor een prima prijs. De mi-cuit mag je niet missen en de patatas bravas van deze tapasbar zijn door mijzelf uitgeroepen tot de beste van Málaga. De hamburger van presa iberica staat niet op de kaart, maar als je de ober vriendelijk aankijkt willen ze hem vast voor je maken. Heerlijk!

Batik staat hoog op mijn lijstje van favoriete restaurants. Het eten is er heel verfijnd en na het diner pak je een afzakkertje op het rooftopterras erboven met uitzicht op het Alcazaba en het Romeins Theater.

Batik Malaga - vakantie Malaga

Als je in bent voor een lange avond en het leuk vindt dat op Spaanse wijze te vieren, pak dan de bus naar El Palo en ga naar El Pimpi Florida (niet te verwarren met restaurant El Pimpi). Deze legendarische bar loopt in de weekenden vanaf 21.00 uur vol en dan wordt er gedanst, gezongen, gegeten en vooral gedronken en dat alles ondersteund door folklorische Spaanse muziek als Flamenco en Copla. Ga niet te laat, want het is er vaak zo vol, dat je je nog maar amper kunt bewegen! Je hebt gegarandeerd een onvergetelijke avond!

 

Wil je zelf nog iets kwijt aan de lezers over Málaga of de omgeving?

Málaga is een hele veelzijdige stad waar voor ieder iets te beleven is! Of je nou op zoek bent naar strand, cultuur, winkels ,rust, feest, avontuur, gastronomie of nog heel andere dingen, niemand hoeft zich te vervelen in Málaga. Boeken dus!

 

Sander Klomp en Semana Santa Malaga

Zoals Sander Klomp al aangaf in dit interview is hij groot liefhebber van de Semana Santa in Málaga. Wil je meer weten over wat de Semana Santa in Málaga zo bijzonder maakt? Bekijk onderstaande pagina en ontdek de Semana Santa special / gids met handige informatie.

 

Meer interviews met mensen uit Málaga

© Fotografie: Gerard – beleefmalaga.nl

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *